Aνακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης Αγίου Δημητρίου “ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ”




Τον Μάιο του 2014, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, κατά την οποία οι συμπολίτες μας ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στην παράταξή μας και μας ανέθεσαν τις τύχες της πόλης μας για την πενταετία που ολοκληρώνεται σε μερικούς μήνες, εκτός από την προγραμματική μας υποχρέωση που ήταν καταγραμμένη στο έντυπο που διακινήσαμε σε όλα τα νοικοκυριά του Αγίου Δημητρίου, είχαμε αναλάβει και μια ηθική δέσμευση.

Και αυτή ήταν, η διοίκησή μας να είναι ανθρώπινη, με επίκεντρο πάντοτε τους πολίτες και όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, να αξιολογηθεί ως θετική για την πόλη του Αγίου Δημητρίου.

Με καθημερινή, εργώδη και ακάματη προσπάθεια, που εξελίχθηκε σε ένα περιβάλλον απόλυτα αρνητικής οικονομικής συγκυρίας και ανατροπής των κοινωνικών δομών, αυτά τα χρόνια βρεθήκαμε κοντά στον οικονομικά αδύναμο πολίτη, στα σχολεία, στα νηπιαγωγεία, στους παιδικούς σταθμούς, στην κατασκήνωση, στα αθλητικά σωματεία, στους τοπικούς συλλόγους, στις εθελοντικές δράσεις, στην τρίτη ηλικία, στον πολιτισμό, στο περιβάλλον,
ενώ δεν υστερήσαμε σε τεχνικά έργα, που έχει ανάγκη η πόλη μας για να γίνεται όλο και περισσότερο βιώσιμη και λειτουργική.

Πολλές φορές, χρειάστηκε να κάνουμε δύσκολες επιλογές. Όλες έγιναν με δράσεις που αναδεικνύουν τη συλλογικότητα και τη συμμετοχή και κυρίως με διαφάνεια σε κάθε μας απόφαση.

Τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από το νέο θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε μετά την ψήφιση του «Κλεισθένη» και η επικείμενη συνταγματική μεταρρύθμιση που αφορά άμεσα ο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διαμορφώνουν ένα νέο πλαίσιο υποχρεώσεων και προκλήσεων για όλους και όλες εμάς που ασχολούμαστε με τα κοινά.
Με προσήλωση στο διαρκές όραμά μας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που στηρίζεται στο τρίπτυχο:
 Δημοκρατική λειτουργία με σεβασμό στους θεσμούς και στους πολίτες
 Ανάπτυξη με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον
 Ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, αλλά και με πίστη στην ανάγκη σταθερής επιδίωξης της ευρύτερης δυνατής συμπαράταξης με όλες τις δημιουργικές και προοδευτικές δυνάμεις, με τους νέους και τις νέες που αγωνιούν για το μέλλον της πόλης μας, με τις συλλογικότητες που αγωνίζονται για τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα, με τους ανθρώπους της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού, ανανεώνουμε τη βούλησή μας να σταθούμε και πάλι μαζί, όπως το κάναμε έως σήμερα, ως ενεργοί πολίτες χωρίς κομματικές δεσμεύσεις και αγκυλώσεις,
 απέναντι στις προκλήσεις της νέας εποχής που έρχεται
 μπροστά στις ανάγκες του Αγίου Δημητρίου για βιώσιμη ανάπτυξη
 στο πλάι των συμπολιτών μας, που ποθούν μια σύγχρονη, λειτουργική και φιλική
πόλη.
ΣυνεχίΖΟΥΜΕ μαζί και στη δεκαετία του ’20!
Η επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης
«ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ»
Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ
Τα στελέχη της Δημοτικής Κίνησης
«ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ»
Αιρετοί – Αιρετές περιόδου 2015-19

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.