Μοσχάτο – Ταύρος: Η Χριστίνα Δολιανίδη υποψήφια δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»




Άνοιξε η αυλαία για την προεκλογική μάχη των τοπικών και περιφερειακών εκλογών στο Δήμο Μοσχάτου- Ταύρου με την παρουσίαση της υποψήφιας Δημάρχου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Χριστίνας Δολιανίδη.

Είναι 24 χρονών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ταύρο και εργάζεται ως εμποροϋπάλληλος. Είναι στέλεχος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Έχει σπουδάσει Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Είναι μέλος της Επιτροπής Αγώνα Μοσχάτου – Ταύρου και του Συλλόγου Γυναικών Μοσχάτου – Ταύρου. Ως φοιτήτρια ήταν μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Παντείου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Γενάρη, στο θεατράκι του πρ. Δημαρχείου Ταύρου, όπου φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, πρωτοπόροι αγωνιστές, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι έδωσαν δυναμικό και μαζικό παρόν, δίνοντας το στίγμα της συμπόρευσης με το ΚΚΕ και ισχυροποίησής του, στις μάχες που έρχονται.

Ξεκινώντας, ο Παναγιώτης Κυριαζίδης, υποψήφιος Δήμαρχος στις προηγούμενες αναμετρήσεις με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», επικεντρώθηκε στα βρώμικα παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη του λαού από τα αστικά κόμματα και την κυβέρνηση, το στήσιμο «καρικατούρας» διπολισμού και ψεύτικων διλημμάτων από το φθαρμένο πολιτικό σύστημα.

Έκανε σαφές ότι ο μόνος δρόμος για την ικανοποίηση των αναγκών της λαϊκής οικογένειας είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ και η ισχυροποίηση του στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, στο μαζικό κίνημα, στα σωματεία, αποδυναμώνοντας τα κόμματα της αστικής διαχείρισης και δίνοντας δύναμη, όχι σε πρόσωπα αλλά σε πολιτικές που στηρίζουν με τη στάση τους απέναντι στα εργατικά, λαϊκά προβλήματα, απέναντι στις αιτίες και το διέξοδο από την αντιλαϊκή πολιτική. Κλείνοντας παρουσίασε και έδωσε το λόγο στη νέα υποψήφια δήμαρχο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Χριστίνα Δολιανίδη.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας της ήταν:

«Το επόμενο διάστημα θα βρεθούμε μπροστά σε αποπροσανατολιστικά διλήμματα , μπροστά σε 3 κάλπες – ίσως και 4 -μέσα σε ιδιαίτερα κρίσιμες και σύνθετες εξελίξεις. Οι μάχες που έχουμε μπροστά μας έχουν μεγάλες απαιτήσεις και υπάρχει ένα νήμα που τις συνδέει μεταξύ τους .

Όλες οι ζωντανές δυνάμεις, όσοι αισθάνονται αριστεροί, προοδευτικοί που έχουν αγανακτήσει με αυτή την κατάσταση είναι καιρός να γυρίσουν την πλάτη τους στις παγίδες των ψεύτικων προσδοκιών και της αναμονής, να ξεπεράσουν την παγίδα του μικρότερου κακού, που κάθε φορά γίνεται πιο μεγάλο, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ , να ισχυροποιηθεί παντού, στις τοπικές εκλογές, στις ευρωεκλογές, στις βουλευτικές, στα σωματεία, στο μαζικό κίνημα.

Η μόνη πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε όλες αυτές τις δυνάμεις ήμασταν εμείς, το ΚΚΕ. Με την παρέμβασή μας στο Ευρωκοινοβούλιο – τη Βουλή – τις Περιφέρειες – τους δήμους. Με την πρωτοπόρα δράση μας μέσα από το ΠΑΜΕ, τα σωματεία των εργαζομένων και των συνταξιούχων, την ΠΑΣΕΒΕ και τις ενώσεις των ΕΒΕ, τους φορείς στη γειτονιά, συνολικά στο λαϊκό κίνημα.
Στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο μας συγκεκριμένα ξεχωρίζει η στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης, του συνδυασμού που είναι η φωνή του ΚΚΕ στην ΤΔ, με τις παρεμβάσεις μας, μέσα και έξω από τις συνεδριάσεις των Συμβουλίων.

Αναδείξαμε κάθε εργατικό-λαϊκό πρόβλημα σε συνδυασμό με επεξεργασμένα αιτήματα για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων του Δήμου μας!

Είμαστε η μόνη παράταξη που κοντραριζόμαστε επί της ουσίας στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η Περιφερειακή Αρχή της κα Δούρου – δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, και η Δημοτική Αρχή του κου Ευθυμίου, ξεσκεπάζοντας ταυτόχρονα την υποτιθέμενη αντιπαράθεση που επιδιώκουν όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις.

Είμαστε οι μόνοι που από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε ενάντια στην εφαρμογή των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην Τοπική Διοίκηση , πρώτα με τον Καποδίστρια και τον Καλλικράτη και τώρα με τον Κλεισθένη, που αν και φέρουν ελληνικά ονόματα δεν αποτελούν ελληνική πρωτοτυπία. Είναι κατευθύνσεις της ΕΕ και έχουν εφαρμοστεί εδώ και χρόνια σε πολλές χώρες της.
ΕΕ – Κράτος – Περιφέρεια δεν επιλέγουν να χρηματοδοτήσουν έργα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες, όπως έργα ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης, αλλά, έργα που αποδίδουν άμεσα και μακροπρόθεσμα υπερκέρδη στους ομίλους.

Υπό αυτό το πρίσμα, αναδεικνύουμε τον αντιδραστικό χαρακτήρα του τεχνικού προγράμματος της Δημοτικής Αρχής. Έχει εγκαταλείψει και υποβαθμίσει κυριολεκτικά μία ολόκληρη περιοχή του Ταύρου, ειδικά κάτω από την Πειραιώς που είναι περικυκλωμένος από βιομηχανίες βιοτεχνίες μεταφορικές, μέρος του Ελαιώνα. Αντιμετωπίζει πλήθος προβλημάτων σε διάφορες γειτονιές, διέλευση φορτηγών, πλημμύρες, παραμελημένες πλατείες, παιδικές χαρές, γήπεδα.

Εδώ να πούμε ότι κάτω και από την δική μας παρέμβαση μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο αποτρέψαμε προσωρινά τα ηχοπετάσματα στις γραμμές . Το σημαντικό είναι ότι είμαστε σταθερά οι μονοί που δεν διαπραγματευόμαστε την υπογειοποίηση του προαστιακού , όσα εμπόδια και δυσκολίες για αυτό και να μας βάλουν είτε η Περιφέρεια είτε τα Υπουργεία. Δεν το διαπραγματευόμαστε.
Οι λοιπές παρατάξεις δεν αντιπαρατίθενται στην ουσία της κατεύθυνσης των έργων που επιλέγονται ούτε αναδεικνύουν την ανάγκη έργων για την κάλυψη λαϊκών αναγκών.

Δε λένε κουβέντα για την πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης, ούτε καλά-καλά της Περιφερειακής Αρχής. Μάλιστα, ορισμένα θέματα τίθενται επιφανειακά και αποσπασματικά ως προσφιλή θέματα προεκλογικής καμπάνιας όπως και τώρα τελευταία που θυμήθηκαν τη θέρμανση του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίων Λυκείου του Ταύρου !

Με παρόμοια μέσα και τρόπους επιδιώκει να παρέμβει και στη νέα γενιά. Είτε στα σχολεία με έμμεσο πλασάρισμα των χορηγών-με βοήθεια και μερικών διευθυντών και συλλόγων γονέων- ως λύση στην υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, και με τη λογική ότι ο γονιός πρέπει να πληρώνει από την τσέπη του, ξεκινώντας μάλιστα από την πρώτη στιγμή, δλδ από τους παιδικούς σταθμούς.

Το επιπρόσθετο πρόβλημα με τους παιδικούς σταθμούς, βέβαια, είναι ότι δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών του μοσχατιώτικου και ταυριώτικου λαού. Είναι ελάχιστοι. Με αποτέλεσμα να μένουν εκατοντάδες παιδιά εκτός κάθε χρόνο και οι γονείς να αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πάνε στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς τα παιδιά τους.

Με συνεργασία χορηγών (όπως το Athens Heart) για την διοργάνωση μια σειρά πολιτιστικών δράσεων του Πνευματικού κέντρου ανοίγοντας το δρόμο για «αλλησβερίσια» του Δήμου με πολυεθνικές και ιδιώτες.

Δεν συζητάμε για την μόνιμη παραχώρηση γηπέδων σε ιδιώτες , όπως τα 5χ5 της Χαμοστέρνας αλλά και στο Μοσχάτο, όταν την ίδια στιγμή οι υπάρχοντες αθλητικοί χώροι δεν επαρκούν για την κάλυψη της ανάγκης σε μαζικό λαϊκό αθλητισμό, ειδικά στο Μοσχάτο τα παιδιά που συμμετέχουν σε αθλητικές ομάδες στριμώχνονται σαν σαρδέλες για να κάνουν προπόνηση, και φυσικά οι αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες των μαθητών στο δήμο είναι με συνδρομή συχνά απαγορευτική για τη λαϊκή οικογένεια.

Και επειδή πολύ ντόρος γίνεται για το ότι δεν υπάρχουν κονδύλια κλπ , να τονίσουμε εδώ τις αλλεπάλληλες φορές που έχει δηλώσει ο Δήμαρχος ότι έχει πλεόνασμα.!

Εμείς παλεύουμε για Δημοτική Αρχή που θα καλύπτει και θα κινητοποιεί το λαό να διεκδικήσει τις ανάγκες του στην εργασία, στην παιδεία στον πολιτισμό και αθλητισμό.

Ιδιαίτερα θέλουμε να απευθυνθούμε στους 17άρηδες και τους 18άρηδες, σε όλα τα νέα παιδιά που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές. Στους μαθητές και στις μαθήτριες , στους νέους και στις νέες που το προηγούμενο διάστημα βγήκαν στους δρόμους διεκδικώντας τη μόρφωση και τη ζωή που τους αξίζει.

Η ψήφος τους να μην εγκλωβιστεί στη λογική της διαχείρισης , του μικρότερου κακού , να μην τους κάνουν τη χάρη να στριμώξουν τα όνειρα τους στη λογική αυτών που τα θέλουν περιορισμένα στα στενά «τείχη» αυτού του συστήματoς. Η οργή που νιώθουν, να εκφραστεί στη μαχητική συμπόρευσή τους και ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης !»

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.