Καλλιάνος: Χιόνια τη Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνας




Tη Δευτέρα το απόγευμα θα βιώσει, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό, η Αττική το ισχυρότερο κύμα του χιονιά όπως είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

«Από τη Δευτέρα το απόγευμα και μέχρι το πρωί της Τρίτηςμ έρχεται η ώρα της Αττικής. Για 16-18 ώρες ο καιρός στην Αττική θα είναι χιονόκαιρος» είπε ο κ. Καλλιάνος προσθέτοντας ότι αν τα προγνωιστικά στοιχεία επιβεβαιωθούν τότε «θα χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, το δριμύ ψύχος σε όλη τη χώρα θα διατηρηθεί μέχρι και τις 9-10 Ιανουαρίου.

Όσον αφορά την κακοκαιρία «Σοφία» ο Γιάννης Καλλιάνος εκτίμησε ότι σήμερα, «από τις προμεσημβρινές ώρες θα ενταθούν οι χιονοπτώσεις από την Πελοπόννησο μέχρι τη Θράκη».

«Από τη Βοιωτία, τη Θήβα και τα βορειότερα κατά περιόδους θα χιονίζει αρκετά και κυρίως ανατολικά της κορυφογραμμής της Πίνδου θα χιονίζει και στα πεδινά» πρόσθεσε ο μετεωρολόγος.

Ειδικά, δε, για τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα είπε ότι για τη μεν πρώτη «θα ενταθούν οι χιονοπτώσεις και ίσως έχουμε χιονόστρωση», για τη, δε, δεύτερη ότι «στις περιοχές πάνω από τα 350μ. θα έχουμε χιονοπτώσεις».

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.