Η Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης στο θωρηκτό Αβέρωφ (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Με την συμμετοχή της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης ολοκληρώθηκαν, κατά την ημέρα του Αγιασμού των υδάτων, οι πολυήμερες εορταστικές εκδηλώσεις της Μαρίνας Φλοίσβου κάθε μία από τις οποίες ήταν αφιερωμένη σε ένα διαφορετικό γεωγραφικό διαμέρισμα με τοπικά έθιμα, παραδόσεις και δραστηριότητες.
Η συμμετοχή περιελάμβανε γνωριμία του κοινού με τα μουσικά όργανα, την φορεσιά και τους χορούς της Κρήτης και παράσταση από το μουσικοχορευτικό συγκρότημα που ξεσήκωσε το πλήθος των παρευρισκομένων!
Ιδιαίτερα θερμή ήταν και η υποδοχή που επιφύλαξε στην Ένωση Κρητών το προσωπικό του πλωτού μουσείου Αβέρωφ, αλλά και η φιλοξενία κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε αναφορά σε συγκλονιστικά ιστορικά γεγονότα και μαρτυρίες για το θρυλικό Θωρηκτό και τη δράση του.
Η ημέρα ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ του Προέδρου της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης κου Νικήτα Περαθωράκη και του εκπροσώπου της διοίκησης του Θωρηκτού Αβέρωφ.
Το χορευτικό συγκρότημα συνόδεψαν οι μουσικοί: Αντώνης Κεχαγιαδάκης (Λύρα), Αδαμάντιος Λαδουκάκης (Λαούτο), Αντώνης Μαθιουδάκης (Λαούτο)
Φωτογράφιση: Μαργαρώνης Παναγιώτης

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.