Γιάννης Κωνσταντάτος: Οι αρμόδιοι φορείς κωφεύουν
Δείτε την ανακοίνωση του δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, για την απόπειρα αυτοκτονίας του ανήλικου μαθητή:

Λίγους μήνες μετά το τραγικό περιστατικό με τον Νικόλα, άλλη μία απόπειρα αυτοκτονίας έρχεται να καταδείξει την απουσία των αρμόδιων φορέων από την σχολική κοινότητα.

Όλοι οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να μας ενημερώσουν ποιες ακριβώς ενέργειες έχουν κάνει προκειμένου να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Οι υπεύθυνοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, και δεν είναι άλλοι, από το Υπουργείο Παιδείας, την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αλλά και τους συνδικαλιστικούς φορείς των εκπαιδευτικών, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα λαλίστατοι για μία σειρά άλλων θεμάτων, αλλά για το συγκεκριμένο πρόβλημα σιωπούν χαρακτηριστικά.

Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι ότι η δημοτική αρχή είναι υπεύθυνη μόνο για την συντήρηση των σχολικών μονάδων, και δεν έχει καμία αρμοδιότητα να παρεμβαίνει στο παιδαγωγικό έργο και στην λειτουργία του σχολείου.

Μέχρι στιγμής, ο Δήμος είναι ο μοναδικός θεσμικός φορέας που προσπαθεί να βοηθήσει με την διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων σχετικά με την ενδοσχολική βία, χωρίς όμως να έχει την αρμοδιότητα να επέμβει στην καρδιά του προβλήματος που είναι το σχολικό περιβάλλον.

Προσωπικά στο πλαίσιο των θεσμικών μου καθηκόντων, όπως συναντώ τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, έτσι κάθε χρόνο, έρχομαι σε επαφή με τα 15μελή συμβούλια των Λυκείων προκειμένου να με ενημερώσουν από την πλευρά τους, για αυτά που εκείνοι θεωρούν σημαντικά προβλήματα του σχολείου και μπορώ να επιλύσω.

Δυστυχώς όμως, μέχρι στιγμής ενώ υπάρχει τεράστια συζήτηση για το πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας, κανένας υπεύθυνος δεν έχει κινηθεί προς την κατεύθυνση επίλυσης του συγκεκριμένου προβλήματος.

Από την στιγμή που οι αρμόδιοι φορείς κωφεύουν, ο Δήμος, αν και δεν είναι στην αρμοδιότητά του, θα αναλάβει εκείνες τις πρωτοβουλίες ώστε το πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας να αναδειχθεί, και δημιουργηθεί ένας μηχανισμός άμεσης αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών.

Διαβάστε Επίσης

χόλια στο “Γιάννης Κωνσταντάτος: Οι αρμόδιοι φορείς κωφεύουν

 • 16/11/2018 at 8:41 πμ
  Permalink

  Δεν εχει αρμοδιοτητα για τα σχολεια ο κωσταντατος για το αυγο του φιδιου με την χρυση αυγη στην παρελαση το εχει;

  Απαντήστε
 • 16/11/2018 at 11:38 πμ
  Permalink

  ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΟΥΚ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ .ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ

  Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.