Συγχαρητήρια στην Καισαριανιώτισσα ερευνήτρια Δωροθέα Πινότση για την βράβευσή της με το βραβείο Επιστήμης για το 2018 Giuseppe Sciacca




Ο Δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στην Καισαριανιώτισσα ερευνήτρια Δωροθέα Πινότση για την βράβευσή της με το βραβείο Επιστήμης για το 2018 Giuseppe Sciacca, η οποία, με τις πρωτοποριακές έρευνές της, ανακάλυψε τις αιτίες της νόσου του Πάρκινσον και άνοιξε τον δρόμο για την πρόληψη της ασθένειας.

Η Δωροθέα Πινότση, αφού τελείωσε με εξαιρετική επιτυχία τις σπουδές της στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, στη συνέχεια μετέβη στην Ελβετία με υποτροφία για το Διδακτορικό της στην εφαρμοσμένη Φυσική στο τμήμα Φυσικής του Ομοσπονδιακού Πολυτεχνείου της Ζυρίχης (ETH).

Το ενδιαφέρον της για την βιοφυσική την οδήγησε το 2012 να λάβει υποτροφία από τον Εθνικό Οργανισμό Έρευνας της Ελβετίας για να συμμετάσχει σε επιστημονική ομάδα του βρετανικού πανεπιστημίου Cambridge με αντικείμενο τις νευροεκφυλιστικές νόσους, Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ.

Η ομάδα της, τον Μάρτιο του 2016 κατάφερε να παρατηρήσει για πρώτη φορά την στιγμή ακριβώς που οι πρωτεϊνες γίνονται τοξικές για τα εγκεφαλικά κύτταρα, προκαλώντας έτσι τη νόσο Πάρκινσον. Έτσι άνοιξαν τον δρόμο για τη θεραπεία της νόσου στο μέλλον.

Είμαστε περήφανοι που η Δωροθέα είναι παιδί της πόλης μας, της Καισαριανής, και χαιρόμαστε που με τις γνώσεις και την έρευνά της προωθεί την πρόοδο της επιστήμης και βοηθά ουσιαστικά να μετρηθούν αξιόλογα βήματα στην αντιμετώπιση μιας από τις πιο σοβαρές ασθένειες στον κόσμο.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσει και στο μέλλον την εξαιρετική της πορεία και της ευχόμαστε κάθε επιτυχία.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.