Δήμος Βύρωνα: Για δεύτερη φορά καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός για το 2019




Και στη δεύτερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις ψήφους των περισσότερων παρόντων δημοτικών συμβούλων η εισήγηση της δημοτικής αρχής και καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός για το 2019.
Την Πέμπτη 29 Νοέμβριου συνεδρίασε για δεύτερη φορά το δημοτικό συμβούλιο με θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού για το 2019.
Οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης και σε αυτή την συνεδρίαση κράτησαν την ίδια στάση με την αρχική, με αποτέλεσμα και αυτή τη φορά να καταψηφιστεί ο προϋπολογισμός με ψήφους 18 κατά, 16 υπέρ. Υπέρ ψήφισαν μόνο οι 16 σύμβουλοι της δημοτικής αρχής. 
Ενώ κατά ψήφισαν 13 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Γείτονας, Κόνσουλας, Κοσκινάς, Λοβέρδος, Μαυρόπουλος, Οικονόμου, Πάλμος, Παπαδημητρίου, Παπαμιχαήλ, Σάρολα, Σωτηρόπουλος, Τζορτζιώτης, Τριανταφύλλου,
Την αποχή επέλεξαν 5 σύμβουλοι: Γώγος, Δάφνη, Ζούμπος, Μπαντής, Χαρδαλιά από τις παρατάξεις των κ. Γώγου και Μπαντή.
Ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε ότι “…δεν εκκρεμεί καμία πρόταση που δεν έγινε δεκτή για τον προϋπολογισμό. Θεωρούμε ότι τα μόνα ζητήματα που προκύπτουν είναι οι διαφορετικές πολιτικές, κομματικές εκτιμήσεις και πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική της ανάγκης να λειτουργήσει ο δήμος και να παράσχει έργο προς όφελος των πολιτών”. 
Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Καραγιάννης ανακοίνωσε ότι στο σχέδιο του προϋπολογισμού προστέθηκε και προβλέπεται η χρηματοδότηση για ολοκληρωμένη μελέτη για το 4ο δημοτικό σχολείο (Χαραλαμπόπουλου) μετά από αίτημα και του συλλόγου γονέων.
Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής κ. Σπυρόπουλος ζητώντας να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός ανέφερε ότι “…λέτε διάφορα που αφορούν την κεντρική πολιτική. Μην μηδενίζεται τα όσα έχουν γίνει. Δεν μπορεί ο δήμος να είναι μια όαση και αν δεν ψηφίσετε τον προϋπολογισμό τιμωρείτε τους δημότες γιατί μια σειρά έργα δεν θα γίνουν”. 
Ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Κόκκαλης αφού εκτίμησε ότι ο προϋπολογισμός μάλλον δεν θα υπερψηφιστεί ανέφερε ότι δεν μπορεί να καταλάβει “…το αδιέξοδο που δημιουργείται με ευθύνη της αντιπολίτευσης και είναι κρίμα γιατί η αντιπολίτευση σκέφτεται και πολιτεύεται με όρους 1990 ενώ βρισκόμαστε το 2018”. 
Οι τοποθετήσεις αυτές προκάλεσαν τις απαντήσεις των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης όπως του κ. Μαυρόπουλου λέγοντας ότι “…η διατύπωση του δήμαρχου ότι δεν ψηφίζουμε για κομματικούς λόγους τον προϋπολογισμό δεν ισχύει. Διαφωνούμε γιατί αποδέχεστε τους μνημονιακους νόμους και την επιτήρηση. Δεν βάζουμε τρικλοποδιές με κομματική σκοπιμότητα, έχουμε διαφορετική πολιτική αντίληψη και δεν έχετε δείξει βούληση για διεκδίκηση από την κυβέρνηση”. Ο κ. Τζορτζιώτης ανέφερε ότι “…είναι αντιλαϊκός ο προϋπολογισμός, στηρίζεται στην αποδοχή του Καλικρατη και των μνημονίων”. Ενώ ο κ. Κονσουλας ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από την τοποθέτηση του κ Κόκκαλη που κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι σκέπτεται με ορούς του 1990 λέγοντας ότι “…η δημοτική αρχή με την πολιτική της συμπεριφορά της οδήγησε τα πράγματα σε αδιέξοδο”. 
Ο δήμαρχος παρεμβαίνοντας στο κλείσιμο της συζήτησης ανέφερε με νόημα, “…εάν θέλετε να αλλάξουμε κάτι στο προϋπολογισμό για να τον ψηφίσετε πέστε το. Ο προϋπολογισμός φτιάχνεται για να εγκριθεί από το παρατηρητήριο δεν γίνεται διαφορετικά. Εμείς θα σας καλέσουμε σε συναντήσεις και θα επανέλθουμε μέχρι να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός”. Για να λάβει το λόγο ο κ. Γώγος και να ζητήσει να εγγραφεί στον προϋπολογισμό ότι το 2019 θα εισπραχτούν χρήματα από τα κυλικεία των πάρκων της Αγ. Τριαδας και της Ανάληψης, που όπως είναι γνωστό στα πάρκα αυτά λειτουργούν η συλλογικότητα Πολιτιστικό κέντρο Λαμπηδόνα και η κατάληξη της Ανάληψης. . .
Είναι προφανές ότι η δημοτική αρχή θα επιδιώξει τις επόμενες ημέρες να συζητήσει με δημοτικούς συμβούλους και παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην κατεύθυνση να αποσπάσει την ψήφο ή την ανοχή ορισμένων παρατάξεων για να εγκριθεί ο προϋπολογισμός σε επομένη τρίτη συνεδρίαση. Δεν αποκλείεται στο επόμενο συμβούλιο και μετά από ορισμένες ανούσιες τροποποιήσεις στο αρχικό κείμενο ή δηλώσεις -που θα έχουν χαρακτήρα δεσμεύσεων του κ. δήμαρχου χωρίς αντίκρισμα, όπως έγινε και με τον περσινό προϋπολογισμό- στη διάρκεια της νέας συνεδρίασης να αποσπάσουν την ψήφο ορισμένων συμβούλων και παρατάξεων.
Εμείς απλά να επαναλάβουμε ότι:
Χρειαζόμαστε μια σύγχρονη πόλη, να υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες 
των πολλών και όχι τα συμφέροντα των λίγων. 
Να μπορείς να ζεις και να κυκλοφορείς. 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.