Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Βύρωνα
Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 11 π.μ. οι εργαζόμενοι στον Δήμο Βύρωνα πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο.

Οι εργαζόμενοι απέδωσαν ευθύνες στη δημοτική αρχή τόσο για το ότι δεν έχουν δοθεί τα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) σε όσους προσλήφθηκαν με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αλλά και στο μόνιμο προσωπικό που εργάζεται σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες για το 2018, όσο και για την καθυστέρηση της μισθοδοσίας εργαζομένων που έχουν προσληφθεί με πρόγραμμα μέσω του ΟΑΕΔ.

Στη συγκέντρωση η Γενική Γραμματέας του Δήμου, επιχείρησε να δικαιολογήσει την καθυστέρηση.

Ενημέρωσε ότι άμεσα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για να δοθούν τα ΜΑΠ, καθώς και οι διαδικασίες για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας από τον ΟΑΕΔ.

Για μια ακόμη φορά γίνεται καθαρό ότι χρειάζεται η διαρκής παρέμβαση του σωματείου και η κινητοποίηση των εργαζομένων για δικαιώματα που θεωρούνται αυτονόητη υποχρέωση της δημοτικής αρχής.

Τα μέλη του Δ.Σ. κατήγγειλαν την πολιτική της κυβέρνησης που μέσα από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και συμβάσεις με ημερομηνία λήξης, υπερεκμεταλλεύεται τους ανέργους , καταπατά και δεν εφαρμόζει τη συλλογική σύμβαση και ανακυκλώνει προσωρινά την ανεργία με μεροκάματα πείνας.

Τόνισαν ότι εάν δεν δοθούν ΤΩΡΑ τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, δεν καταβληθεί η μισθοδοσία στους εργαζόμενους με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, δεν δοθούν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους που τα δικαιούνται για το 2018, θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και εξέφρασαν την συμπαράσταση τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαυρόπουλος και Τζορτζιώτης.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.