Γλυφάδα: Συγκίνηση από τον ύμνο του ολοκαυτώματος στον Άγιο Κωνσταντίνο (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Με περηφάνια και συγκίνηση η Ένωση Κρητών Γλυφάδας τίμησε την εκατοστή πεντηκοστή δεύτερη επέτειο του ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου και της εθελοθυσίας των αγγέλων της με δοξολογία και αρτοκλασία που έγινε στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ανάταση ψυχής ήταν ο πύρινος λόγος που εκφώνησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Γλυφάδας, Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης Πανοσιολογιότατος πατέρας Αλέξιος, ο οποίος εξιστόρησε τα γεγονότα που οδήγησαν στο ολοκαύτωμα του Αρκαδίου και τόνισε τη σημασία του στη σημερινή εποχή.

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε στους παρευρισκομένους η έξοχη εκτέλεση του ύμνου του ολοκαυτώματος που έπαιξαν και τραγούδησαν με λύρα και λαούτα οι μουσικοί Ευθύμης Κοζωνάκης, Μιχάλης Κοζωνάκης και Βαγγέλης Μαμαλάκης μέσα στον ναό.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η πρόεδρος του συλλόγου στο Μνημείο Ηρώων όπου μαυροντυμένοι λεβέντες Κρητικοί με μπροστάρη τον δάσκαλό μας Γιώργο Πετράκη σκόρπισαν συγκίνηση χορεύοντας τον βουβό πένθιμο χορό της Κρήτης.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο της πόλης και πολιτιστικούς φορείς. Τέλος προσφέρθηκε παραδοσιακό Κρητικό κέρασμα στο Παλιό Δημαρχείο. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Πανοσιολογιότατο πατέρα Αλέξιο, τους σεβαστούς πατέρες του Αγίου Κωνσταντίνου, κ.κ. Νικόλαο και Γεώργιο για τη βοήθειά τους, τους μουσικούς μας, τους χορευτές μας, τα παιδιά του συλλόγου μας που με παραδοσιακές φορεσιές συνόδεψαν το λάβαρο της Ένωσης, τα μέλη της Ενωσης Κρητών Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και της Ενωσης Κρητών Βύρωνα Καισαριανής που με παραδοσιακά ντυμένα αγήματα και τα λάβαρα τους τίμησαν την εκδήλωσή μας. Ειδικά ευχαριστούμε για την παρουσία τους τον Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Παπανικολάου, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Δήμου μαζί με τον κ. Κουρουπάκη, πρόεδρο του Γκολφ, τον Αντιδήμαρχο κ. Νιτσιόπουλο, την Αντιπρόεδροτου ΚΑΠΠΑ κ. Παπάζογλου, την Τομεάρχη Πολιτισμού κ. Πατεράκη,καθώς και τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Αγγελόπουλο,Λεβετσοβίτη και Κασέρη, καθώς και τον υποψήφιο πρόεδρο της Παγκρητίου ενώσεως κ. Παλάσσαρο.

Από τα αδελφά Κρητικά σωματεία τον κ. Πρωτοπαπαδάκη, πρόεδρο του συλλόγου Κρητών Ηλιούπολης,τους κ.κ. Κανέτο, Αγγελάκη από το ΔΣ Κρητών των 3Β, τους κ.κ.
Γαλανάκη και Σεβντά από το ΔΣ Κρητών Βύρωνα, καθώς και τους αγαπημένους φίλους από τα πολιτιστικά σωματεία της πόλης μας κ.κ.Μαίρη Παπάζογλου (Ενωση Μικρασιατών “ΤΟ ΑΡΓΕΝΟΝ”), Κυριάκο Τιλγκερίδη (Ενωση Ποντίων “Η ΡΩΜΑΝΙΑ”), Ελένη Καράχου (Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών), Τσιντή Νικόλαο (Σύλλογος Αρκάδων “ΟΑΡΚΑΣ”), Μιχαλακάκο Χρήστο (Σύλλογος Λακώνων), Μπουρογιάννη Παντελή (Σύλλογος Ηπειρωτών “Η ΠΙΝΔΟΣ”), Φοβάκη Ελένη (Ενωση Γυναικών “ΕΜΕΙΣ”), Σκουτέρη Τάσο (Πολιτιστικός Σύλλογος “ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ”), Καλόφωνο Παναγιώτη (Εξωραϊστικός, Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Ευρυάλης), οι οποίοι όλοι κατέθεσαν στεφάνι προς τιμήν των ηρώων αγγέλων του Αρκαδίου. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους εσάς που τιμήσατε μαζί μας τους ήρωες προγόνους μας!
ΤΟ Δ. Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΗΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ “Η ΚΡΗΤΗ”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.