Aνάπλαση του Φαληρικού Όρμου – Συνέντευξη του Χρήστου Καπάταη, για την εξέλιξη των έργων




Ένα έργο που θα αλλάξει δραστικά την εικόνα του παραλιακού μετώπου, από το ΣΕΦ μέχρι το Παλαιό Φάληρο, βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα. Η πρώτη φάση θα είναι έτοιμη μέσα στο 2019 και λίγο πριν αυτή φτάσει στο τέλος της, θα έχει δρομολογηθεί και η δεύτερη. Αυτό τουλάχιστον ευελπιστούν οι άνθρωποι που το «τρέχουν».

Η… εκκίνηση δόθηκε στα μέσα του 2016, όταν η Περιφέρεια Αττικής παρέλαβε με νόμο όλη την περιοχή από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου. Τότε ήταν που ξεκίνησε η επικαιροποίηση της μελέτης που βασίζονται στα σχέδια του Ρέντσο Πιάνο, του ανθρώπου που ανέλαβε τον σχεδιασμό των έργων υποδομής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Στα τέλη του 2016 έγινε και η δημοπράτηση, με προϋπολογισμό τα 150 εκατ. ευρώ, ωστόσο ο Άκτωρας κατέθεσε προσφορά 75 εκατ. ευρώ και ανέλαβε το έργο.

Η ανάδοχος εταιρεία του έργου εγκαταστάθηκε στις αρχές του 2017 και σύντομα στήθηκε το πρώτο εργοτάξιο, ενώ πριν μερικούς μήνες η Περιφέρεια Αττική έλαβε την απόφαση να διαθέσει ακόμη 90 εκατ. ευρώ για τη δεύτερη φάση. Ήδη, όσοι περνούν από την περιοχή βλέπουν να γίνονται διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα.

Το newsbeast.gr μπήκε στον χώρο, «επιθεώρησε» την εξέλιξη των έργων, ενώ συνομίλησε και με τον αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθηνών, Χρήστο Καπάταη, για να μάθει από πρώτο χέρι πού βρισκόμαστε αυτήν τη στιγμή και τι να περιμένουμε να δούμε στο άμεσο μέλλον.

Δείτε το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Κύρκου στο newsbeast.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.