Πρώτη είδηση στα αυστραλιανά ΜΜΕ η δολοφονία στην Βούλα




Πρώτο θέμα στα αυστραλιανά ΜΜΕ αποτελεί η χθεσινή δολοφονία στην Βούλα του Γιάννη Μακρή καθώς είχε πλούσια δραστηριότητα και στην γενέτειρά του στην Αυστραλία.

Με χαρακτηριστικό τίτλο «Notorious Sydney underworld figure John Macris has been shot dead in Athens» αναφέρονται στον Ελληνοαυστραλό επιχειρηματία και τις εργασίες του στην Ελλάδα.

Ήταν πρώην σύντροφος της «βασίλισσας των δημοσίων σχέσεων» Roxy Jacenko.


Είχε μαζί της μια θυελλώδη σχέση η οποία διακόπηκε όταν εκείνος μπήκε στην φυλακή για ναρκωτικά το 2005.

Αναφέρουν επίσης ότι ο 82χρονος πατέρας του ήταν ο πρώτος που έφτασε στο σημείο που είχε εκτελεστεί το παιδί του και ρωτούσε για εκείνον.

Ο 46χρονος, σύμφωνα πάντα με τα Αυστραλιανά ΜΜΕ ήταν γνωστός και ως ο «Αυστραλός».

Αναφέρονται στην βεντέτα που είχε η οικογένεια του 46χρονου με την οικογένεια Ιμπραχίμ, μέλη της οποίας το 2012 είχεαν συλληφθεί γιατί ήθελαν να σκοτώσουν τον ελληνοαυστραλό επιχειρηματία. Ο ίδιος συνδεόταν με την απόπειρα δολοφονίας του Φάντι Ιμπραχίμ.

«Ο 46χρονος έπεσε σε ενέδρα και πυροβολήθηκε πολλαπλές φορές σε στήθος και στομάχι, ενώ έβγαινε από το αυτοκίνητο τού από την πλευρά της πλαγιάς στο δρόμο στο σπίτι του στην οδό Τροίας στο Πανόραμα Βούλας

Η αστυνομία αναζητάει τρεις οπλοφόρους σύμφωνα με την ελληνοαυστραλιανή εφημερίδα Neos Kosmos.

Δύο από τα παιδιά του βρίσκονταν εντός του σπιτιού όταν έλαβε χώρα το φονικό»

H αυστραλιανή εφημερίδα της ομογένειας neoskosmos.com, με αφορμή τη δολοφονία του 46χρονου, αναφερόμενη στο παρελθόν του περιγράφει: «Η οικογένεια του 46χρονου Ελληνοαυστραλού είχε βρεθεί αρκετές φορές αντιμέτωπη με τον νόμο, καθώς το 2011 ο πατέρας του δολοφονηθέντος, πρώην τραγουδιστής στο Σίδνεϊ, είχε συλληφθεί αφού οι Αρχές εντόπισαν 50 κιλά μεθαμφεταμίνης στην κατοχή του, αν και οι κατηγορίες εναντίον του ανατράπηκαν όταν ο έτερος γιος του παραδέχθηκε πως ο ίδιος είχε παρακινήσει τον πατέρα του να μεταφέρει τα ναρκωτικά, θεωρώντας ότι δεν θα κινούσαν υποψίες.

Πηγή: pronews.gr

Και ο ίδιος ο 46χρονος όμως είχε αντιμετωπίσει κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών στο παρελθόν. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Σϊδνεϊ ήταν ιδιοκτήτης ενός νυχτερινού κέντρου στην οδό Oxford μαζί με τον γόνο γνωστής οικογενείας.

Οι δρόμοι τους χώρισαν έπειτα από έντονη διαφωνία κάποια στιγμή το 2007. Δύο χρόνια αργότερα, ο δολοφονηθείς βρέθηκε κατηγορούμενος για τον σοβαρό τραυματισμό του αδερφού του συνεταίρου του. Στη συνέχεια τα δύο αδέλφια (σ.σ. οι συνέταιροι του δολοφονηθέντος) φαίνεται πως σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον 46χρονο Ελληνοαυστραλό ως αντίποινα για την απόπειρα εναντίον του αδελφού του συνεταίρου του, αλλά αθωώθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου.

Από το 2013 είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον 46χρονο, αφού βρέθηκε να οδηγεί χωρίς άδεια, ενώ στη συνέχεια δεν εμφανίστηκε προκειμένου να του απαγγελθεί η ποινή του. Το δίπλωμά του ακυρώθηκε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018».

Δύο «αυτόπτες μάρτυρες» πιθανόν να έχουν καταγράψει τη δολοφονία του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία χθες το βράδυ στην Βούλα.

Δεν πρόκειται για κάποιον γείτονα ή περαστικό, που ήταν παρών στο έγκλημα, αλλά για τις κάμερες ασφαλείας που είναι τοποθετημένες στην πολυτελή κατοικία-φρούριο του θύματος.

Ο άτυχος άνδρας δέχτηκε τα πυρά των αγνώστων απέναντι ακριβώς από το σπίτι του, λίγες στιγμές αφότου βγήκε από την οικία του και μπήκε στο αυτοκίνητό του, που ήταν σταθμευμένο στο άνοιγμα ενός δρόμου, το οποίο οι κάτοικοι της περιοχής χρησιμοποιούν ως πάρκινγκ.

Το γεγονός ότι ο 46χρονος δεν είχε σταθμεύσει στο εσωτερικό πάρκινγκ του σπιτιού του, αλλά είχε αφήσει το αμάξι του στο συγκεκριμένο σημείο, απ’ όπου χρειαζόταν να κάνει ελιγμούς για να ξεπαρκάρει, διευκόλυνε το έργο των δραστών, δίνοντάς τους τον απαραίτητο χρόνο και οπτικό πεδίο για το «χτύπημα».

Από το πρωί, τη σύζυγό του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία, διάσημο μοντέλο με τηλεοπτική παρουσία, έχουν επισκεφθεί φίλοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για να της εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους.

Η ίδια είναι σε κατάσταση σοκ μετά την άγρια δολοφονία του συζύγου της και μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει καμία δήλωση σε δημοσιογράφους.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.