Τι είπαν Πατούλης και Βαλασόπουλος για την Ηλιούπολη




Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί στους Δήμους της Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, μετέβη στο Δήμο Ηλιούπολης.

Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το Δημαρχείο της πόλης όπου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Β. Βαλασόπουλο, παρουσία και δημοτικών συμβούλων. Στη συνάντηση μετείχε και η Αντιδήμαρχος του Δήμου Ηλιούπολης Μ. Κουρή.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης συνεχάρη τον κ. Πατούλη για το έργο του τόσο στην Αυτοδιοίκηση όσο και στον Ιατρικό σύλλογο Αθηνών, επισημαίνοντας ότι κάνει σημαντική προσπάθεια για την αναβάθμιση του αυτοδιοικητικού θεσμού.

Ενημερώνοντας τον υποψήφιο Περιφερειάρχη για τα θέματα που απασχολούν την πόλη, έθεσε ως προτεραιότητα την κατασκευή της αστικής σήραγγας Ηλιούπολης, ένα έργο που θα συνδέει την πόλη με την Αττική οδό και το οποίο, όπως επισήμανε, είναι απαραίτητο τόσο για την ανάπτυξη της περιοχής όσο και για τη περαιτέρω θωράκιση της ασφάλειας  των πολιτών.

Παράλληλα υπογράμμισε στον κ. Πατούλη την ανάγκη να εκπονηθεί ένα σχέδιο ανάπλασης και ανάδειξης του μεγάλου σχολικού συγκροτήματος της περιοχής το οποίο είναι υποβαθμισμένο, με στόχο να γίνει κέντρο εκπαίδευσης και βιοκλιματικής ανάπτυξης.

Επιπρόσθετα, ο κ. Βαλασόπουλος τόνισε ότι άμεση προτεραιότητα είναι η διευθέτηση και η οριοθέτηση του ρέματος Πικροδάφνης ένα έργο υπερτοπικού χαρακτήρα, όπως είπε, προκειμένου να ενισχυθεί η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης.

«Στόχος μας η ισότιμη αναβάθμιση της Αττικής με έργα και όχι με λόγια»

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη το Δήμαρχο Ηλιούπολης για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και τις σύγχρονες δομές, επισημαίνοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής είναι η αποτελεσματική συμπόρευση του πρώτου με το δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης. «Στόχος μας είναι η ισότιμη αναβάθμιση της Αττικής προκειμένου να γίνει η περιφέρεια της προόδου  και της ανάπτυξης. Θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί και ουσιαστικοί για τους πολίτες με πράξεις και όχι με λόγια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα ζητήματα που του έθεσε ο κ. Βαλασόπουλος, αναγνώρισε την ανάγκη ενίσχυσης της αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής τονίζοντας πως μαζί με τη διαχείρισης απορριμμάτων είναι δύο ζητήματα ύψιστης προτεραιότητας. «Δεν γίνεται να νιώθουν οι πολίτες ανοχύρωτοι. Απαιτείται στρατηγικό σχέδιο πλήρους αντιπλημμυρικής προστασίας αλλά και διαχείρισης των στερεών αποβλήτων κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, χωρίς χρονοτριβές και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτά τα ζητήματα μέσα από ένα συντονιστικό όργανο που θα δίνει τη δυνατότητα συνεχούς συνεργασίας και επικοινωνίας των 66 Δήμων με την Περιφέρεια».

Παράλληλα ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα τα οδικά έργα που χρειάζεται η πόλη καθώς, όπως ανέφερε, κανείς δεν μπορεί να παίζει με την ασφάλεια των πολιτών ενώ σε ότι αφορά το ζήτημα ανάδειξης του σχολικού συγκροτήματος σημείωσε πως η επένδυση στην ενίσχυση των εκπαιδευτικών κέντρων στην Αττική, είναι προτεραιότητα.

«Θα επενδύσουμε στην ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας»

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Ηλιούπολη ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το κέντρο υγείας της περιοχής το οποίο, όπως ενημερώθηκε από το Διοικητή κ. Λαινά, παρά τις σύγχρονες υποδομές που διαθέτει, δεν αξιοποιούνται οι δυνατότητες του λόγω της υποστελέχωσης σε ιατρούς και διοικητικό προσωπικό.

Όπως ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους το Κέντρο Υγείας θα έπρεπε να λειτουργεί ως εφημεριακό κέντρο εξυπηρετώντας τους πολίτες των νοτίων προαστίων και όχι να αποδυναμώνεται συνεχώς.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επισήμανε μία από τις πιο σοβαρές παθογένειες της χώρας είναι ότι δεν υπάρχει στρατηγική πρωτοβάθμιας περίθαλψης και πρόληψης και πρόσθεσε: «Είναι λυπηρό στην Ελλάδα, τη χώρα του Ιπποκράτη, να υπολειτουργούν δομές όπως η συγκεκριμένη που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της δημόσιας υγείας. Αντί να αξιοποιούμε το αξιόλογο ιατρικό δυναμικό μας και να επενδύουμε στην εξωστρέφεια της ιατρικής μας παράδοσης διευρύνοντας τις αναπτυξιακές μας προοπτικές, διώχνουμε τους επιστήμονες μας στο εξωτερικό. Η περιφέρεια  όφειλε να έχει επενδύσει στην ενίσχυση των συνεργασιών με πανεπιστημιακά κέντρα για την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Εμείς θα το κάνουμε».

Επιπρόσθετα ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το κέντρο ημερήσιας φροντίδας παιδιών με αναπηρία «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», μία δομή των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, όπου αφού περιηγήθηκε στους χώρους του και παρακολούθησε δραστηριότητες των παιδιών, ενημερώθηκε από το διοικητικό προσωπικό για τον τρόπο λειτουργίας του με έμφαση στην εκπαίδευση και κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία.

Σε δηλώσεις του τόνισε: «Για εμάς είναι προτεραιότητα η ενίσχυση των ζητημάτων κοινωνικής μέριμνας. Η δουλειά που γίνεται εδώ είναι εξαιρετική και δίνει διέξοδο σε δεκάδες οικογένειες. Στο πρόγραμμα μας θα συμπεριλάβουμε την επιδότηση προγραμμάτων κοινωνικοποίησης, εκπαίδευσης και στέγασης ατόμων με αναπηρία. Είναι καθήκον και υποχρέωση μας».

«Όλοι μαζί θα πάμε την Αττική μπροστά»

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στην Ηλιούπολη, ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης αλλά και τα τρία ΚΑΠΗ που λειτουργούν στην περιοχή όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις μονάδες υγείας που φιλοξενούν όπως η μονάδα υποστήριξης ατόμων με άνοια, αλλά και να συνομιλήσει με πολίτες που απασχολούνται δημιουργικά στις συγκεκριμένες δομές.

«Θα είμαστε δίπλα στο προσωπικό που στηρίζει ενεργά αυτές τις δομές αλλά και στα άτομα τρίτης ηλικίας, δίνοντας τους κίνητρα για να συνεχίσουν και να διευρύνουν τη δημιουργική απασχόληση τους με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Όλοι μαζί θα πάμε την Αττική μπροστά, αυτό είναι δέσμευση» δήλωσε.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.