H στιγμή της έκρηξης στον ΣΚΑΪ (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




 

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στις 02:30, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο Νέο Φάληρο, δίπλα στο κτήριο του ΣΚΑΪ.

Άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στην ιστοσελίδα Ζούγκλα και στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 στη 01:45 και είχε προειδοποιήσει ότι υπάρχει εκρηκτικός μηχανισμός στον τηλεοπτικό σταθμό, επαναλαμβάνοντας ότι «δεν είναι φάρσα» και άφησε χρονικό περιθώριο 45 λεπτά.

Σημειώθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές, καθώς από την ισχύ τη βόμβας, έσπασαν τζαμαρίες γραφείων εργαζομένων, από τον πρώτο έως και τον έκτο όροφο του κτηρίου, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.  Στον προαύλιο χώρο του ΣΚΑΪ διακρίνονται κομμάτια τζαμιών από τα γραφεία των ορόφων που έσπασαν από την μεγάλη ισχύ της έκρηξης.

Oι υλικές ζημιές είναι μεγάλες σχεδόν σε όλους τους ορόφους του κτηρίου. Οι μεγαλύτερες σημειώθηκαν στον τρίτο και τέταρτο όροφο, όπου βρίσκονται γραφεία εργαζομένων. Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Ψευδοροφές έπεσαν στο πάτωμα, τζαμαρίες έγιναν θρύψαλα.

Σημειώνεται ότι το ωστικό κύμα της έκρηξης ήταν τόσο ισχυρό, ώστε έγινε αισθητό  σε μία απόσταση εκατοντάδων μέτρων από το κτήριο του Ομίλου, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους των παρακείμενων περιοχών.

Πηγή: www.skai.gr

 

Πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος έξω από το κτήριο — πιο συγκεκριμένα, σε πεζοδρόμιο απέναντι στην είσοδο των εγκαταστάσεων, σε απόσταση περίπου επτά μέτρων.

«Ήθελαν να ισοπεδώσουν το κτήριο» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο ΓΓ των ειδικών φρουρών Σράτος Μαυροειδάκος.

Η έκρηξη έγινε αισθητή πολλές εκατοντάδες μέτρα από το κτήριο του ΣΚΑΪ, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους των γύρω περιοχών.

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στο σημείο· γίνεται εκτροπή των αυτοκινήτων προς τη Γλυφάδα και προς τον Πειραιά από την παλιά παραλιακή οδό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από κλιμάκιο πυροτεχνουργών για τη συγκέντρωση στοιχείων και υπολειμμάτων του μηχανισμού.

 

Γεροβασίλη στο ΘΕΜΑ 104,6: Χτύπημα στη Δημοκρατία

Ως χτύπημα που στοχεύει ευθέως τη Δημοκρατία χαρακτήρισε την έκρηξη στον ΣΚΑΪ η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Σύμφωνα με την ίδια «προφανώς η τρομοκρατία και η αντιμετώπισή της είναι στις βασικές και εντατικές παρακολουθήσεις από την πλευρά της ΕΛΑΣ με σκοπό κυρίως την αποτροπή και βεβαίως όταν χρειάζεται να διερευνήσει και κατασταλτικά».

«Υπάρχει μια διαρκής και εντατική προσπάθεια αντιμετωπισης των ενεργειών αυτών» πρόσθεσε η κυρία Γεροβασίλη ενώ για την πληροφορία ότι το προειδοποιητικό τηλεφώνημα έγινε από εμφανή αριθμό, η υπουργός είπε ότι «θα ερευνηθούν όλα αυτά οι αριθμοί και τα λοιπά».

Σε ερώτηση για τη πολιτική στοχοποίηση του ΣΚΑΪ από την κυβέρνηση η κυρία Γεροβασίλη απάντησε ότι «δεν αντιλαμβάνομαι τον όρο στοχοποιημένος πολιτικά. Προφανώς υπάρχουν δυνάμεις που αντιπαρατίθενται. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο μεν στοχοποιεί τον δε
για να υπάρξει μια τρομοκρατική επίθεση, αυτό είναι υπερβολή.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι «με βάση τις εκτιμήσεις λαμβάνονται ήδη μέτρα αλλά και διαρκώς» μετά την έκρηξη στον ΣΚΑΪ.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.