Aδέλφια οι δύο Αλβανοί κρατούμενοι που απέδρασαν από τις φυλακές Κορυδαλλού




Ρεβεγιόν με απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλό έκαναν δυο Αλβανοί, δυο αδέρφια, που είχαν καταδικαστεί για κλοπές και ληστείες κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων. Η απόδρασή τους έγινε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, αλλά την… πήραν χαμπάρι στις φυλακές το πρωί όταν έγινε η καταμέτρηση των κρατουμένων.

Ήταν περίπου 20:30 με 20:40 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς όταν οι δυο κρατούμενοι απέδρασαν κάτω από τη μύτη των… πάντων. Άγνωστο ακόμα πως, κατάφεραν να κόψουν τα κάγκελα του κελιού τους, στο ισόγειο της Δ’ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, είπε στο newsit.gr ο Αντώνης Αραβαντινός, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Αφού έκοψαν τα κάγκελα του κελιού τους, οι δυο κακοποιοί πέρασαν στο χώρο του “νεκρού” προαυλίου, πήδηξαν μάντρα περίπου τεσσάρων μέτρων και από εκεί βρέθηκαν στη λεγόμενη “νεκρή ζώνη”, όπου – σύμφωνα με τον κ. Αραβαντινό- κινείται η περίμετρος ελέγχου.

Από εκεί κινήθηκαν βόρεια και έφτασαν κάτω από τη σκοπιά 6. Εκεί, έριξαν δυο φορές τον αυτοσχέδιο γάντζο που είχαν φτιάξει. Με τη… δεύτερη προσπάθεια, κατάφεραν να αναρριχηθούν και βγήκαν στην οδό Αριστάρχου και στην… ελευθερία!

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση, πέρα από το πως κατάφεραν να κόψουν τα κάγκελα και να φτιάξουν τον γάντζο, είναι και πως δεν έγιναν αντιληπτοί. Το πιθανότερο, σύμφωνα με τον Αντώνη Αραβαντινό ήταν πως δεν υπήρχε σκοπός ούτε στη σκοπιά 6, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες πως… “άδεια” ήταν και η σκοπιά 5 που βρίσκονται κοντά στο σημείο της απόδρασης.

Ερωτήματα γεννά και το γεγονός γιατί αφού οι δυο κακοποιοί είχαν καταδικαστεί εξακολουθούσαν να κρατούνται στον Κορυδαλλό, που είναι φυλακή για υπόδικους, και δεν είχαν μεταφερθεί σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα με ανάλογα μέτρα ασφαλείας.

Ανάλογη απόδραση, κατά τον Αντώνη Αραβαντινό, με έναν κρατούμενο να τρέξει τόση απόσταση και να πηδήξει δυο μάντρες, είχε να συμβεί στον Κορυδαλλό από το ’85, όταν είχε αποδράσει ένας Γάλλος κρατούμενος.

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την κινηματογραφική απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα, που απέδρασε με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό, αλλά αυτή ήταν απόδραση σε… άλλο επίπεδο.

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.