Θεατρικές παραστάσεις που με αγάπη έχουν επιμεληθεί ερασιτεχνικές ομάδες




Το 3ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Καισαριανής ξεκινά τις παραστάσεις του. Για ακόμα μία χρονιά οι κάτοικοι της Καισαριανής αλλά και άλλων περιοχών θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν θεατρικές παραστάσεις που με αγάπη έχουν επιμεληθεί ερασιτεχνικές ομάδες.

Με αυτήν μας την πρωτοβουλία καταφέρνουμε για τρίτη χρονιά να δίνουμε βήμα σε θεατρικές ομάδες που με μεράκι προάγουν τον πολιτισμό, αλλά και τη δυνατότητα στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο, να έρθει σε επαφή με τη μορφή της θεατρικής τέχνης.

Πρώτος σταθμός «Η αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Από τη Θεατρική ομάδα “ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ”

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Στις 8.00μμ

Αίθουσα Εκδηλώσεων Δημαρχείου Καισαριανής

(Βρυούλων & Κλαζομενών)

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο εκτυλίσσεται σε μια αυλή σε λαϊκή γειτονιά στο συνοικισμό του Βύρωνα τη δεκαετία του 50.Μια οικογένεια Μικρασιατών προσφύγων, ο Ιορδάνης με τη γυναίκα του Αστά και ο γιος τους Γιάννης, η κυρά Αννετώ, χήρα με κόρη παντρεμένη στην Αγγλία, ο ονειροπόλος Στέλιος και η γυναίκα του Όλγα γέννημα της Ρωσίας, η Βούλα και ο Μπάμπης, αντρόγυνο που εναλλάσσει τα χαΪδολογήματα με τα μαλιοτραβήγματα, η Μαρία , γυναίκα ναυτικού που τη βασανίζει η μοναξιά της και η φιλόδοξη Ντόρα.

Στους παραπάνω ένοικους θα προστεθεί σε λίγο και ο Στράτος που θα ξεσηκώσει τρικυμία στο αισθηματικό τέλμα της κοινωνίας της αυλής.

Βασικό μοτίβο του έργου , το αίσθημα της φυγής που διακατέχει όλα τα πρόσωπα: φυγή από την πραγματικότητα, την πατρίδα την ανέχεια, από την ίδια τη ζωή και τέλος η υπέρτατη φυγή, η φυγή από την αυλή.

Διάρκεια έργου: 2 ώρες &10 λεπτά ( περιλαμβάνεται 10λεπτο διάλειμμα).

Επιμέλεια: Λουκία Αντωνίου

Σκηνοθεσία :Γιώτα Ευσταθίου

Σκηνογραφία:Enea  Guzia

Φωτογραφία: Μιχάλης Κωνσταντάς

Ηθοποιοί (16) :Ηρώ Κόκκινου (Βούλα), Σπύρος ΧαΪντούτης (Γιάννης], Βασιλική Παπαλόη (Μαρία) Ζωή Γκοντίνου ( Αννετώ) ,Τάσος Μάντζαρης (Ιορδάνης) , Χριστίνα Παπανδρέου (Αστά) ,Εβίνα Καλαντζή (Ντόρα), Νίκος Σταματέλος(Μπάμπης) ,Τρύφωνας Δαμιανόπουλος (Στράτος)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.