Κώστας Ασκούνης: Το σχέδιο και το όραμα του για την Καλλιθέα
(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Την Τετάρτη  9.1.2019 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, όπου  η κοσμοσυρροή  δεν είχε αρχή και τέλος ο Κώστας Ασκούνης παρουσίασε το σχέδιο και το όραμα του για την Καλλιθέα.

Τη συγκέντρωση τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Κουνάδη. Από το χώρο της αυτοδιοίκησης παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ Αττικής και Δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη κ. Γ. Ιωακειμίδης, ο Δήμαρχος   Ταύρου – Μοσχάτου κ. Α. Ευθυμίου και η Δήμαρχος  Αγ. Δημητρίου κ. Μ. Ανδρούστου.

Επίσης αυτοδιοικητικοί από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους όπως, ο πρώην υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας με τη ΝΔ  Γιάννης Χατζόπουλος, νυν και πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολλοί εκπρόσωποι φορέων της πόλης.

Ο κ. Ασκούνης ξεκίνησε την ομιλία του, στέλνοντας ένα μήνυμα σ όλους τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας τονίζοντας χαρακτηριστικά πως « καμία μάχη δεν είναι χαμένη, όταν δίνεται με πίστη στη ζωή και αποφασιστικότητα για την νίκη»

Επεσήμανε πως ήταν για αυτόν μια απόφαση συνείδησης και ευθύνης όταν  πριν από  ακριβώς 5 χρόνια και  κάτω από δύσκολες προσωπικές συνθήκες, αποφάσισε να παραιτηθεί από τα δημοτικά πράγματα της πόλης. Τόνισε πως   επέλεξε να δώσει την προσωπική του «μάχη» με αξιοπρέπεια  και ότι σεβάστηκε απόλυτα την ευθύνη που του είχαν αναθέσει οι πολίτες ως Δημάρχου και την ανηφόρα του Γολγοθά, της προσωπικής του  μάχης.

Τόνισε με έμφαση πως ποτέ δεν εξαργύρωσε την πορεία στην αυτοδιοίκηση ως Δημάρχου και προέδρου της ΚΕΔΕ για άλλα αξιώματα στην πολιτική ζωή της χώρας. «Ήμουν, είμαι και παραμένω βαθιά αυτοδιοικητικός είπε χαρακτηριστικά».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο υποψήφιος Δήμαρχος  κ. Ασκούνης άσκησε δριμεία κριτική στην σημερινή διοίκηση λέγοντας ότι χάθηκαν 5 χρόνια  για την Καλλιθέα αλλά και για την διόγκωση  των βασικών προβλημάτων της πόλης όπως η εγκληματικότητα, η καθαριότητα και η  υποβάθμιση της κοινωνικής πολιτικής αναφέροντας μεταξύ άλλων τη  διανομή τροφίμων στις γιορτές  στους άπορους πολίτες  σε δημόσια θέα.

Αυτά τα 5 χρόνια, δήλωσε ο κ. Ασκούνης , ο σημερινός Δήμαρχος  δεν έχει να επιδείξει ένα δικό του έργο. Ένα έργο που μελέτησε, δημοπράτησε και υλοποίησε, δηλαδή να έχει την υπογραφή και σφραγίδα της σημερινής διοίκησης. Η πόλη δεν έχει άλλες αντοχές. Όχι άλλος χαμένος χρόνος ήταν το κεντρικό μήνυμα του κ. Ασκούνη.

Αντίθετα επεσήμανε,  το κύριο μέλημα της διοίκησης ήταν η οργάνωση των πελατειακών δικτύων, οι απευθείας αναθέσεις προμηθειών και υπηρεσιών, τα πάσης φύσεως ρουσφέτια  σε ημέτερους και άλλα. Ο σημερινός δήμαρχος αναβίωσε τις χειρότερες παθογένειες του παραδοσιακού πολιτικού συστήματος εφαρμόζοντας τις πιο συντηρητικές  και οπισθοδρομικές μεθόδους που η Καλλιθέα είχε αφήσει πίσω της είπε χαρακτηριστικά . Τόνισε ότι υπάρχει έλλειμμα διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης των πόρων του Δήμου.

Στην συνέχεια ο κ. Ασκούνης αναφέρθηκε περιληπτικά στα πεπραγμένα κατά την διάρκεια της θητείας του ως Δημάρχου αναφέροντας χαρακτηριστικά  τις μεγάλες μάχες που έδωσε  για να υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη για την πόλη από την κατασκευή  του εμβληματικού  έργου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπως το  Κολυμβητήριο, την παραχώρηση στο Δήμο της Ναυταθλητικής Μαρίνας, τα γήπεδα και άλλων εγκαταστάσεων  του Παραλιακού Μετώπου.

Επίσης αναφέρθηκε στην απομάκρυνση του ρυπογόνου εργοστασίου του ΦΟΙΒΟΥ, στην ΙΖΟΛΑ με τα 11 στρέμματα πάρκου που άλλαξαν την εικόνα των Δυτικών Τζιτζιφιών, στον διπλασιασμό των  κοινόχρηστων  κοινωφελών χώρων  με αγορές οικοπέδων και κτιρίων, στη Δημοτική Πινακοθήκη Σοφία Λασκαρίδη, το μουσείο ΠΕΑΝ, το Κόκκινο Σχολείο, στη διαμόρφωση των χώρων του Ιλισσού από τον Ηλεκτρικό Σταθμό Ελευθερίου Βενιζέλου – Ταύρου, στη διαμόρφωση των αύλειων χώρων των Ιερών ναών της πόλης , στο κλειστό Γυμναστήριο της Λάμπρου Κατσώνη. Έκλεισε λέγοντας ότι πολύ σημαντικό έργο ήταν η κατάργηση της διπλοβάρδιας στα σχολεία με την κατασκευή 3 Λυκείων, 4 Γυμνασίων, 2 Δημοτικών, 17 Νηπιαγωγείων , την εγκατάσταση και την κατασκευή του ειδικού σχολείου ( Δημοσθένους και Αχιλλέως ) και 3 παιδικών  Σταθμών.

Στην συνέχεια ο  κ. Ασκούνης επεσήμανε πως σήμερα απαιτείται μια Νέα Προγραμματική συμφωνία, ένα νέο σύγχρονο όραμα και σχέδιο που θα στηρίζεται σε μια νέα πλατειά κοινωνική συμμαχία, που ενώνει και διαπερνά τις παραδοσιακές κομματικές σκοπιμότητες, προκαταλήψεις και αγκυλώσεις για να πάει η πόλη  μπροστά και να κοιτάξει ξανά το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα.

Τόνισε πως είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε την πόλη και τους ανθρώπους της και όχι μετωπικά σχήματα που διχάζουν τον Λαό και είναι καταδικασμένα στην συνείδηση του κόσμου.

Κλείνοντας ο κ. Ασκούνης παρουσίασε το σχέδιο για την πόλη της Καλλιθέας το οποίο στηρίζεται σε δύο βασικούς άξονες:

Α) Στην επαναθεμελίωση του δικτύου κοινωνικών και προνομιακών δομών του Δήμου που θα παρέχουν άμεσες, σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης. Με έμφαση τόνισε ότι θα προχωρήσει σε γενναία αναδιανομή των πόρων του δήμου για κοινωνικές δράσεις ώστε η κοινωνική πολιτική να καταστεί πρώτη προτεραιότητα και ιδιαιτέρα για τους άστεγους συμπολίτες μας. Τέρμα  οι σπατάλες. Το μήνυμα μας είναι, είπε, « σεβασμός , αξιοπρέπεια και στήριξη στον πολίτη  και στις ανάγκες του. Ο άνθρωπος στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος  μας  για μια καλύτερη ζωή.

Β) Στην αξιοποίηση των ωφελειών από την λειτουργία του το ΚΠΙΣΝ, την νέα δυναμική που μπορεί να αναπτύξει το παραλιακό μέτωπο μετά το τέλος των έργων που εκτελούνται από την Περιφέρεια Αττικής και από  την νέα τουριστική οδό που αναδεικνύεται η Συγγρού ώστε η παραγόμενη υπεραξία όλων αυτών να διαχυθεί στην τοπική οικονομία και κοινωνία για να δημιουργήσει  νέες ευκαιρίες, νέες  θέσεις εργασίας, να φέρει  νέα εισοδήματα και κάλεσε τους επιχειρηματίες της πόλης να αξιοποιήσουν αυτή την μεγάλη ευκαιρία.

Ο κ. Ασκούνης επεσήμανε πως η Καλλιθέα όμως δεν είναι μόνο το νότιο κομμάτι και το παραλιακό μέτωπο. Καλλιθέα είναι και οι γειτονιές της Χαροκόπου, της Αγίας Ελεούσας αλλά και το κέντρο  με τις πλατείες Κύπρου και Δαβάκη που βιώνουν τις συνέπειες της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και για αυτό τον λόγο χρειάζεται άμεση παρέμβαση – ανάπλαση για  να ξαναγίνουν πυρήνες ζωής και δημιουργίας των κατοίκων.

Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης των προσφυγικών κατοικιών ιδιοκτησίας του δήμου ως χώρων πολιτιστικής αναφοράς του Μικρασιατικού και ποντιακού στοιχείου, την επανεξέταση της δομής και λειτουργίας της Κεντρικής Αγοράς ώστε να ξαναγίνει πόλος έλξης, την δημιουργία μιας πρότυπης κυψέλης επιχειρηματικότητας με έμφαση στην νεανική Πρωτοβουλία, και φυσικά στην άμεση αξιοποίηση, των μεγάλων οικοπέδων που είναι στο  κέντρο της πόλης   Ματζαγριωτάκη και  Εσπερίδων (3 στρέμματα) , αλλά και την άμεση λειτουργία του κατασκευασμένου υπόγειου  πάρκινγκ των 437 θέσεων που βρίσκεται στις οδούς Δημητρακοπούλου, Σωκράτους και Ιφιγενείας  και στην διαμόρφωση των 6.5 στρεμμάτων του υπαίθριου χώρου.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος παρουσίασε 10 νέους  συνεργάτες του, οι οποίοι έχουν ένα κοινό γνώρισμα. Δεν  έχουν ασχοληθεί πότε με τα δημοτικά πράγματα της πόλης αλλά ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του πριν απ 2 μήνες.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης ο κ. Ασκούνης παρουσίασε το όνομα και το λογότυπο της παράταξης λέγοντας «αισθάνομαι ότι όλοι εμείς σήμερα είμαστε συνιδρυτές μιας Νέας Παράταξης και επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω το όνομα και το σήμα της που περιγράφονται από δύο απλές λέξεις: Προοπτική Ζωής.»

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.