Σωκράτης Ζάχος: Αυτός είναι ο νέος γενικός γραμματέας του δήμου Γλυφάδας
Νέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γλυφάδας ανέλαβε ο Σωκράτης Ζάχος, μετά την αποχώρηση του Μάριου Τσάκα, ο οποίος παραιτήθηκε για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους.

Ο Σωκράτης Ζάχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Γλυφάδα. Σπούδασε διεθνείς και ευρωπαϊκές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στον τομέα της περιβαλλοντικής διακυβέρνησης και βιώσιμης ανάπτυξης.

Είναι διδάκτορας του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Η διδακτορική του διατριβή είχε ως αντικείμενο την περιβαλλοντική διακυβέρνηση σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, στο πλαίσιο της οποίας κατέγραψε και κωδικοποίησε τη λειτουργία 50 Δήμων και 30 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων της Μεσογείου, στις περιφέρειες της Αττικής (Ελλάδα), της Καταλονίας (Ισπανία) και της Λιγουρίας (Ιταλία), στα ζητήματα προστασίας περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης.

Παράλληλα, είναι ερευνητής στο διεθνές επιστημονικό κέντρο MEPIELAN του Παντείου Πανεπιστημίου (Mediterranean Programme for International Environmental Law & Negotiation), το οποίο είναι επιστημονικός εταίρος του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP/MAP) και μέλος της Μεσογειακής Επιτροπής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (MCSD).

Συμμετέχει στη διδασκαλία μαθημάτων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου με αντικείμενο την Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση, την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Παράκτιων Περιοχών, τη Συμμετοχή του Κοινού και τις Διασυνοριακές Κινήσεις Επικινδύνων Αποβλήτων.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.