Παρεμβάσεις και επισκευές στα σχολεία της Καισαριανής




Ολοκληρώνονται το επόμενο διάστημα οι ετήσιες προγραμματισμένες επισκευές για το έτος 2018 του Δήμου στα σχολεία της Καισαριανής (ΣΑΤΑ σχολείων Μ18) που αφορούν μεταξύ άλλων συντηρήσεις χώρων, βάψιμο αιθουσών και βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ.

Συγκεκριμένα, οι εργασίες που έχουν ολοκληρωθεί μέχρις στιγμής αφορούν βαψίματα εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, καθαρισμός και σταθεροποίηση στις εξωτερικές σχάρες υδροσυλλογής στο 1ο και 7ο Δημοτικό Σχολείο, 1ο Νηπιαγωγείο, 1ο και 2ο Λύκειο. Επίσης, ολοκληρώθηκε η δημιουργία ράμπας ΑμεΑ στο 1ο Νηπιαγωγείο.

Για την πορεία υλοποίησης των παρεμβάσεων και στα υπόλοιπα σχολικά συγκροτήματα θα ενημερώνουμε τους κατοίκους της πόλης μας με εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο.

Ταυτόχρονα, ενημερώνουμε ότι ολοκληρώνονται αυτήν την περίοδο και οι εργασίες συντήρησης και  επισκευών των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Καισαριανής, που εξασφαλίστηκαν με χρηματοδότηση της ΚΤΥΠ Α.Ε. (προϋπολογισμού 734.000€) έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής και διεκδικήσεων της σχολικής κοινότητας της πόλης και αφορούν ουσιαστικές παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και υγιεινή. Με την ολοκλήρωσή τους, θα απαντηθούν σειρά σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν, ώστε οι μαθητές της πόλης μας να  μπορούν να στεγάζονται σε πιο ασφαλή και λειτουργικά σχολεία.

Επίσης, μετά τη διενέργεια του διαγωνισμού για το έργο «Απαιτούμενες Παρεμβάσεις στους Αύλειους και άλλους χώρους των Σχολείων» (προϋπολογισμού 168.895,34€), έχει οριστεί ο ανάδοχος και επιδιώκουμε εντός της περιόδου των Χριστουγέννων να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Συνεχίζουμε στην ίδια πορεία με αποφασιστικότητα, δίνοντας προτεραιότητα στην αναβάθμιση των σχολικών μονάδων της πόλης μας για να μπορούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να απολαμβάνουν αξιοπρεπείς και σύγχρονες συνθήκες μάθησης και εργασίας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.