Ο δήμαρχος Ηλιούπολης παρέλαβε δυο εξωτερικούς απινιδωτές
Δυο αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές παρέλαβε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος στην προσπάθεια που καταβάλλεται από το Δήμο για ολοκληρωμένες και συνολικές υπηρεσίες υγείας προς τους δημότες.

Ο ένας απινιδωτής δωρίσθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και ο άλλος θα παραμένει στο Δημαρχείο με σκοπό να βρίσκεται σε ετοιμότητα σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστεί και στις εκδηλώσεις όπου συγκεντρώνεται μεγάλο πλήθος ατόμων.

Ο απινιδωτής είναι ο μοναδικός τρόπος «ανάταξης» του καρδιακού παλμού και της καρδιακής λειτουργίας όσων παθαίνουν καρδιακή ανακοπή (σε συνδυασμό με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση).

Ακόμα και να μη καταφέρει κάποιος να επαναφέρει τον ασθενή, με τη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή εξασφαλίζεται πολύτιμος χρόνος, μέχρι να έρθει και να αναλάβει το ΕΚΑΒ.

Αν υπήρχε ένας απινιδωτής σε κάθε δημόσια εκδήλωση θα είχαν σωθεί εκατοντάδες ζωές. Επειδή τα πρώτα λεπτά κατά τη καρδιακή ανακοπή είναι τα σημαντικότερα και λόγω του ότι η καρδιακή ανακοπή είναι ένα αιφνίδιο περιστατικό, με τη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, αυξάνουμε τα ποσοστά επιτυχίας και μειώνουμε τα ποσοστά θνησιμότητας από καρδιακή ανακοπή.

Ο συγκεκριμένος απινιδωτής δίνει φωνητικές οδηγίες καθοδήγησης στο χρήστη. Ο χρήστης ακόμα και χωρίς να έχει κάποια ιατρική γνώση ή γνώσεις πρώτων βοηθειών, μπορεί να βοηθήσει καθοδηγούμενος απλά από το μηχάνημα και κάνοντας ότι του λένε οι φωνητικές οδηγίες.

Το μηχάνημα είναι υπεύθυνο για το αν χρειάζεται να προχωρήσει σε εκκένωση (χορήγηση απινίδωσης) ή όχι. Αν ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής δεν κρίνει ότι το θύμα χρίζει απινίδωσης, ο χρήστης δεν μπορεί να χορηγήσει εκκένωση, ακόμα και αν πατήσει το κουμπί χορήγησης ηλεκτροσόκ. Με αυτό τον τρόπο προφυλάσσει τον ασθενή και χρήστη από την άσκοπη χρήση χορήγησης απινίδωσης.

Είναι κατάλληλος για χρήση σε ενήλικες αλλά και σε παιδιά.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη τοποθετηθεί στα 1ο , 4ο& 5ο ΓΕΛ Ηλιούπολης, στο Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΚΑΠΗ) Αγίου Κωνσταντίνου, στο Α’ Κλειστό Γυμναστήριο (Πολυκλαδικά), στο Β’ Κλειστό Γυμναστήριο (Διάνα) και στο Δημοτικό Γήπεδο ποδοσφαίρου (Χρυσάφη)

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Ο δήμαρχος Ηλιούπολης παρέλαβε δυο εξωτερικούς απινιδωτές

 • 04/01/2019 at 11:38 μμ
  Permalink

  Συγχαρητήρια σε όσους μεσολάβησαν για την απόκτηση των εξ. απινιδωτών!
  Αλλά δυστυχώς είναι άχρηστα αν δεν συ τηρηθούν και δεν υπάρχουν εκπαιδευμένοι χρήστες.
  Ακόμα μια ενέργεια που πρέπει να γίνει η ενημέρωση σε ποια σημεία του Δήμου υπάρχουν για το αν γίνει συμβάν σε κοντινό σημείο από τον εξ.απινιδωτή μπορεί να σώσει άνθρωπο..

  Απαντήστε
 • 05/01/2019 at 10:18 πμ
  Permalink

  Καλή σας ημέρα.
  Συγχαρητήρια για την προσπάθεια αυτή του Δήμου.
  Θεωρώ ότι θα ήταν χρήσιμο να επισκεφτείτε την παρακάτω διεύθυνση και να δηλώσετε αν επιθυμείτε τα σημεία και τις ώρες που μπορούν να είναι διαθέσιμοι αυτοί οι απινιδωτές προς χρήση από πιστοποιημένους ανανηπτες αν χρειαστεί. Το πρώτο βήμα έγινε από το Δήμο τα αποτελέσματα θα,είναι θεαματικά σε λίγο καιρό αν συνεχίσει και στα επόμενα
  wwwkidssavelives.gr
  Πρώην δημότης του Δήμου Ηλιούπολης

  Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.