Δήμος Αλίμου: “Η Ζωή Είναι Ωραία” (Ιανουάριος 2019)




“Η Ζωή Είναι Ωραία”

«Παρ’ όλο που κανείς δεν μπορεί να γυρίσει πίσω και να κάνει μια νέα αρχή, ο καθένας μπορεί να ξεκινήσει από τώρα και να δώσει ένα νέο τέλος».

Carl Bard (Αμερικανός συγγραφέας και ποιητής)

Ο Δήμος Αλίμου συνεχίζει το Πρόγραμμα “Η ζωή είναι ωραία”, ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας.

Το Πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να δώσει στις δημότισσες και τους δημότες του Αλίμου μια ευκαιρία, για να ξεφύγουν από τη δύσκολη καθημερινότητα και να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά της επαφής με την Τέχνη, τη Γνώση, το Φυσικό Περιβάλλον… τη χαρά της επαφής με τον Άνθρωπο.

Στόχος των δράσεων είναι η καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση.

Παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, μουσικών συναυλιών, επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, εκπαιδευτικές εκδρομές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, φιλανθρωπικές δράσεις, εξορμήσεις στη φύση, διαλέξεις και επιμορφωτικά σεμινάρια – εργαστήρια, οργανώνονται από τον δήμο και προσφέρονται στο κοινό με δωρεάν μεταφορά και μειωμένες τιμές, προσιτές σε όλους.

Οποιοσδήποτε κάτοικος του Αλίμου επιθυμεί να συμμετάσχει σε κάποια από τις δράσεις του Προγράμματος “Η ζωή είναι ωραία”, θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 π.μ. – 15:00.

Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες και θα κρατούνται με τη σειρά προτεραιότητας των τηλεφωνημάτων.

Κάθε μήνα θα γίνεται ενημέρωση για τις δράσεις του επόμενου μηνός.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου

Δωρεάν Μουσική Παράσταση

«Τσιτσάνης, η σκιά μου κι εγώ»  

Θεατρική Σκηνή «Κάρολος Κουν» (Υψηλάντου & Θησείου)

Τίνα Τράκου, Γιάννα Ζιάννη

Σκηνοθεσία: Τάσος Αλατζάς

Μουσική επιμέλεια:  Νίκος Παπαδόπουλος

Ώρα Έναρξης: 20:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου

Θεατρική Παράσταση

«Λωξάντρα» της Μαρίας Ιορδανίδου  

Θέατρο Βεάκη   

Η διαχρονικά πολυαγαπημένη «Λωξάντρα», η αρχετυπική Πολίτισσα μάνα-στυλοβάτης της οικογένειας!!!

Η θρυλική κοκόνα της Πόλης, που αρκετοί από εμάς -σαν όνειρο- θυμόμαστε από την δημοφιλή τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ τη δεκατία του ’80, ανεβαίνει τώρα στο ανακαινισμένο θέατρο Βεάκη από έναν πολυπληθή θίασο και σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.

Η «Λωξάντρα», βασισμένη στο συναρπαστικό μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου, είναι πρόσωπο υπαρκτό και συγκεκριμένα πρόκειται για τη γιαγιά της Μαρίας Ιορδανίδου. Η τελευταία το 1962 και σε ηλικία 65 ετών μετέφερε στο ομώνυμο μυθιστόρημα την ιστορία αυτής της δυναμικής γυναίκας, περιγράφοντας παράλληλα με χιούμορ και ζηλευτή ζωντάνια τα έθιμα και τη ζωή των Ελλήνων της Πόλης.

Παίζουν: Ελένη Κοκκίδου (Λωξάντρα), Γιώργος Αρμένης, Μιχάλης Μητρούσης, Ευαγγελία Μουμούρη, Χρύσα Παπά κ.ά. «Τραγουδίστρια Ευθαλία» η Ελένη Τσαλιγοπούλου.
Σκηνοθεσία:
 Σωτήρης Χατζάκης

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, στις 18:45 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου: 17€.

Κρατήσεις θέσεων έως την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου.

 

Σάββατο 19 Ιανουαρίου

Ξενάγηση

Αρχαιολογικό Μουσείο Σαλαμίνας

Με την ξεναγό Ασάνη Λιάπη

Οι συλλογές του Μουσείου που στεγάζεται στο κτήριο του πρώην Καποδιστριακού Δημοτικού Σχολείου της πόλης, αποτελούνται ως επί το πλείστον από ευρήματα ανασκαφών σε όλη την έκταση του νησιού, αλλά και από τυχαία ευρήματα και παραδόσεις πολιτών και είναι έργα κυρίως κεραμικής και γλυπτικής, που καλύπτουν όλη τη διάρκεια της πλούσιας αρχαίας ιστορίας του νησιού, από τα Προϊστορικά χρόνια (Τελική Νεολιθική εποχή) μέχρι και την Ύστερη αρχαιότητα.

Μετά την ξενάγηση θα ακολουθήσει ελεύθερη βόλτα στα πολυάριθμα καφέ και ουζερί της περιοχής.

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, στις 11:00 π.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Ερεχθείου.

Επιστροφή: Aναχώρηση από την Σαλαμίνα περίπου στις 17:30.

Τιμή Συμμετοχής: 8€

Δηλώσεις Συμμετοχής έως την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου

«Ρεκβιεμ» του Μότσαρτ (Balthasar Neumann Ensemble and Choir Thomas Hengelbrock)

Μέγαρο Μουσικής

Μια χορωδία μόλις 28 ετών –από τις κορυφαίες του κόσμου σύμφωνα με το περιοδικό Gramophone– και ένα ορχηστρικό σύνολο, δημιουργήματα του γερμανού οραματιστή αρχιμουσικού Τόμας Χένγκελμπροκ, ταγμένα στην ιστορικά ενημερωμένη εκτέλεση των κλασικών έργων μας δίνουν την ευκαιρία να ξανασυστηθούμε με το αριστουργηματικό Ρέκβιεμ του Μότσαρτ, μέσα από την κριτική έκδοση και ολοκλήρωση του άγγλου μουσικολόγου Ντάνκαν Ντρους – από τις αρτιότερες, καλλιτεχνικά και μουσικολογικά, δεκάδες προσπάθειες ολοκλήρωσης του ημιτελούς κύκνειου άσματος του αξεπέραστου αυστριακού συνθέτη. Μια πολυαναμενόμενη συναυλία που θα μαγέψει.

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, στις 19:15 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου: 34€.

Κρατήσεις θέσεων έως την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.

 Τετάρτη 30 Ιανουαρίου

Θεατρική Παράσταση

«Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» των Α. Σακελλάριου και Χ. Γιαννακόπουλου 

Θέατρο Βέμπο   

Ένα από τα πιο αγαπημένα και γνωστά ελληνικά έργα στο Θέατρο Βέμπο: η κωμωδία «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» των Σακελλάριου –Γιαννακόπουλου σε διασκευή και σκηνοθεσία του πιο διάσημου σύγχρονου συγγραφικού διδύμου, του Θανάση Παπαθανασίου και του Μιχάλη Ρέππα.

Στην ξεκαρδιστική κωμωδία με θέμα το «χούι» του διχασμού, οι συγγραφείς σατιρίζουν και ανατρέπουν την πόλωση, που ταλαιπωρεί αιώνες τώρα τους Έλληνες. Το έργο βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1960, σε μια μετεμφυλιακή Ελλάδα που προσπαθούσε να ξεχάσει και να ξεπεράσει το τραύμα της δεκαετίας του ‘40. Οι Σακελλάριος – Γιαννακόπουλος έδωσαν την δική τους απάντηση στο τι μας χωρίζει και τι μας ενώνει με όπλο το χιούμορ – το μόνο όπλο που αποκαθηλώνει όλα τα στερεότυπα.

Παγιδευμένοι σε μια έχθρα με ανεξιχνίαστες αιτίες, ο Στέλιος και ο Θωμάς, οι δυο απολαυστικοί ήρωες του έργου, καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στο χρέος και στην ζωή. Ψηφίζουν μονοκούκι την ζωή, κι αυτή είναι ίσως η μόνη σοβαρή απάντηση σε κάθε λογική που προσπαθεί να φανατίσει και να μας παγιδεύσει σε δυο εχθρικά στρατόπεδα.

Παίζουν: Γιάννης Ζουγανέλης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Κατερίνα Ζαρίφη, Βασίλης Κούκουρας, Σπύρος Μπιμπίλας κ.ά.
Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, στις 17:30 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου: 15€.

Κρατήσεις θέσεων έως την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου.

Σας περιμένουμε !

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.