Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018: 15ος Χειμερινός Διάπλους Ν.Ο. Βουλιαγμένης




Ο αυθεντικός Διάπλους του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, διοργανώνεται στη γενέτειρά του, στο μαγικό όρμο της Βουλιαγμένης την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για έναν ιστορικό Διάπλου, αφού για πρώτη φορά το 2002 μία παρέα χειμερινών κολυμβητών – Μελών του Ν.Ο.Β., διοργάνωσε μία χειμερινή κολυμβητική εξόρμηση στα νερά της Βουλιαγμένης, η οποία έκτοτε καθιερώθηκε και αγαπήθηκε πολύ.

Έτσι και φέτος, με στόχο να φέρει κοντά τον άνθρωπο στη θάλασσα, τον αθλητισμό και τη χειμερινή κολύμβηση, ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης διοργανώνει αυτήν την ανοιχτή γιορτή για την απόλαυση της χειμερινής κολύμβησης.

Το έπαθλο είναι η εμπειρία της συμμετοχής, και στο πλαίσιο αυτό ο 15ος Διάπλους Ν.Ο. Βουλιαγμένης απευθύνεται σε όλους: είναι ένα ανοιχτό κολυμβητικό γεγονός όπου ερασιτέχνες και μη, είναι ευπρόσδεκτοι.

Οι συμμετέχοντες έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο το συναγωνισμό και το στόχο τους, αφού για την ασφάλειά τους έχει μεριμνήσει ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης με τη Lifeguard Hellas. Έμπειροι ναυαγοσώστες σε μηχανοκίνητες βάρκες και SUP, καθώς και ξεκάθαρα οριοθετημένες διαδρομές με σημαδούρες θα βρίσκονται στην «πίστα» καθ’ όλη τη διάρκεια του event. Τέλος, ο 15ος Χειμερινός Διάπλους Ν.Ο.Βουλιαγμένης διοργανώνεται με την έγκριση της ΚΟΕ.

Οι εγγραφές άνοιξαν!
Κάντε click στο παρακάτω link και δηλώστε συμμετοχή τώρα για το ιστορικότερο αθλητικό event του χειμώνα!

https://entries.esportevents.gr/index.php/forma-symmetoxon/diaplous-nov-vouliagmenis

Πληροφορίες για το event

Ημερομηνία εκδήλωσης: Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018
Ώρα εκκίνησης: 11:00 π.μ.
Ώρα εκκίνησης για τα παιδιά: 10:30 π.μ.

Κόστος συμμετοχής / Entry fee: 20 Ευρώ / άτομο
Κόστος συμμετοχής παιδιών κάτω των 13: Δωρεάν (δε συμμετέχουν παιδιά κάτω των 9 ετών)

750 μέτρα (μικρή απόσταση)
1.500 μέτρα (μεσαία απόσταση)
3.000 μέτρα (μεγάλη απόσταση)
Διαδρομή για παιδιά (ηλικίες 9-13): 50 μέτρα

Δικαίωμα Συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής για τη μικρή και μεσαία απόσταση έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους και διαθέτουν σχετικά καλή φυσική κατάσταση.
Για τη μεγάλη απόσταση, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι 16 ετών και άνω με την προϋπόθεση για τους 16 – 18 ετών την επίδειξη του δελτίου αθλητή.
Για τους συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών θα απαιτείται ενυπόγραφη άδεια από τον κηδεμόνα τους.

Κατηγορίες με ή χωρίς wetsuit (Άνδρες – Γυναίκες):

14-29 ετών
30-44 ετών
45-59 ετών
60+
Με στολή wetsuit θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες σε κάθε διαδρομή (πραγματοποιείται σε μορφή open).

Χρονομέτρηση: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση για όλες τις κατηγορίες και αποστάσεις της ημέρας

Εκκίνηση & Τερματισμός: Η εκκίνηση θα δοθεί μέσα στο νερό και ο τερματισμός θα γίνει πάλι μέσα στο νερό, σε ειδικά διαμορφωμένη αψίδα,

Απονομές:

Στα 750-1.500-3.000 μέτρα θα βραβευθούν οι πρώτοι τρεις σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, σε άνδρες και γυναίκες χωρίς wetsuit.
Στα 750-1.500-3.000 μέτρα θα βραβευθούν οι πρώτοι τρεις της γενικής κατάταξης σε άντρες και γυναίκες με wetsuit.
Στους παιδικούς αγώνες όλα τα παιδιά θα παραλάβουν μετάλλιο συμμετοχής.

Ναυαγοσώστες:

Τη Ναυαγοσωστική κάλυψη της διοργάνωσης έχει αναλάβει η μεγαλύτερη, πιο οργανωμένη και έμπειρη  ομάδα ναυαγοσωστών, της LIFEGUARD HELLAS www.lifeguardhellas.gr. Καθ’όλη τη διάρκεια του event θα υπάρχουν τα ειδικά σκάφη τους, τα οποία θα πρέπει να προσεγγίσετε σε περίπτωση που αισθανθείτε την παραμικρή αδιαθεσία.
Κανονισμοί:

Οι συμμετέχοντες μπορούν να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης και μαγιό ή ολόσωμη φόρμα wetsuit.
Εάν η θερμοκρασία του νερού είναι κάτω από 18 βαθμούς κελσίου, για την απόσταση των 3.000 μέτρων συμβουλεύουμε τη χρήση στολής wetsuit.
Η χρήση πλευστικών ή κολυμβητικών βοηθημάτων, όπως αναπνευστήρες, σανίδες, “χεράκια”, βατραχοπέδιλα, κ.λπ. θέτει αυτόματα τον κολυμβητή εκτός συμμετοχής.
Εξαίρεση αποτελεί μόνο η κατηγορία 60+, για την οποία επιτρέπεται η χρήση μάσκας και αναπνευστήρα.
Είναι απαραίτητη η προσκόμιση Ιατρικής Βεβαίωσης ή Δελτίου Αθλητή κατά την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.