300 κολυμβητές πήραν μέρος στον 15ο αυθεντικό Χειμερινό Διάπλου Βουλιαγμένης (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Ο αυθεντικός χειμερινός Διάπλους του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, στον μαγευτικό όρμο της Βουλιαγμένης, για 15η φορά. Ο Ν.Ο.Β. γέμισε από τους κολυμβητές, τους συνοδούς τους αλλά και απλούς επισκέπτες που θέλησαν να πάρουν μέρος στη μεγάλη γιορτή της χειμερινής κολύμβησης.

Παρά την κρύα ημέρα, ο αγώνας είχε γίνει ήδη sold out και 300 άνθρωποι τίμησαν τον τίτλο τους ως χειμερινοί κολυμβητές, για να διαγωνιστούν στις 3 διαφορετικές διαδρομές της πίστας: των 750, 1.500 και 3.000 μέτρων.

 

Η διοργάνωση του Διάπλου έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην ασφάλεια των κολυμβητών, ώστε να μπορούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις απαιτητικές συνθήκες που έχει η χειμερινή κολύμβηση. Στο πλαίσιο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά που θαλάσσια κολυμβητική πίστα είχε τόσο πλούσια σηματοδότηση με σημαδούρες, για τη διευκόλυνση των κολυμβητών.

Επίσης, η Lifeguard Hellas, η πιο έμπειρη και πολυπληθής ομάδα ναυαγοσωστών της Ελλάδας, διέθεσε 25 έμπειρους ναυαγοσώστες, οι οποίοι με πλωτά μέσα του Ν.Ο.Β. βρίσκονταν κοντά στους κολυμβητές, μέσα στο νερό, για να τους υποστηρίξουν, εφόσον υπήρχε ανάγκη.

Η Πρόεδρος του Ν.Ο.Β. κα Στέλλα Λαζάρου-Τίγκα δήλωσε σχετικά με το Διάπλου: «Ο χειμερινός διάπλους του Ομίλου μας γίνεται για 15η φορά και αποτελεί τον αυθεντικό χειμερινό διάπλου της χώρας μας. Νιώθω μεγάλη χαρά να βλέπω ότι τον έχει αγκαλιάσει με τόση θέρμη ο κόσμος και φτάσαμε να κάνουμε sold out τις συμμετοχές μέσα σε δέκα μόλις μέρες από την ανακοίνωσή του. Αυτό σημαίνει ότι η χειμερινή κολύμβηση έχει ένθερμους υποστηρικτές και ότι εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να συνεχίσουμε να τους δίνουμε ερεθίσματα να συνεχίζουν την ενασχόλησή τους με τη θάλασσα. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν, και του χρόνου!»

Η Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης Στέλλα Λαζάρου Τίγκα στις απονομές.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της εκδήλωσης φιλοξενήθηκε ο κόσμος που διασκέδασε με μουσική σε ένα υπαίθριο lounge area του μεγάλου χορηγού του Διάπλου: του φυσικού μεταλλικού νερού «Βίκος». Ο κόσμος απόλαυσε τα προϊόντα του, νερά και φυσικά μεταλλικά αναψυκτικά «Βίκος» που εξασφαλίζουν τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού.

Η Melissa, με το food truck της, το «Melissa on the road» μαγείρεψε live δημιουργικές, ζεστές συνταγές με τα ποιοτικά της ζυμαρικά και κέρασε όλους τους παρευρισκόμενους τις υπέροχες μακαρονάδες της.

Η DHL ζέστανε τους κολυμβητές με ισοθερμικές κουβέρτες, ενώ η Nestlé τους τόνωσε με μπάρες δημητριακών Fitness. Η Chiquita, η αγαπημένη μπανάνα αθλητών, ήταν το επίσημο φρούτο του 15ου Διάπλου Ν.Ο. Βουλιαγμένης και μοίρασε premium μπανάνες Chiquita στους κολυμβητές. Παράλληλα, για την απαιτούμενη δόση γλύκας, το Αρτόπολις γλύκανε τους συμμετέχοντες με τα γλυκά του Δεκεμβρίου: κουραμπιέδες και μελομακάρονα.

Ο Όμιλος Βιοϊατρικής παρείχε την ιατρική κάλυψη του αγώνα, διαθέτοντας πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο, επανδρωμένο με ιατρικό προσωπικό.

H Thomas.com.gr, ως επίσημος Χορηγός Οπτικοακουστικού υλικού του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, κάλυψε φωτογραφικά και κινηματογραφικά το αθλητικό γεγονός.

Ο 15ος Χειμερινός Διάπλους Βουλιαγμένης ήταν μια διοργάνωση με τον Ο.Α.Π.Π.Α. του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης πραγματοποιήσαν οι Σόφη Πασχάλη και Ηλίας Γκότσης οι οποίοι εμψύχωσαν και διασκέδασαν τους κολυμβητές.

Μετά τις απονομές μεταλλίων, διεξήχθη μεγάλη κλήρωση όπου κληρώθηκαν πλούσια δώρα από τους χορηγούς μας: WeFit.gr, την εταιρία κολυμβητικών ειδών και ειδών θαλάσσης Αποστολίδη και τη Βιοϊατρική.

Τέλος, για την επιτυχημένη διεξαγωγή του 15ου Χειμερινού Διάπλου εργάστηκαν την ημέρα της εκδήλωσης με πάθος 30 εθελοντές: αθλητές και προπονητές του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, αποδεικνύοντας έμπρακτα τον επαγγελματισμό τους, την ομαδικότητα και την προσήλωσή τους στο Ν.Ο.Β.

Αποτελέσματα

750 μέτρα χωρίς wetsuit
Ο καλύτερος χρόνος την ηλικιακή κατηγορία ανδρών 14-29 στα 750 μέτρα ήταν στα 13:56 λεπτά από τον Λεωνίδα Ισανκούλοβ. 2ος τερμάτισε ο Στέφανος Καφετζής με χρόνο 14:51 λεπτά και 3ος ο Νικόλας Πανταγιάς με χρόνο 17:54 λεπτά.
Αντίστοιχα στις γυναίκες στην ίδια ηλικιακή κατηγορία, 1η ήταν η Ιζαμπέλλα Βασιλοπούλου με χρόνο στα 16:34 λεπτά.

1.500 μέτρα χωρίς wetsuit
Στην ηλικιακή κατηγορία 14-29 ανδρών στα 1.500 μέτρα πρώτος ήταν ο Νίκος Κυριαζόπουλος με χρόνο τα 20:05 λεπτά, 2ος ο Πάνος Αλεξάνδρου με χρόνο 25:10 και 3ος ο Βασίλης Καρράς που τερμάτισε στα 26:40 λεπτά.
Στις γυναίκες 1η η Νέλλη Δελιάλη με χρόνο 24:40 λεπτά και 2η η Giada Cananzi που τερμάτισε στα 28:29 λεπτά.

3.000 μέτρα χωρίς wetsuit
Στους άνδρες στην ηλικιακή κατηγορία 14-29, 1ος ο Κωνσταντίνος Δαμαλάς που τερμάτισε στα 44:50 λεπτά. Αντιστοίχως, στις γυναίκες ηλικίας 14-29 ετών, 1η η Christina Gonidi με χρόνο 46:10 λεπτά, 2η η Χριστίνα-Εστέλ Βρακά τερματίζοντας στα 51:38 λεπτά και 3η η Αλεξάνδρα Μαρτίνου στη 1 ώρα και 19:14 λεπτά.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.