Υπόθεση Αιξωνής: Αθώος ο Λυκουρέζος και άλλοι 12




Mε την αθώωση των 13 εκ των 15 κατηγορουμένων που δικάζονταν σε δεύτερο βαθμό έκλεισε ο κύκλος της υπόθεσης για την καταπάτηση δημόσιας έκτασης στην Αιξωνή.

Ομόφωνα αθωωτική ήταν η κρίση των δικαστών του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών και για τον δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο για τον οποίο και η εισαγγελέας στην αγόρευσή της είχε εισηγηθεί την αθωώσή του.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μετά από ακροαματική διαδικασία περίπου δυο ετών, έκρινε ένοχους δυο από τους συνολικά 15 κατηγορούμενους και ομόφωνα αθώωσε τους υπόλοιπους. Πρόκειται για έναν δικηγόρο και έναν επιχειρηματία . Πρωτόδικα, ο δικηγόρος είχε καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια και επιπλέον 19 χρόνια και οκτώ μήνες ενώ ο επιχειρηματίας ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη.

Οι υπόλοιποι 13 κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία είτε λόγω παραγραφής είτε λόγω αμφιβολιών.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται πως οι επίδικες εκτάσεις είναι δημόσιες δασικές ενώ υπογραμμίζεται πως δεν απαιτείται να είναι άμεσο το όφελος ή η ζημία του δημοσίου καθώς άνω των 20 στρεμμάτων μπορεί να δοθεί οικοδομική άδεια.

Την ερχόμενη Πέμπτη το δικαστήριο θα ανακοινώσει τις ποινές στους δυο καταδικασθέντες οι οποίοι έχουν ζητήσει να τους αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Σε δήλωση του ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος ανέφερε: «Η αθωωτική απόφαση αποτελεί πλήρη ηθική και επαγγελματική μου δικαίωση καθώς το δικαστήριο υϊοθέτησε τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς που είχα προβάλλει από την αρχή όταν ασκήθηκε η ποινική δίωξη. Συνεχίζω τη μαχομένη δικηγορία».

Mίνα Μουστάκα/tanea.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.