Γλυφάδα: Προχωρά το έργο για την ανάπλαση στην Αιξωνή
Μια παρέμβαση που θα αλλάξει μια ολόκληρη γειτονιά στη Γλυφάδα, στην περιοχή της Αιξωνής, ξεκινά.

Μετά από συστηματική και μεθοδική δουλειά της δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών του Δήμου, εξασφαλίστηκε η συγχρηματοδότηση και η ένταξη στο Πράσινο Ταμείο ενός σπουδαίου έργου για μια μεγάλη ανάπλαση.

Ήδη το έργο που θα μεταμορφώσει την περιοχή και θα δημιουργήσει στους πρόποδες του Υμηττού έναν από τους πιο ωραίους περιπάτους σε όλη την Αττική, βρίσκεται στη διαδικασία δημοπράτησης.

Δείτε τη δήλωση του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου:

“Με σχέδιο του Δήμου μας και χρηματοδότηση του Δήμου και του Πράσινου Ταμείου, σε μια μεγάλη αστική περιοχή στην Αιξωνή (Σερρών, Ιεράπετρας, Δαβάκη, Σαλαμίνος – όπως αποτυπώνεται στο χάρτη) θα γίνει ολιστική ανάπλαση, ώστε να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος, ποιοτικός χώρος περιπάτου και αναψυχής, υψηλής αισθητικής, με έντονο πράσινο και βιοκλιματικά υλικά.

Θα αναβαθμιστούν ο φωτισμός, οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια και οι κοινόχρηστοι χώροι, ενώ θα ληφθεί κάθε ειδική πρόνοια για τα ΑΜΕΑ.

Μαζί με το έργο αυτό, θα συνεχίσουμε τις μελέτες και τις παρεμβάσεις για να συνδέσουμε τελικά το κομμάτι αυτό με την άλλη άκρη της πόλης μας στην Αγίου Νεκταρίου και να δημιουργήσουμε για πρώτη φορά περιμετρικά του Υμηττού έναν ενιαίο χώρου περιπάτου και ποδηλάτου.

Ένα ακόμα σπουδαίο βήμα για τη διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε όλη τη Γλυφάδα μας.

Συνεχίζουμε”.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.