Σε αναζήτηση έδρας ο Πανιώνιος – Γκρεμίζεται το κλειστό στην Αρτάκης




Υπόθεση λίγων εβδομάδων δείχνει να είναι η πολυαναμενόμενη έναρξη των εργασιών κατεδάφισης του κλειστού γυμναστηρίου της οδού Αρτάκης και η ανέγερση του νέου στη θέση του.

Το θέμα έγινε γνωστό μετά από έγγραφο που απέστειλε ο Δήμος Νέας Σμύρνης, με το οποίο ενημέρωσε την ΚΑΕ Πανιώνιος πως θα πρέπει να βρει νέα έδρα μετά την 31η Ιανουαρίου, γιατί θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες κατεδάφισης  του γηπέδου.

Το έγγραφο του Δήμου, όπως το δημοσίευσε η ιστοσελίδα panionianea.gr αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Δεδομένου ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την άδεια κατεδάφισης του κλειστού Γυμναστηρίου Νέας Σμύρνης και την ανέγερση του νέου κτιρίου, θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε στην κατεδάφιση. Λόγω του ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος, για να μην ενεργοποιηθούν προβλεπόμενες ρήτρες θα πρέπει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου να μεριμνήσετε για την εξεύρεση αγωνιστικής έδρας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση διακινδυνεύεται η χρηματοδότηση του νέου κτιρίου».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «τα Επίκαιρα», έχουν ολοκληρωθεί όλα τα προκαταρκτικά στάδια και έχουν συγκεντρωθεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα, πλην ενός που αφορά την άδεια ανέγερσης του νέου κλειστού. Το έγγραφο αυτό, που είναι αρκετά σημαντικό, οι αρμόδιοι του Δήμου και της Περιφέρειας εκτιμούν ότι είναι θέμα ημερών να παραληφθεί και για το λόγο αυτό ενημέρωσαν την ΚΑΕ Πανιώνιος να αναζητήσει άλλη έδρα για τους αγώνες της.

Η εξέλιξη αυτή φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τον μπασκετικό Πανιώνιο, αφού θα πρέπει να αναζητήσει νέα έδρα μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου. Για το λόγο αυτό, κατά πάσα πιθανότητα πριν το τέλος της εβδομάδας, η ΚΑΕ Πανιώνιος θα συναντηθεί με το Δήμαρχο Σταύρο Τζουλάκη για να συζητήσουν το όλο θέμα. Στη συνάντηση αυτή η ΚΑΕ σκοπεύει να ζητήσει από το Δήμο παράταση της έναρξης των έργων μέχρι το Μάιο που τελειώνει το πρωτάθλημα.

Η παράταση αυτή όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, είναι εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο να δοθεί, γιατί υπάρχουν ρήτρες και όροι στην προκήρυξη του έργου, με κίνδυνο να ακυρωθεί τελείως, όπως αναφέρει και το έγγραφο του Δήμου προς την ΚΑΕ. Αυτό  είχε γίνει γνωστό και σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο (21/12/2018) όταν είχε παρθεί ομόφωνη απόφαση για 6μήνη παράταση έναρξης των έργων, υπό τον όρο ότι μόλις συγκεντρωθούν οι απαραίτητες άδειες θα ξεκινήσει αμέσως η κατεδάφιση.

Στα «θετικά» της όλης υπόθεσης για τον Πανιώνιο, είναι ότι ο Φεβρουάριος δεν έχει καθόλου πρωτάθλημα και έτσι η διοίκηση θα έχει χρόνο να αναζητήσει γήπεδο για να μεταφέρει την έδρα της ομάδας. Στα «αρνητικά» είναι ότι γήπεδο αυτό δεν υπάρχει, ή θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί, κάτι που εξάλλου φάνηκε και το καλοκαίρι όταν ο Πανιώνιος αναζητούσε έδρα.

Οι φίλοι του ιστορικού συλλόγου των νοτίων προαστίων, είναι θετικοί μεν στην εξέλιξη της έναρξης των έργων, αλλά επιφυλακτικοί στο κατά πόσο αυτά θα ξεκινήσουν άμεσα. Πολλοί φοβούνται ότι ο Πανιώνιος θα «ξεσπιτωθεί» και τα έργα δεν θα ξεκινήσουν, ή ότι θα γίνει η κατεδάφιση και θα καθυστερήσει η ανέγερση. Άλλοι πάλι ζητάνε να ξεκινήσουν τα έργα μετά το τέλος του πρωταθλήματος.

Από μεριάς του Δήμου, διαβεβαιώνουν ότι αν δεν υπάρχουν 100% όλες οι προϋποθέσεις ανέγερσης νέου γηπέδου, τότε δεν θα υπάρξει κατεδάφιση του υπάρχοντος και επίσης ότι με τη συγκέντρωση όλων των αδειών το έργο θα ξεκινήσει άμεσα για να τηρηθούν οι ρήτρες και οι συμβατικές υποχρεώσεις Δήμου και Περιφέρειας προς τον ανάδοχο του έργου.

Τέλος, από ότι πληροφορηθήκαμε, πριν την κατεδάφιση του υπάρχοντος γηπέδου, όποτε αυτή γίνει, θα υπάρξει γιορτή-τελετή ανοιχτή στους φιλάθλους, με διάφορες εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Πανιώνιο ΓΣΣ, Πανιώνιο ΚΑΕ, Δήμο Νέας Σμύρνης, Περιφέρεια Αττικής).

Πηγή: Τα Επίκαιρα

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.