Κινητή μονάδα μέτρησης ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, απέκτησε ο δήμος Ζωγράφου




Κινητή μονάδα (όχημα ) μέτρησης ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, παραδόθηκε στο δήμο Ζωγράφου, καθώς και στους δήμους Καλαμάτας, Πεντέλης και Τρικάλων με πρωτοβουλία αφενός της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και αφετέρου της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας. Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια Μνημόνιου Συνεργασίας, που υπογράφηκε μεταξύ των Δήμων Ζωγράφου, Καλαμάτας, Πεντέλης και Τρικάλων, της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας.

Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας παραχωρεί από έναν κινητό σταθμό μέτρησης σε κάθε έναν από τους προαναφερόμενους Δήμους, με σκοπό τη διενέργεια των μετρήσεων της στάθμης ηλεκτρομαγνητικού πεδίου εντός των ορίων του κάθε Δήμου.

Επισημαίνεται ότι το Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων αποτελεί έργο της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, σε συνεργασία με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, η οποία είναι ο φορέας λειτουργίας του έργου.

Η πρωτοβουλία αυτή της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια εισαγωγής των νέων ασύρματων τεχνολογιών και του 5G στη χώρα μας σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, προς όφελος αυτών, και με απόλυτο σεβασμό σε όλους τους κανόνες πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κος Βασίλειος Μαγκλάρας, δήλωσε: «η πρωτοβουλία αυτή της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων σε συνεργασία με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και τους προαναφερόμενους Δήμους έρχεται να επισφραγίσει την πρόθεση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης να γίνει η χώρα μας πρωτοπόρος στις νέες τεχνολογίες και παράλληλα να διαχύσει τα οφέλη αυτών των τεχνολογιών σε όλους τους πολίτες, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα το υψηλότερο δυνατό επίπεδο προστασίας της δημόσιας υγείας.»

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, κ. Χ. Χουσιάδας, εξέφρασε την ικανοποίησή του «για το σημαντικό βήμα προόδου που καθιερώνει μια στενή συνεργασία με τους 4 δήμους. Η συνεργασία με τις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ένα σημείο-κλειδί της συνολικής καινοτομίας του Παρατηρητηρίου: η συμβολή τους στο στάδιο της υλοποίησης του έργου ήταν πολύτιμη. Εξίσου, ζωτικής σημασίας είναι και η συνεργασία τους για τη λειτουργία σταθερών και κινητών σταθμών μέτρησης του Παρατηρητηρίου».

Η Δήμαρχος Zωγράφου, κα Τίνα Καφατσάκη, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες της δήλωσε:

Το όχημα αυτό που θα κινείται εντός του Δήμου μας, θα διενεργεί μετρήσεις και θα συμβάλει αποφασιστικά στην τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας και στην ενημέρωση των πολιτών.»

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.