Κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Αγίου Δημητρίου




Προς όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, τις γυναίκες, τους μαθητές, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους και ΕΒΕ που ζουν ή εργάζονται στο Μπραχάμι.

Τη Δευτέρα 12 Νοέμβρη στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη-συζήτηση, στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών (παλιό 3ο δημοτικό) Πηλέως 56

Τα όσα βιώνουμε και στη μεταμνημονιακή περίοδο οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι τα λαϊκά νοικοκυριά, έρχονται να υπογραμμίσουν την ανάγκη να δοθεί μαζική απεργιακή απάντηση.

Την ώρα που κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση σε όλα τα μέτωπα, η απεργία βάζει στο επίκεντρο τις εργατικές διεκδικήσεις, την πάλη για την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών των προηγούμενων χρόνων, τον ίδιο τον πλούτο που παράγει η εργατική τάξη και τη δυνατότητα που αυτός παρέχει για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της! Γι’ αυτό σε καλούμε να συζητήσουμε για την:

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Απεργούμε και διεκδικούμε:

  • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.
  • Απαιτούμε εδώ και τώρα υποδομές αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης, για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.
  • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
    Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.