Γλυφάδα: Πάρκαρε στη θέση για ΑμεΑ και του έσκασαν και τα τέσσερα λάστιχα! Ορθώς;




(του Άρη Δημοκίδη/mikropragmata.lifo.gr)

Μήπως ξεφεύγει λίγο η κατάσταση με την αντιμετώπιση όσων παρκάρουν παράνομα σε θέσεις για ΑμεΑ; Με αφορμή το viral φιλμάκι απ’ την Κρήτη («Ο αδερφός μου») που ένας έφηβος τα έσπαγε κυριολεκτικά, εξοργισμένος με παρκαρισμένο αμάξι διαβάζουμε όλο και πιο συχνά για περιπτώσεις βανδαλισμού.
Πρώτη φορά όμως ακούω να έχουν σκάσει όχι ένα ή δύο αλλά και τα τέσσερα λάστιχα κάποιου που πάρκαρε έτσι.

Συνέβη πριν από αρκετές μέρες και, όπως ήταν φυσικό, έγινε θέαμα:

Είναι δικαιολογημένοι οι βανδαλισμοί; Ή είναι ξεκάθαρη φθορά ξένης ιδιοκτησίαςκαι όσο κακό κάνουν αυτοί παρκάρουν λάθους κάνουν κι αυτοί που τους χαράζουν τα αμάξια ή τους προκαλούν άλλες φθορές; (Η Φθορά Ξένης Ιδιοκτησίας είναι Ποινικό αδίκημα και σηκώνει έως 6 μήνες φυλάκισης και €3000 πρόστιμο.)

 

Μήπως η τροχαία θα έπρεπε να ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης και να κάνει συχνότερα ελέγχους παίρνοντας πινακίδες; (Χωρίς όμως τα γνωστά, «δε γαμιέται, έχω κάποιο γνωστό στην Τροχαία και θα μου σβήσει την κλήση/επιστρέψει την πινακίδα»!)

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Γλυφάδα: Πάρκαρε στη θέση για ΑμεΑ και του έσκασαν και τα τέσσερα λάστιχα! Ορθώς;

  • 16/01/2019 at 3:20 μμ
    Permalink

    Καλησπέρα σας.
    Μπορεί η φθορά ξένης ιδιοκτησίας να είναι ποινικό αδίκημα, αλλά στη περίπτωση αυτή ”καλά του ή της έκαναν”. Είναι το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Γιατί ο ή η που οδηγεί αυτό το όχημα, φαίνεται ότι είναι οικονομικά ευκατάστατος, οπότε και τις πινακίδες να του ή της έπαιρναν, θα τις έπαιρνε άμεσα πίσω. Παρόμοιο περιστατικό έγινε προ καιρού πάλι στη Γλυφάδα, στην οδό Κύπρου, ακριβώς στη γωνία που βρίσκεται το STARBUCKS με ένα AUDI άσπρο που το οδηγούσε νεαρός (έτυχε να είμαι παρών). Και το έχω ζήσει και προσωπικά στη Βουλιαγμένη, που οδηγούσα το αναπηρικό με μπλέ πινακίδες (ανάπηρος πολέμου) αυτοκίνητο του πατέρα μου, και όλες οι θέσεις πάρκινγκ για αναπήρους ήταν κατειλημμένες.

    Απαντήστε
    • 31/01/2019 at 12:20 μμ
      Permalink

      Εσύ είσαι ανάπηρος; Για ποιο λόγο οδηγούσες αναπηρικό αυτοκίνητο εάν δεν είσαι;;;;

      Απαντήστε
  • 18/01/2019 at 11:29 πμ
    Permalink

    Είναι παράξενο που εξοργιζόμαστε με τη “φθορά ξένης περιουσίας” αλλά ούτε που σκεφτόμαστε ότι ο οδηγός αυτός ουσιαστικά διαπράττει απόπειρα φόνου.
    Κάθε άνθρωπος που αναγκάζεται να βγει στο δρόμο εξαιτίας του (ανάπηρος, ηλικιωμένος, γονιός με παιδί στο καροτσάκι) κινδυνεύει να παρασυρθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο, όπως ο άνθρωπος στη Θέρμη, το παιδάκι στην Κέρκυρα, για ν’ αναφέρω μόνο τα πιο πρόσφατα περιστατικά.

    https://www.typosthes.gr/thessaloniki/174605_thessaloniki-nekros-andras-se-tragiko-trohaio-sti-thermi
    http://www.reporter.com.cy/greece/article/444405/

    Απαντήστε
  • 18/01/2019 at 12:24 μμ
    Permalink

    Kανείς δε θα είχε βανδαλίσει τίποτα αν είχε έρθει ο γερανός της τροχαίας και είχε απομακρύνει άμεσα το όχημα. Είναι προφανές πως οι άνθρωποι που αντιδρούν έτσι το κάνουν γιατί πιστεύουν
    α) πως ο συγκεκριμένος αξίζει να τιμωρηθεί (το περί δικαίου αίσθημα που αναφέρθηκε)
    και
    β) πως οι υπεύθυνες αρχές δε θα το πράξουν.
    Με λίγα λόγια, ο πολίτης παίρνει την κατάσταση στα χέρια του γιατί το κράτος έχει απεμπολήσει το ρόλο του. Το κοινωνικό συμβόλαιο έχει διαρραγεί και πολύ φοβάμαι ότι θα δούμε πολύ χειρότερα περιστατικά στο μέλλον (δε μιλώ μόνο για το παρκάρισμα).

    Απαντήστε
  • 19/01/2019 at 1:44 πμ
    Permalink

    Καλά του κάνανε. Γαϊδούρια σαν κι αυτό δεν καταλαβαίνουν άλλη γλώσσα

    Απαντήστε
  • 06/02/2019 at 9:27 μμ
    Permalink

    Καλα του εκανε.οπου τζιπ κ smart συνηθως βλεπουμε τα χειροτερα.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.