Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Βυζαντινό Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στο κτήμα Τραχώνων (EIKONEΣ)




Το απόγευμα της Τρίτης 20 Νοεμβρίου 2018, στον Βυζαντινό Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στο κτήμα Τραχώνων (τ. Γερουλάνου και νυν The Mart) παραμονή της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.
Πλήθος πιστών συνέρευσε και φέτος στον Μέγα Εσπερινό μεταξύ των οποίων η τ. Υπουργός κ. Νάντια Βαλαβάνη, ο τ. Υπουργός κ. Γιάννης Μπαλάφας, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα κ. Χρήστος Καπάταης με τον συνεργάτη του κ. Λ. Μίαρη, ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης, η περιφερική Σύμβουλος κ. Μαρία Νερούτσου, ο τ. Δήμαρχος Αλίμου κ. Θ. Ορφανός, ο Αντιδήμαρχος Αλίμου κ. Στέφανος Διαμαντής, η Αντιδήμαρχος Αλίμου κ. Αναστασία Σιμητροπούλου πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Σωματείων, Εκπαιδευτικοί κ.α.

Πηγή: isodiatrachones.blogspot.com

Παρουσία πλήθους προσκυνητών τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 20 Νοεμβρίου ο Μέγας Εσπερινός της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Ιστορικό Εκκλησάκι των Εισοδίων στο κτήμα Γερουλάνου στους Τράχωνες.

Τον Εσπερινό τέλεσε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Ζοωδόχου Πηγής Αλίμου π. Διονύσιος Κατσούλης με Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το ιστορικό Εκκλησάκι (13ος-15ος αιώνας μ.Χ) μετά την εξαγορά του απο την the Mart Σκλαβενίτης λειτουργεί καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου και παραμένει ανοικτό όλα τα Σάββατα του έτους.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε π. Διονύσιος Κατσούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου αλλά και στην σημαντικότητα του Γεγονότος της αφιερώσεως της Θεοτόκου Μαρίας στον Ναό των Ιεροσολύμων από τους Γονείς της Ιωακείμ και Άννη, γεγονός που πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την πρόνοια του Θεού.

Στην συνέχεια ο π. Διονύσιος κάλεσε όλους να προσεύχονται στην Θεοτόκο να μας λυτρώσει από τις αμέτρητες συμφορές που βίωσε η χώρα μας κατά τις φονικές πυρκαγιές και πλημμύρες, που βύθισαν στο πένθος χιλιάδες οικογένειες.

”Όταν αναρωτιόμαστε το γιατί, τότε πρέπει να καταλάβουμε ότι ο Θεός δεν θέλει να περνάμε τόσα. Ο μόνος λόγος που τα περνάμε όλα αυτά είναι γιατί όλοι πρέπει να έρθουμε σε μετάνοια, γιατί Εκείνος έχει ανοίξει διάπλατα την πόρτα του Παραδείσου και πρέπει να εφαρμόζουμε στις ζωές μας την διδασκαλία του Θεού για να μπορέσουμε να εισέλθουμε σημείωσε κλείνοντας το κήρυγμα του ο π.Διονύσιος.

Επίσης στην Ιερά Ακολουθία του Εσπερινού παρέστη και ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ανήμερα της Εορτής θα τελεστεί Θεία Λειτουργία, Λιτάνευση και το απόγευμα Απόδειπνο και Χαιρετισμοί.

Πηγή: romfea.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.