Παλαιό Φάληρο: Μουσική παράσταση στον “Παντοκαφενέ”




 “Παντοκαφενές” της Κοιν.Σ.Επ. +εργάζομαι! Το εναλλακτικο καφενειο-παντοπωλείο/Πικροδάφνης και Μετσόβου
Παλαιό Φάληρο

Θα ταξιδέψουμε στη γη της Μικρασίας, που είναι καρσί κι αγνάντια μας, στην ανατολική ακτή του Αιγαίου. Και θα φέρουμε πάλι στο νου μας τα λαδοχώρια του Αδραμυττιού, το Αϊβαλί και το Μοσκονήσι με τους παλικαράδες τους, την Πέργαμο την ξακουστή και την ωραία Σμύρνη, το κάστρο του Τσεσμέ και τον αρχαίο λόφο των Ερυθρών με την Αγιά-Ματρώνα του, τους γόνιμους κάμπους της Μαγνησιάς, του Κασαμπά και της Μαινεμένης, τη Φώκιας, τ’ Αλάτσατα και τα Βουρλά με τους αγύριστους αμπελώνες, το θαλασσοθρεμμένο Γκλεζονήσι και τ’ απόμακρα καραμπουρνιώτικα χωριουδάκια, τα μέρη της Έφεσου με τα συκοπερίβολα, τις ελιές και τον Άη-Γιάννη τους, τα Σώκια και το μαρτυρικό Αϊντίνι, τις κερασιές του Νυφιού και τις Πάρσας, τα μακρινά Μούγλα, τα Κούλα και τη Μέλισσο, το αγέρωχο Πετρούμι, τη Μάκρη και το ρημαγμένο κουφάρι του Λιβισιού, και τόσα άλλα πολυαγαπημένα μέρη της πατρογονικής μας γης.


Θα ακούσουμε τις ‘’Εστουντιαντίνες’’ της Σμύρνης,κομπανίες με μουσικούς και τραγουδιστές.
Θα μπούμε στα ‘’Καφέ Αμάν’’ και θα ακούσουμε κάθε λογής όργανα και τραγούδια που χαρακτηρίζονται από λυρισμό, ηδυπάθεια, τρυφερότητα κι ερωτισμό, στοιχεία που συναντάμε ολοφάνερα και στο νεότερο σμυρναίικο τραγούδι.
Μια αναφορά και ένας φόρος τιμής στους μουσικούς της Σμύρνης και στα τραγούδια της.
Μια περιήγηση, στις γειτονιές και στα σοκάκια, στα σπίτια και στα κέντρα διασκέδασης, στη δουλειά, στη γιορτή και στο πανηγύρι.
Ολάκερη η Σμύρνη θα ζωντανέψει θα τραγούδήσει και θα χορέψει.Και μαζί της θα τραγουδήσει και όλη η Ρωμιοσύνη της.
Ενας περίπλους απο την Σμύρνη στον Περαία μια αναζήτηση και μια πορεία η οποία θα περιπλανηθεί απόψε μαζί σας και θα αναζητήσει την ψυχή της μέσα απο τα τραγούδια της.Θα ανοίξει τις αγκάλες της και θα αφουγκρστεί τον πόνο τον σεβντά τον αμανέ.
Γενικη είσοδος 8 ευρω με 1/4 κρασί ή 1 100ρι τσίπουρο

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.