Nέα Σμύρνη: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γκόλμπολ Ανδρών – Γυναικών




Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, σε συνεργασία με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και με την ευγενική υποστήριξη του Α.Ο.Ν.Σ. “Ο ΜΙΛΩΝ”, συνδιοργανώνουν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γκόλμπολ Ανδρών – Γυναικών (Α΄Φάση).

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν από την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 17:00 έως την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019, στο κλειστό γυμναστήριο του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη.

Το Γκόλμπολ είναι το δεύτερο Παραολυμπιακό άθλημα και απευθύνεται σε αθλητές με αναπηρίες όρασης. Δημιουργήθηκε το 1946, σε μια προσπάθεια αποκατάστασης των τυφλών βετεράνων από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και παρουσιάστηκε το 1976 στους Παραολυμπιακούς του Τορόντο.

Οι διοργανώσεις του Γκόλμπολ πραγματοποιούνται ξεχωριστά από τα υπόλοιπα Παραολυμπιακά αθλήματα λόγω της απαιτούμενης ησυχίας που θα πρέπει να επικρατεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο σκοπός είναι η μπάλα να κυλήσει στο τέρμα των 3 αντιπάλων καθώς οι αντίπαλοι παίκτες προσπαθούν να μπλοκάρουν την μπάλα με το σώμα τους.

Η μπάλα έχει στο εσωτερικό της κουδουνάκια, τα οποία βοηθούν τους παίκτες να προσανατολίζονται δείχνοντάς τους την κατεύθυνση της μπάλας. Το παιχνίδι αποτελείται από δυο περιόδους που διαρκούν δέκα λεπτά η κάθε μία.

Σε Πανελλήνιο επίπεδο συμμετέχουν 5 Ομάδες Ανδρών (30 αθλητές) και 4 Ομάδες Γυναικών (24 αθλήτριες

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.