Κύκλωμα κοκαΐνης: Η δικογραφία – Ο ρόλος του γιου της αστρολόγου και η διαδρομή Εκουαδόρ -Αυστραλία




Δυο Έλληνες επιχειρηματίες χαμηλού οικονομικού προφίλ και ένας Αλβανός άνεργος οργάνωσαν και εκτέλεσαν μια αγοραπωλησία 382 κιλών κοκαΐνης από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία – με ειδικά μετασκευασμένο ιστιοπλοϊκό – αξίας 11 εκατομμυρίων!
Η υπόθεση που κρύβει πολύ παρασκήνιο και μυστήριο για τους εμπλεκόμενους και τα μεγάλα αφεντικά, παρουσιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής με πολλά κενά και παραλείψεις με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία εξάρθρωσης ενός μεγάλου λατινοαμερικανικού καρτέλ που έσπρωχνε τεράστιες ποσότητες κοκαϊνης. Όπως προκύπτει από τη δικογραφία που αποκαλύπτει το protothema.gr οι αστυνομικοί αναζητούν τουλάχιστον 200 κιλά κόκας τα οποία δεν βρέθηκαν κατά το ρεσάλτο στο ιστιοπλοϊκό.

Παράλληλα, κανείς δεν μπορεί να αποδείξει ποιοι ήταν οι χρηματοδότες, ποιοι είχαν τις άκρες με τις φάμπρικες ναρκωτικών της Λατινικής Αμερικής και εάν τελικά η καθαρή κόκα θα έφτανε στην Ελλάδα. Παράλληλα οι πληροφορίες λένε πως οι αστυνομικοί της συγκεκριμένης υπηρεσίας ψάχνουν να βρουν εάν η υπόθεση έχει οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία του 46χρονου Ελληνοαυστραλού Γιάννη Μακρή πριν λίγες ημέρες στη Βούλα, καθώς ο νεκρός επιχειρηματίας ζούσε για χρόνια στη “χώρα των καγκουρό”. Συνολικά έχουν συλληφθεί εννέα άτομα, έξι στον Ισημερινό και τρεις στην Ελλάδα.

Δείτε τη συνέχεια στο protothema.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.