Η πρώτη συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αλίμου»




Το Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019, στην αίθουσα του Β΄ΚΑΠΗ Αλίμου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αλίμου», όπου μίλησε η Κυριακή Καμαρινού, Δημοτική Σύμβουλος και Υποψήφια Δήμαρχος Αλίμου.

Η Κυριακή Καμαρινού, αφού ευχαρίστησε για την τιμή που της γίνεται να είναι ξανά επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τόνισε: «Μια τιμή, που δικαίως αποτελεί ταυτόχρονα και περηφάνια γιατί  στη διάρκεια της θητείας μου στο Δημοτικό Συμβούλιο , από το 2014 μέχρι σήμερα,  μπόρεσα να εκφράσω  τις έγκαιρα επεξεργασμένες  θέσεις του ΚΚΕ για τον ουσιαστικό και επιτελικό χαρακτήρα της Τοπικής Διοίκησης, ως μοχλού μεταβίβασης των ευθυνών του κεντρικού κράτους για τους κρίσιμους τομείς της ζωής του λαού μας, δηλαδή των δομών Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού κτλ. και για την οργανική σύνδεση της πολιτικής της Ε.Ε στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης και τη στρατηγική επιλογή, μέσω της εξασφάλισης ζεστού κρατικού χρήματος για τη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων».

Τεκμηρίωσε τα παραπάνω με παραδείγματα από τα τεκταινόμενα στο Δήμο κατά την προηγούμενη περίοδο, αποκάλυψε τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής του κ. Κονδύλη, αλλά και τον ρόλο των υπόλοιπων παρατάξεων, που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι οποίες «Όσο και αν μεταξύ τους δείχνουν να έχουν μικρο-διαφοροποιήσεις, όταν έρχονται θέματα που άπτονται της υπεράσπισης των ζωτικών λαϊκών αναγκών, όπως το δικαίωμα της δωρεάν, ακώλυτης πρόσβασης και χρήσης σε δημόσια αγαθά, π.χ για το δάσος και την έκταση του κτήματος Τραχώνων, την παραλία, το πάρκο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, το Κολυμβητήριο και τη Μαρίνα Αλίμου κ.α , οι σταθερές μας θέσεις προσκρούουν στο «τοιχίο» της συνειδητής ταξικής τους στράτευσης, που στο κρίσιμο ερώτημα – «Ανάπτυξη προς όφελος τίνος; Για ποιον;» επιλέγουν το δρόμο του συμβιβασμού…».

Στάθηκε στα ζητήματα της υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων στο Δήμο και τις τραγικές συνέπειες που είχε και για τους Αλιμιώτες  η μείωση των κοινωνικών παροχών και η έλλειψη των κρατικών υποδομών. Ανέδειξε την  ολοένα πιο επιβαρυμένη καθημερινότητα της λαϊκής οικογένειας, με πρόσθετους φόρους, με τα υψηλότερα δημοτικά τέλη στην περιοχή των Νοτίων περιοχών , με τη συμμετοχή σε τροφεία σε παιδικούς σταθμούς και δίδακτρα για όλες τις δραστηριότητες αθλητισμού/πολιτισμού κ.α.

Θυμίζοντας ορισμένες επιτυχημένες αγωνιστικές παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αλίμου» για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης τμήματος της καθαριότητας του Δήμου και την αποτροπή απολύσεων των συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου, κατέληξε πως με την ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ «μπορεί να επιτευχθεί περισσότερη πολιτική πίεση, με αγώνες  μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, με δραστική ενίσχυση της πραγματικής Λαϊκής Αντιπολίτευσης και  Συσπείρωσης των δυνάμεων που είναι ικανές να αντιπαλέψουν τον πυρήνα των πολιτικών αυτών.

OΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ

«Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι,

Αποτελεί μέγιστη τιμή για μένα να εκπροσωπήσω, ως επικεφαλής, του ψηφοδελτίου μας, τη Λαϊκή Συσπείρωση Αλίμου, στις επερχόμενες εκλογές. Μια τιμή , που δικαίως αποτελεί ταυτόχρονα και περηφάνια γιατί στη διάρκεια της θητείας μου στο Δημοτικό Συμβούλιο , από το 2014 μέχρι σήμερα,  μπόρεσα να εκφράσω  τις έγκαιρα επεξεργασμένες  θέσεις του ΚΚΕ

-για τον ουσιαστικό και επιτελικό  χαρακτήρα της Τοπικής Διοίκησης, ως μοχλού μεταβίβασης των ευθυνών του κεντρικού κράτους για τους κρίσιμους τομείς της ζωής του λαού μας, δηλαδή των δομών Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού κτλ.

– για την οργανική σύνδεση της πολιτικής της Ε.Ε στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης και τη στρατηγική επιλογή, μέσω της εξασφάλισης ζεστού κρατικού χρήματος για τη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων.

Η εγκυρότητα μιας τέτοιας ενιαίας τοποθέτησης στα ζητήματα εκτός από περηφάνια, σηματοδοτεί και την ευθύνη που επωμιζόμαστε όλοι μας σήμερα σε μια ακόμη απαιτητική υποχρέωση, να δυναμώσουμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο το ΚΚΕ και τα ψηφοδέλτια που στηρίζει σε Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.

Συντρόφισσες, σ/φοι, φίλες και φίλοι.

Στην τρέχουσα επικαιρότητα, επιβεβαιώνονται δυστυχώς με τραγικό τρόπο οι θέσεις μας αυτές. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πόσο φτηνά μετριέται η  ίδια η αξία της ανθρώπινης ζωής, ώστε στην εποχή μας , της τόσο μεγάλης εκτίναξης των επιστημονικών κατακτήσεων και δυνατοτήτων, να θρηνούμε θύματα από τα λεγόμενα «έκτακτα» καιρικά φαινόμενα.

Το πραγματικό «ψύχος» για το λαό μας συντελέστηκε χρόνια πριν και δεν είναι ούτε παροδικό, ούτε έκτακτο φαινόμενο, αλλά συνειδητή επιλογή της καπιταλιστικής εξουσίας, που ολοένα θωρακίζεται με νόμους και συνταγματικές αναθεωρήσεις για το «άδειασμα» των κεντρικών κρατικών ευθυνών μέσω της λεγόμενης «αποκέντρωσης», όπου βρίσκει έδαφος και καμουφλάρεται η  έλλειψη υποδομών , επάρκειας εξοπλισμού,  ειδικευμένου προσωπικού κ.α. Επειδή είναι πρόσφατο το παράδειγμα της κακοκαιρίας, ας αναλογιστούμε πόσο εύκολα μετακύλησε το κράτος την ευθύνη για τη μετακίνηση του λαού, για τη λειτουργία των σχολείων κτλ, στην Περιφέρεια, στη συνέχεια στην ευθύνη των Δημοτικών Αρχών, που με τη σειρά τους «νίπτοντας χείρας» συμμετείχαν στο γαϊτανάκι της “απογείωσης”  ,στην λογική της ατομικής ευθύνης!

Αναρωτιόμαστε, γιατί με λίγο πιο χαμηλή θερμοκρασία, να μην είναι σε θέση να θερμανθούν τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί, τα δημοτικά καταστήματα; Γιατί να παραλύουν κεντρικές οδικές αρτηρίες; Γιατί ο λαός να ζει σε ενεργειακή φτώχεια και η χώρα να έχει πλούσια αποθέματα υδρογονανθράκων;

Σε πολιτικό επίπεδο, οι κορώνες καταγγελιών από την πλευρά των Δημοτικών Αρχών περί κρατικής  «ανοργανωσιάς», και  «ανικανότητας» (μια επωδός στην οποία αρέσκεται και η δική μας , του κ. Κονδύλη) δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματική συνενοχή τους . Με φωτεινή εξαίρεση τους κομμουνιστές δημάρχους, η συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών αρχών, με συντεταγμένο και συνεπή τρόπο, αποδέχθηκε και εφάρμοσε όλες τις αναδιαρθρώσεις των νόμων «Καποδίστρια», «Καλλικράτη» και τώρα «Κλεισθένη» (…), Αναδιαρθρώσεις κοστολογημένες στη λογική της όσο το δυνατόν περισσότερης διευκόλυνσης και χρηματοδότησης των επιχειρηματικών ομίλων, του περιορισμού του δήθεν «σπάταλου, απόμακρου και συγκεντρωτικού κράτους», μέσω πρόσθετων φόρων στο λαό, με την προβιά δήθεν του ανταποδοτικού τους χαρακτήρα.

Ο πρόσφατος νόμος «Κλεισθένης» του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ ενισχύει τη λογική των προηγούμενων νόμων για σφιχτά ελεγχόμενους «ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς»  και την απαγόρευση μόνιμων προσλήψεων, κλείνει το μάτι στην περίπτωση των προσλήψεων ανταποδοτικού χαρακτήρα, δηλαδή όταν το κόστος για μια θέση εργασίας στο Δήμο, των 300-400 ευρώ θα καλύπτεται από το επιπλέον χαράτσωμα των δημοτών.

Τι σημαίνει όμως κάτι τέτοιο στην πράξη;

Ένας ακόμη θάνατος εργαζόμενου στην καθαριότητα του Δήμου Ιεράπετρας, πριν λίγες ημέρες, που προστέθηκε  στην εκατόμβη των θανατηφόρων εργατικών «ατυχημάτων» των υπαλλήλων ΟΤΑ σε ώρα εργασίας, (μια εκατόμβη που περιλαμβάνει και αδικοχαμένο εργαζόμενο του Δήμου μας) επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο το αριθμητικό αποτύπωμα των προδιαγεγραμμένων εγκλημάτων και τη συνενοχή, ουσιαστικά, των Δημοτικών Αρχών. Για την περιβόητη καπιταλιστική ανάπτυξη- είτε αυτή ονομάζεται «πράσινη», «αειφόρα» κτλ- ο πακτωλός των χρηματοδοτήσεων , μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ τώρα, ΕΠΕΑΕΚ παλιότερα) αφορά «δράσεις» για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Σ΄ αυτές δεν χωρούν ή δίνονται με το σταγονόμετρο, σε όσες Δημοτικές Αρχές προβούν σε συμπράξεις με ιδιώτες επιχειρηματίες, χρήματα, για αγορά νέου στόλου σύγχρονων απορριμματοφόρων.

Η πραγματική εικόνα των Δήμων, από την οποία δεν εξαιρείται και ο δικός μας, έχει να κάνει με

-την έλλειψη επαρκούς καινούργιου στόλου οχημάτων,

-την κοστοβόρα συντήρηση του πεπαλαιωμένου,

-τις ελλείψεις σε μόνιμο και εκπαιδευμένο προσωπικό,

που αντικειμενικά συμπιέζουν τις ανάγκες για επαρκή καθαριότητα, με μέτρα εντατικοποίησης της εργασίας.

Το νομικό πλαίσιο ανάθεσης τμημάτων της καθαριότητας, όπως «η μίσθωση και η μεταφορά ανοικτών απορριματοκιβωτίων και πρεσσών», από  ιδιώτη, (που γίνεται στο Δήμο μας), όχι μόνο απενοχοποιεί, αλλά αντιθέτως ενθαρρύνει τις τοπικές αρχές να επεκτείνουν στην ίδια λογική την εκχώρηση ακόμα μεγαλύτερων τμημάτων της καθαριότητας. Το άλλοθι με το ψευδεπίγραφο σύνθημα «πρώτα ο πολίτης», «καθαριότητα με κάθε κόστος», συσκοτίζει την πραγματικότητα, γιατί αποκρύπτει

– τις συνέπειες της διάλυσης μιας δημόσιας δομής,

-τις τεράστιες απώλειες της κατακτημένης πολύχρονης τεχνογνωσίας,

Οδηγώντας στην παράδοση των δημοτών στις αδηφάγες επιλογές ενός ιδιώτη, που δε θα είναι «ανταγωνιστικός», φθηνός, όταν επικρατήσει στην αγορά της συγκομιδής απορριμμάτων. (Τότε θα ισχύσει ο νόμος όποιος ρυπαίνει πληρώνει!»)

Ο πρισματικός φακός , επομένως, της δικής μας ανάλυσης και στάσης, γι αυτό που επαίρεται ο κ. Κονδύλης , της καθαρής πόλης , δηλαδή  μιας αυτονόητης ανάγκης που πρέπει να απολαμβάνει ο σύγχρονος άνθρωπος, πηγαίνει πιο βαθιά, μεγεθύνοντας το τίμημα μιας τόσο ακριβοπληρωμένης από τους δημότες υπηρεσίας, οι οποίοι πληρώνουν τα ακριβότερα τέλη των νοτίων περιοχών, τόσο πριν , όσο και κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Στα χρόνια της κρίσης, οι δυο τελευταίες διοικήσεις του Δήμου εισέπραξαν από τους δημότες 114 εκ. ευρώ, φόροι που ήρθαν να προστεθούν στις ανείπωτα επιβαρυμένες και χειμαζόμενες πλάτες της λαϊκής οικογένειας.

Οι φόροι αυτοί δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ για να απαλύνουν ούτε στο ελάχιστο τη δύσκολη καθημερινότητα, ιδιαίτερα των νεαρών ζευγαριών και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Λίγοι τυχεροί μπόρεσαν να επωφεληθούν από τα προγράμματα ΕΣΠΑ και να μην πληρώσουν τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς, στα ΚΔΑΠ. Ο κανόνας είναι τα τροφεία, η έλλειψη θέσεων! (σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημοτικής Αρχής γύρω στα 80 παιδιά και πάλι δεν κατάφεραν να βρουν θέση σε δημόσια δομή, χωρίς να υπολογίζονται αυτοί που δεν έκαναν καν αίτηση, γιατί δεν πληρούσαν τα κριτήρια).

Την ίδια ώρα καμία από τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες στο Δήμο δεν είναι δωρεάν. Ο Θουκυδίδειος Οργ. Πολ. Αθλητ. (ΘΟΠΑΑ) εκχώρησε, μέσω παχυλής χρηματοδότησης, σχεδόν όλες τις  δραστηριότητες σε αθλητική εταιρία-Όμιλο. Στα χειμαζόμενα οικονομικά αθλητικά σωματεία ρίχνονταν ψιχία επιχορηγήσεων, με κύριο σκοπό την διατήρηση εκλογικής πελατείας. Αθλητισμός και πολιτισμός με το χέρι στην τσέπη!

Ακόμα και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται , ακριβώς επειδή έχουν ευκαιριακό χαρακτήρα (οι δαπάνες τους μόνο περνούν από το Δ.Σ), δεν μπορούν να αποτελέσουν πλαίσιο ψυχαγωγικής ανάτασης, καθώς με την απαξίωση του ΘΟΠΑΑ, ο σχεδιασμός και η υλοποίησή τους αφέθηκαν στα χέρια του δημάρχου και των στελεχών της διοίκησής του.

Σον αντίποδα η παράταξή μας σταθερά απαιτούσε τη μείωση τουλάχιστο κατά 50% των δημοτικών τελών , την απαλλαγή των ανέργων, την εφαρμογή και επέκταση κοινωνικών κριτηρίων κτλ (….)

Μια απαίτηση που μπορεί να επιτευχθεί με περισσότερη πολιτική πίεση κι αγώνες  μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, με δραστική ενίσχυση της πραγματικής Λαϊκής Αντιπολίτευσης και Συσπείρωσης των δυνάμεων που είναι ικανές να αντιπαλέψουν τον πυρήνα των πολιτικών αυτών. Με την ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης!!!

Τέτοιοι αγώνες φέρνουν αποτέλεσμα ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Αρκεί να θυμηθούμε την  απόπειρα που έγινε στις αρχές του ΄18, όταν με το πρόσχημα της καλοκαιρινής έκτακτης ανάγκης για καθαριότητα ο Δήμαρχος θέλησε να προχωρήσει σε σύμβαση με ιδιώτη. Η Λαϊκή Συσπείρωση, με την Επιτροπή Αγώνα στο πλευρό της πρωτοστάτησε στην αποτροπή του σχεδίου αυτού. Με την ίδια μαχητικότητα, έξι μήνες πριν, δόθηκε αγώνας να παραταθούν οι συμβάσεις των εργαζόμενων στην καθαριότητα, μέσα από το κάλεσμα στους εργαζόμενους για αγωνιστική επαγρύπνηση για τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Φίλες και φίλοι, συν/φισσες και συν/φοι,

Οι παραπάνω αναφορές θα πρέπει να θεωρηθούν μόνο ενδεικτικές για την ενιαία πολιτική προσέγγιση που έχουμε, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης τόσο με τη Δημοτική αρχή, όσο και με τις υπόλοιπες δυνάμεις (πρώην ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, «ανεξάρτητους» που προήλθαν από τα σχήματα αυτά κτλ),  που ομνύουν στον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης. Όσο και αν μεταξύ τους δείχνουν να έχουν μικρο-διαφοροποιήσεις, όταν έρχονται θέματα που άπτονται της υπεράσπισης των ζωτικών λαϊκών αναγκών, όπως το δικαίωμα της δωρεάν, ακώλυτης πρόσβασης και χρήσης σε δημόσια αγαθά , π.χ για το δάσος και την έκταση του κτήματος Τραχώνων, την παραλία, το πάρκο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, το Κολυμβητήριο και τη Μαρίνα Αλίμου κ.α , οι σταθερές μας θέσεις προσκρούουν στο τοιχίο της συνειδητής ταξικής τους στράτευσης, που στο κρίσιμο ερώτημα – «Ανάπτυξη προς όφελος τίνος; Για ποιον;» επιλέγουν το δρόμο του συμβιβασμού , τη ραγιάδικη λογική «να αξιωθώ να ροκανίσω κάνα ξεροκόμματο από τα περισσευούμενα»!

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κάνει «αριστερή» αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή, αλλά δυσκολεύεται ακριβώς από την ουσιαστική συμφωνία της διοίκησης με τη κυβέρνηση και τη περιφέρεια και ουσιαστικά εκτονώνεται σε παρατηρήσεις για την τήρηση της νομιμότητας των διαδικασιών («Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα», σύμφωνα με τη Δούρου).

Θα πρέπει στο σημείο αυτό να πούμε ότι στο Δήμο μας διατηρούν δυνάμεις και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής. Εμφανίζονται με το όνομα «Ελληνική Αυγή» και παριστάνει την παράταξη που κάνει προτάσεις και βάλλεται άδικα απ’ όλους. Με παρεμβάσεις μας απαιτούμε από τη διοίκηση του Δήμου να μην τους δίνει χώρο και βήμα, στο όνομα της νομιμότητας, κάτι που εν μέρει το έχουμε καταφέρει.

 

 

Φίλες και φίλοι,

Σχετικά με το ζήτημα του εκλογικού συστήματος,  της «απλής αναλογικής», που θα ισχύσει σ΄ αυτές της εκλογές:

Από την πλευρά του κ. Κονδύλη , αλλά και ως θέση της ΚΕΔΕ, θεωρείται επικίνδυνο μέτρο , που θα οδηγήσει στην «ακυβερνησία». Έτσι τίθεται το εκβιαστικό δίλημμα της απόλυτης πλειοψηφίας που θα πρέπει να έχει η παράταξή του στο Δ.Σ. Από την πλευρά των κυβερνητικών δυνάμεων υπερθεματίζεται το μέτρο ως η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Η ουσία είναι ότι σ΄ένα άκρως συντηρητικό (αντιδραστικό) πλαίσιο νόμου , όπως είναι ο Κλεισθένης, το μέτρο της Απλής Αναλογικής-θετικό από την άποψη της ισοτιμίας της ψήφου-αποδυναμώνεται. Αυτό που στην πραγματικότητα επιδιώκεται είναι οι ευρύτατες συναινέσεις για «αναπτυξιακές» πρωτοβουλίες και ευρωπρογράμματα, προκειμένου να προσαρμοστεί ακόμα καλύτερα η Τ.Δ στις «μετα»μνημονιακές και δημοσιονομικές δεσμεύσεις. Τέτοιου είδους συναινέσεις ζούμε αυτή τη στιγμή στην παρούσα κοινοβουλευτική πραγματικότητα, τέτοιου είδους συναινέσεις υπήρξαν και στο Δ.Σ όλη την προηγούμενη περίοδο. Για παράδειγμα:

  • Υπήρξε πλήρης ομοφωνία για τη συμμετοχή του Δήμου Αλίμου στο Σύνδεσμο Δήμων Νοτίου Αττικής (Καλλιθέας, Π. Φαλήρου, Αλίμου). Ενός οργάνου με αρμοδιότητες έξω από τα όρια των Δ.Σ , με 30 χρονο ορίζοντα και δέσμευση της περιουσίας του Δήμου. Η σύμπραξη αυτή ευνοεί μόνο τις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου, ειδικά όσον αφορά το παράκτιο μέτωπο, γιατί δεν προσκρούει στον κατακερματισμό σε δημοτικό επίπεδο (και ενδεχόμενες κωλυσιεργίες). Φυσικά στην αναπτυξιακή του ατζέντα δεν περιλαμβάνονταν σχέδια αντιπλημμυρικής ή αντισεισμικής προστασίας!

– Για την ιδιωτικοποίηση της  Μαρίνας Αλίμου και τη σημαντική περιβαλλοντική επιβάρυνση για τους κατοίκους, λόγω της αύξησης εκπομπών αερίου και κυκλοφοριακής συμφόρησης (όπως αποτυπώνεται και στην εισήγηση του Δήμου) και την αποδοχή της λογικής της εμπορευματικής αξιοποίησής από τον επενδυτή, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τους μικροεπαγγελματίες και καταστηματάρχες της πόλης. Όσο για το «σωσμένο» δημοτικό Κολυμβητήριο; Αυτό ουσιαστικά θα μισθώνεται στο Δήμο από τον επενδυτή, αφού σ΄αυτόν θα πρέπει να καταβάλλονται ετησίως περίπου το 20% των εσόδων του!

– Η «οικολογική αναβάθμιση» για οδοφωτισμό ,μέσω χρήσης λαμπτήρων LEDείναι προϊόν δανειοδότησης από το ΤΠΔ, όπου ο πλειοδοτών επιχειρηματικός όμιλος θα βάλει στο χέρι ζεστό κρατικό χρήμα 4 εκ. ευρώ. Και αν οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις εστιάζουν σε διαδικαστικά ζητήματα του διαγωνισμού, εμείς επιμένουμε να αναδεικνύουμε την ιδιωτικοποίηση ακόμα και σε αυτό το ζήτημα.

– Για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού, θα χρειαζόταν μια ξεχωριστή συζήτηση, προκειμένου να υπάρξει μια εικόνα για τις χαμαιλεόντιες μεταστροφές όλων των πολιτικών δυνάμεων στη λογική «ω γέγοναι, γέγοναι…», ζήτω η ανάπτυξη»!!

Όμως ενδεικτικά να τονίσουμε ότι την ίδια ώρα που η Λαϊκή Συσπείρωση παλεύει για την ακύρωση της σύμβασης και τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου αναψυχής και αθλητισμού με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στους κατοίκους, η δημοτική αρχή, αφού για χρόνια, αποπροσανατόλιζε τους κατοίκους για τα οφέλη του έργου, τώρα «παραπονιέται» γιατί οι προτάσεις της δεν έγιναν δεκτές. Με λίγα λόγια συνειδητά επιμένουν να σπέρνουν αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει ταυτόχρονα και φιλολαϊκός προσανατολισμός και να ασκήσει ο επενδυτής κοινωνική πολιτική. Αληθινός εμπαιγμός!

Στις αυταπάτες αυτές επαφίεται η Δημ. Αρχή, τόσο σχετικά με την πρόταση προς τον επενδυτή να δημιουργηθεί στο χώρο το Δημοτικό Νεκροταφείο, όσο και να παραχωρηθεί γη για σχολική στέγη, ίσως και χώρος για το Μουσικό Γυμνάσιο!

Και αφού σε όλα τα παραπάνω, όλες οι δημοτικές παρατάξεις, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, ομονοούσαν, σήμερα προεκλογικά, εμφανίζονται η μια να εκπροσωπεί το φως και η άλλη το σκοτάδι. Με πρόσχημα την απλή αναλογική πιέζουν και εκβιάζουν, για να πάρουν καλύτερη θέση στην αφετηρία του νέου δημοτικού συμβουλίου, ώστε να αποκτήσουν «πρόσβαση» στην άσκηση εξουσίας.

 

Συν/φισσες, ….

Το ξεκίνημα της νέας χρονιάς και του προεκλογικού μας αγώνα ας αποτελέσει εφαλτήριο για το τσάκισμα της μοιρολατρίας και της υποταγής στην οποία ωθούνε το λαό μας. Με τις θέσεις και τις παρεμβάσεις μας

-Να δώσουμε ενιαία μια ακόμη μάχη των εκλογικών αναμετρήσεων.

-Να ενισχυθούμε συντριπτικά !

-Να αποσπάσουμε με το μέρος μας αγωνιστικές διαθέσεις και συνειδήσεις,

-Να γίνουμε ο δίαυλος για να απεγκλωβιστεί ο λαός από τα κάλπικα κάθε φορά διλήμματα,

-Να αναμετρηθεί μόνο με το μπόι των προσδοκιών του για καλύτερη ζωή, με βάση τις ανάγκες του και …

Να νικήσει!

Καλή ΜΑΣ Επιτυχία!

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.