Έκθεση ζωγραφικής της Σάντρας Τσιλιγγερίδου, στη Βούλα (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάστηκε η πρωτότυπη έκθεση ζωγραφικής της Σάντρας Τσιλιγγερίδου με τίτλο <Εξορία από την ωραιοποίηση>, στην πολιτιστική αίθουσα Ιωνία στη Βούλα.

 Τα εγκαίνια προλόγισαν ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, η συγγραφέας και καθ. Ψυχολογίας Φωτεινή Τσαλίκογλου, η παιδοψυχίατρος Μίνα Παλαιολόγου και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης.

 Η Σάντρα Τσιλιγγερίδου,εμπνέεται από τις δυσκολίες της ζωής, βάζει τον εαυτό της σε ρόλο παρατηρητή στην αναζήτηση μίας εσωτερικής αλήθειας και βρίσκει διέξοδο ενώνοντας τις τέχνες. Όταν η ψυχοθεραπεία συναντά την τέχνη γεννιούνται εικόνες που προβληματίζουν τον θεατή, καθώς βγαίνουν στην επιφάνεια άγχη και φόβοι που όλοι κρύβουμε μέσα μας αλλά δεν τολμούμε να σκεφτούμε.

 Η δημιουργός επέλεξε να τυπώσει τα έργα σε metal print, έτσι ώστε ο θεατής κοιτάζοντας μια εικόνα, να βλέπει μέσα και τον εαυτό του, καθώς καθρεφτίζεται το είδωλό του. Με αυτόν τον τρόπο, ο καθένας βλέπει δικά του κομμάτια, ενώ αντιλαμβάνεται ότι η ανθρώπινη ύπαρξη όσο και να θέλουμε να την ωραιοποιήσουμε, είναι γεμάτη από οδύνες και τραύματα που αποφεύγονται, απωθούνται και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ξεχνάμε ποιοί είμαστε και κυρίως ποιοί μπορούμε να γίνουμε.

 Ζούμε σε μια εποχή που μας προσφέρει χαύνωση, λήθη του εαυτού, μια κουλτούρα του εφήμερου που μας σπρώχνει σε μια πλασματική ωραιοποίηση. Η εξορία από αυτή την ωραιοποίηση μπορεί να διχάζει και να προβληματίζει, όμως παράλληλα λυτρώνει και επιτρέπει στον άνθρωπο να νιώσει όλα αυτά τα δυνατά συναισθήματα που μας προκάλεσαν τα έργα της Σάντρας Τσιλιγγερίδου. Μέσα από την αναλυτική της εκπαίδευση, τη θεατρική της παιδεία, αλλά και την ομάδα της με τους ασθενείς, μας παροτρύνει να κατανοήσουμε και να αποδεχτούμε τον εαυτό μας με τις αδυναμίες του και να αγκαλιάσουμε τους φόβους μας. 

Σάντρα Τσιλιγγερίδου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Είναι απόφοιτη της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής “ΙΑΣΜΟΣ” του Β. Διαμαντόπουλου και έχει εργαστεί στο θέατρο, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Είναι τεταρτοετής – εκπαιδευόμενο μέλος στην Ελληνική Εταιρία Αναλυτικής Ομαδικής & Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας. Από τον Απρίλιο του 2018 έχει οργανώσει μια ομάδα θεατρικής έκφρασης στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. με ασθενείς με σοβαρές ψυχικές διαταραχές, με σκοπό την δημιουργία μιας θεατρικής παράστασης για την ανάδειξη των δεξιοτήτων και των δυναμικών των ασθενών.  Η σχέση της με τη ζωγραφική βγαίνει από το ασυνείδητο, στην προσπάθεια να αποτυπωθούν στο χαρτί δύσκολες ανθρώπινες καταστάσεις, που μπορούν να αντιμετωπιστούν παρά τις δυσκολίες.

KΟΡΙΝΑ ΠΑΤΕΛΗ ΒΕLL – YΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 3Β- ΛΕΝΑ ΤΣΑΛΑΒΟΥΤΑ – ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ 3Β (ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ) ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ – ΣΑΝΤΡΑ ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΟΥ 

 

ΚΟΡΙΝΑ ΠΑΤΕΛΗ – ΣΑΝΤΡΑ ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.