Έκκληση προς τους πολίτες για συγκέντρωση υλικού για το Μουσείο του Βύρωνα




Ο Δήμος Βύρωνα δημιουργήθηκε από Μικρασιάτες Πρόσφυγες και εσωτερικούς μετανάστες, οι οποίοι ανέπτυξαν μια πλούσια ιστορία που συνδέεται με τα σημαντικότερα γεγονότα της Ελληνικής ιστορίας του 20ου αιώνα.
Παράλληλα με τις μεγάλες ιστορικές εξελίξεις, στον χώρο του Δήμου μας έζησαν χιλιάδες άνθρωποι, κουβαλώντας τον ξεχωριστό πολιτισμό κάθε ομάδας και τα δικά τους, προσωπικά και οικογενειακά, πάθη και επιτεύγματα.
Ο Βύρωνας της εργασίας, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, του αθλητισμού και της αλληλεγγύης μπορεί να εικονογραφηθεί μέσα από αντικείμενα, έγγραφα και φωτογραφίες, ηχητικά και οπτικοακουστικά τεκμήρια που βρίσκονται στα σπίτια και στα γραφεία μας.
Ο Δήμος Βύρωνα αναλαμβάνει να καταγράψει και να συγκεντρώσει ή να αποτυπώσει ψηφιακά αυτόν τον πλούτο με στόχο να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία του Μουσείου της πόλης μας και για την οργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων, για να γνωρίζουμε και να θυμόμαστε την ιστορία της πόλης μας και των ανθρώπων που την δημιούργησαν.
Για τον σκοπό αυτό σας καλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να προσφέρετε υλικό και μαρτυρίες που θα εκτεθούν στο μουσείο ως πρωτότυπα αντικείμενα ή ψηφιοποιημένα έγγραφα και φωτογραφίες.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους για τη συλλογή του υλικού του Μουσείου Μιχάλη Βάρλα και Γεωργία Κοντονίκα στους τηλ. αριθμούς: 210-7609340-350 & 6945055540 ή να μας επισκεφθείτε στο γραφείο μας, Ευαγγελικής Σχολής 26 & Β. Ηπείρου, 6ος όροφος (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ).

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.