Γλυφάδα: Ομαδική έκθεση στην Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών και Γραμμάτων




Η Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών και Γραμμάτων γιορτάζει τα 30 χρόνια δραστηριότητάς της και σας καλεί σε ένα πάρτυ διαφορετικό από τα άλλα, με κρασί, σνάκς, τούρτα, και μία ομαδική έκθεση με τίτλο “Ζωγραφική χωρίς τέλος”.
Συμμετέχουν: Λουίζα Δελφή, Τόβε Μαργαρίτη, Δώρα Τόμπρου, Έφη Πάρδου, Στέλλα Σεβαστοπούλου.
Εγκαίνια έκθεσης (και πάρτυ): 28 Δεκεμβρίου 7.00 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: έως 29 Δεκεμβρίου 12 – 7 μ.μ.
Διεύθυνση: Εργαστήριο Εικαστικών Τεχνών, Γούναρη 133, (στάση Ιθάκης),
Γλυφάδα, τηλ. 210-9647-834 fb- Art School Glyfada,
e-mail: [email protected]
—————————————————————————————————————————
Πέρασαν 30 χρόνια από την ίδρυση της Εταιρείας Εικαστικών Τεχνών και Γραμμάτων στη Γλυφάδα. Η αρχική πρόθεση, που ισχύει μέχρι και σήμερα, είναι να δοθεί ευκαιρία σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, φύλου, και εκπαίδευσης να προσεγγίσουν τον χώρο της Τέχνης εντάσσοντάς την στην καθημερινότητά τους.
Απο τότε, πολλοί άνθρωποι πέρασαν από το εργαστήριo είτε σαν καθηγητές είτε σαν απλά μέλη, πάντα με συνδετικό κρίκο την αγάπη για την Τέχνη, και η ζωή όλων μας έγινε πιό πλούσια και ουσιώδης.
Γιορτάζουμε τα 30 χρόνια από το μακρυνό 1988, για να καλέσουμε και άλλους σ΄αυτή την περιπέτεια και να σηματοδοτήσουμε ότι η δημιουργία δεν έχει τέλος.
H έκθεση « Ζωγραφική χωρίς τέλος» αποτελεί ένα παράδειγμα ότι η τέχνη είναι για όλους, γιατί συγκεντρώνει δουλειά 5 γυναικών σε κοινή αναζήτηση.

Η Λουίζα Δελφή εκ των ιδρυτριών του εργαστηρίου, παρουσιάζει δουλειά της μετά από καιρό, διατηρώντας μία ιδιαίτερη ζωγραφική οπτική, διαμορφωμένη από την πολυετή εμπειρία της στον χώρο.

Η Τόβε Μαργαρίτη με δυναμική άποψη για το χρώμα, εντυπωσιάζεται από το εκτυφλωτικό φώς της Τζιάς, όπως τότε που πρωτοήρθε από την μακρινή Δανία με σπουδές στο Αρχιτεκτονικό σχέδιο, και αυτό το αποτυπώνει με απόλυτη επιτυχία.

Η Δώρα Τόμπρου μαθήτρια του Παναγιώτη Τέτση, πιστή στον μεγάλο δάσκαλο, έχει πλέον αναπτύξει δική της εξπρεσσιονιστική τεχνοτροπία, και πετυχαίνει τον άρτιο συγκερασμό του σχεδίου με το χρώμα.

Η Εφη Πάρδου μας αφηγείται ιστορίες της Ικαρίας, με ιδιαίτερη ευαισθησία στην αποτύπωση των χρωμάτων, χωρίς αυτό να είναι σε βάρος της ζωγραφικότητας ή της σύνθεσης.

Η Στέλλα Σεβαστοπούλου επηρεασμένη από τις γνώσεις της ως κριτικός τέχνης/δημοσιογράφος του πολιτιστικού τομέα, επιδιώκει μέσα από την τέχνη της, να αναθεωρήσει τα αιώνια σύμβολα της Ελλάδας, όπως την θάλασσα.
Πέντε Ζωγράφοι από διαφορετικές αφετηρίες και με διαφορετικές αποσκευές, που πορεύονται μαζί στον σαγηνευτικό δρόμο της δημιουργίας, με όχημα τη Ζωγραφική.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.