Γλυφάδα: Εκδήλωση σε κλίμα αισιοδοξίας για το μέλλον του Αθλητισμού
Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε ανοικτή εκδήλωση της Ν.Ε Νοτίων ΣΥΡΙΖΑ και της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας στο Δημαρχείο της Γλυφάδας με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και θέμα «Ο ελληνικός αθλητισμός: Πραγματικότητα και Προοπτικές».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μέλη αθλητικών συλλόγων από πολλούς δήμους του νότιου τομέα, μέλη ομοσπονδιών, αλλά και απλοί πολίτες.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Υφυπουργός εστίασε στις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές πτυχές και προεκτάσεις του αθλητισμού. Συγκρίνοντας  τα χαρακτηριστικά του νέου καθολικού τρόπου αντιμετώπισης του ελληνικού αθλητισμού σε σχέση με το  παρελθόν,  επεσήμανε την σημασία και τα αποτελέσματα των κυβερνητικών παρεμβάσεων σε νομοθετικό επίπεδο αλλά και των οικονομικών πρωτοβουλιών αύξησης των προσφερόμενων κονδυλίων, τονίζοντας τη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση (α΄& β΄βαθμού) για την αξιοποίηση κρατικών και κοινοτικών κονδυλίων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των αθλητικών συλλόγων.

Επίσης, έθεσε τους επόμενους στόχους, για νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα επικεντρωθούν σε ένα νέο μοντέλο ελέγχου των ομοσπονδιών, αλλά και την αλλαγή εκλογής των Διοικητικών Συμβουλίων στην λογική αναλογικότερης εκπροσώπησης.

Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη ανάδειξης της χώρας σε προπονητικό προορισμό αυξάνοντας την προστιθέμενη αξία, τόσο των κατά τόπους περιοχών, όσο και της συνολικής αθλητικής κοινότητας.

Μετά την ομιλία του Υφυπουργού, μέσα από ένα γόνιμο διάλογο ακούστηκαν τοποθετήσεις και ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους, διαμορφώνοντας ένα κλίμα αισιοδοξίας για το μέλλον του Αθλητισμού.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.