Νέα Σμύρνη: Μαθαίνουν για την ανακύκλωση μέσα από χριστουγεννιάτικες εικαστικές δημιουργίες




Ο Δήμος Ν. Σμύρνης εισάγει στο 1ο Φεστιβάλ Παιδείας νέο πρόγραμμα «Εικαστικής Ανακύκλωσης» για τα παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 1/11/2018 μέχρι 23/12/2018 και θα περιλαμβάνει:
• την υιοθέτηση ενός φυσικού δένδρου από κάθε σχολική μονάδα προκειμένου να αποτελέσει την Χριστουγεννιάτικη εικαστική πρότασή του από ανακυκλώσιμα υλικά και στολίδια.
• τον διαγωνισμό ανάδειξης της καλύτερης εικαστικής παρέμβασης.
• τον διαγωνισμό καλύτερης αξιοποίησης ανακυκλώσιμων οικιακών υλικών για την δημιουργία χριστουγεννιάτικων στολιδιών.
Η δράση, εκτός από την εικαστική δημιουργία, περιλαμβάνει και την «Ημέρα Ανακύκλωσης» όπου το κάθε σχολείο σε ένα ειδικό event θα στολίσει το δικό του δέντρο σε κεντρικά σημεία που θα υποδείξει ο Δήμος Νέας Σμύρνης.
Τα προτεινόμενα σημεία θα είναι: Η πλατεία Άνοιξης, η πλατεία Σταδίου, η πλατεία Ζαρίφη, η Πλατεία Βασιλείου Γεωργίου, η πλατεία Ιωνίας, η πλατεία Ειρήνης, το πάρκο επί των οδών Παρασκευοπούλου και Βυζαντίου.
Συμμετοχή θα δηλώσουν τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας. Σκοπός της δράσης είναι η βιωματική εκπαίδευση των μαθητών στην οικολογία και την ανακύκλωση ενισχύοντας την εκφραστικότητα του παιδιού μέσα από υλικά που μέχρι σήμερα τα αντιμετωπίζαμε ως απορρίμματα.
Συντονιστής του προγράμματος είναι το Γραφείο Παιδείας του Δήμου μας και συγκεκριμένα η κα Κατερίνα Βαρελά και στη δράση αυτή συμμετέχει και η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου μας. Η δράση θα επικοινωνηθεί και θα αξιολογηθεί από μία τριμελή επιτροπή αποτελούμενη από:
1. Περιβαλλοντολόγο
2. Ζωγράφο
3. Εκπαιδευτικό
Δήμος Νέας Σμύρνης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.