Δήμος Καισαριανής: Έξω οι φασίστες από τα σχολεία!
Στην χθεσινή συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καισαριανής, τοποθετούμενο στις προσπάθειες των φασιστών να πατήσουν πόδι στα σχολεία και να υποκινήσουν εθνικιστικές καταλήψεις, συζήτησε και συμπαρατάχτηκε με το πλαίσιο της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, το οποίο ξεμπροστιάζει τους φασίστες, ενώ ταυτόχρονα δεν χαρίζεται στην κυβέρνηση, δε γίνεται στήριγμα στην πολιτική της.

Το κείμενο που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο έχεις ως εξής:

«Έξω οι φασίστες από τα σχολεία!

Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας, ενάντια σε πολέμους, φασισμό!

Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη και τη φιλία των λαών!

Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια!

Τις τελευταίες μέρες διακινούνται μέσω facebook και instagram διάφορα ανυπόγραφα καλέσματα που παρουσιάζουν μια ημερομηνία σαν μέρα καταλήψεων στα σχολεία με φασιστικό περιεχόμενο και συνθήματα μίσους.

Καλούμε τους συμμαθητές μας να γυρίσουν χωρίς δεύτερη σκέψη την πλάτη στα φασιστοειδή που βγήκαν από τις τρύπες τους και θέλουν να σπείρουν στα σχολεία και τις γειτονιές μας τις μισάνθρωπες, φασιστικές, δολοφονικές, σάπιες ιδέες τους και το ρατσιστικό τους δηλητήριο.

Τα καλέσματα για την ψευτοπανελλαδική μέρα καταλήψεων είναι ανυπόγραφα, γιατί απλά δεν υπάρχουν σχολεία και συντονιστικά που να καλούν σε φασιστικού περιεχόμενου καταλήψεις. Οι φασίστες τρώνε πόρτα όπου βάζουν αυτό το θέμα στα σχολεία και θα συνεχίσουν να τρώνε τα μούτρα τους όπου τολμήσουν να το βάλουν από εδώ και μπρος!

Αυτά τα καλέσματα δεν είναι όμως και ανώνυμα, μιας και προπαγανδίζονται από τα φασισταριά της Χρυσής Αυγής, από τους υπόδικους φασίστες βουλευτές τους και από μια σειρά φασιστικούς λογαριασμούς και προφίλ στα social media.

Προπαγανδίζονται δηλαδή από όλους αυτούς:

  • που πολεμάνε με μίσος τους μεγάλους μαθητικούς μας αγώνες, που ζητούσαν να μπουν εισαγγελείς και αστυνομία στα σχολεία για να συλλάβουν τους μαθητές που παλεύουν για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει.
  • που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα.
  • που πουλούσαν νταηλίκια σε παιδιά δημοτικού και έβγαζαν από το στόμα τους τον φασιστικό τους οχετό ζητώντας να φύγουν οι πρόσφυγες συμμαθητές μας από τα σχολεία μας.
  • που ζητούσαν να πνιγούν και άλλοι μικροί Αϊλάν στη Μεσόγειο.
  • που προσκυνάνε το ΝΑΤΟ που σφαγιάζει λαούς δημιουργώντας στρατιές προσφύγων και κυνηγημένων.
  • που κάνουν τις κότες μπροστά στα αφεντικά.

Οι μαθητές είμαστε ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών, γιατί κάνει το μπαρούτι του πολέμου να μυρίζει ακόμα πιο έντονα στην περιοχή των Βαλκανίων. Γιατί ανοίγει τις πόρτες για να πατήσει περισσότερο το ΝΑΤΟ το βρώμικο πολεμικό του πόδι στην περιοχή μας με νέες βάσεις πολέμου. Το ΝΑΤΟ που έχει αφήσει τα ματωμένα του ίχνη απ’ όπου κι αν έχει περάσει, που έχει σφαγιάσει λαούς σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, που με τους βομβαρδισμούς του διαμέλισε τα Βαλκάνια δεν είναι εγγυητής της ειρήνης. Αντίθετα ανάβει το φιτίλι του πολέμου ακόμα περισσότερο στην περιοχή μας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και όλες οι προηγούμενες έχουν κάνει τη χώρα μας ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο, έχουν δώσει γη και νερό στα γεράκια του πολέμου βάζοντας τον λαό μας σε μεγάλους κινδύνους.

Την ώρα που μας λένε ότι για τα σχολεία μας δεν έχουν λεφτά, έδωσαν δισεκατομμύρια στο ΝΑΤΟ. 

Εμείς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους συμμαθητές μας από την περιοχή των Βαλκανίων, με τους μετανάστες και πρόσφυγες συμμαθητές μας στα σχολεία.

Είναι προκλητικό να το παίζουν πατριώτες, τα δισέγγονα του Χίτλερ, αυτοί που έχουν για σημαία τους τη σβάστικα των ναζί, οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών που την περίοδο της γερμανικής κατοχής κατέδιδαν τους Έλληνες πατριώτες που αγωνίζονταν για την λευτεριά. Είναι προκλητικό να μιλάνε για την Κύπρο οι φασίστες που έχουν εικόνισμα τον δικτάτορα Παπαδόπουλο και τη χούντα που ευθύνεται για την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο.

Δεν θα τους περάσει!

Οι μαθητές απέναντι σε όλα αυτά δε θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα.

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας. Δεν τους αφήνουμε χώρο να σταθούν πουθενά αυτοί και οι σάπιες ιδέες τους.

Έξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα. Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια!

Τον πόνο και τη δυστυχία του πολέμου την έχουμε δει στα μάτια των χιλιάδων προσφυγόπουλων από τη Συρία που είναι στα σχολεία και τις γειτονιές μας.

Δεν ανεχόμαστε να δούμε κι άλλα αδέρφια μας να πεθάνουν, να μεγαλώσουν στα χαλάσματα του πολέμου, να γεννηθούν και να ακούσουν τον ήχο του πολέμου και του θανάτου.

Απέναντι στα τύμπανα του πολέμου που χτυπούν στη γειτονιά μας, εμείς υψώνουμε τη δική μας φωνή!

Αγωνιζόμαστε για τη φιλία των λαών ενάντια στους πολέμους των εκμεταλλευτών.

Όπλο μας είναι η αλληλεγγύη!!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ»

Απέναντι σε αυτό το κείμενο των μαθητών που στηρίζει το Δημοτικό Συμβούλιο της Καισαριανής, η επικεφαλής της Παράταξης Συνεργασίας Πολιτών κατέθεσε δικό της κείμενο 3 παραγράφων. Μέσα σε 3 μόλις παραγράφους φρόντισε και βρήκε τον χώρο να αναπαράγει την κυβερνητική προπαγάνδα περί εξόδου από τα μνημόνια και ανασυγκρότησης της χώρας και ταυτόχρονα να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης για την άνοδο του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας στην περιοχή μας, με τη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο, που δίνει αέρα στα πανιά των φασιστών και στη βρώμικη προπαγάνδα τους.

Αυτό το κείμενο, που δεν πήρε ούτε τη ψήφο της παράταξής του, μιας και ακόμη και ο παρευρισκόμενος εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της «Συνεργασίας Πολιτών» δεν το ψήφισε αλλά στήριξε το κείμενο των μαθητών, μας ψέγει η επικεφαλής της κυβερνητικής παράταξης ότι δεν το ασπαστήκαμε!

Βέβαια, θέλει πολύ θράσος να ποζάρεις με τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής στο Καστελόριζο,  να ξεπλένεις τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, να εναγκαλίζεσαι με τον Τραμπ που στήριξε η Κου Κλουξ Κλαν, να έχεις τη βασική ευθύνη για την απαράδεκτη καθυστέρηση της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, που αφήνει τους ναζιστές εγκληματίες να κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι, και να εγκαλείς αυτούς που με συνέπεια πολεμούν ενάντια στο φασισμό και τις αιτίες που τον γεννούν!

Θέλει πολύ θράσος να στήνεις ακόμα και σήμερα μαθητοδικία για τους μαθητές που τόλμησαν να διεκδικήσουν, να στέλνεις τα ΜΑΤ και να τους χτυπάς άγρια, επειδή συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε ομιλία του Υπουργού Παιδείας, όπως έγινε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, και να μιλάς για το αυτονόητο δικαίωμα των μαθητών στον αγώνα!

Βεβαίως από θράσος ξέρουν καλά στο ΣΥΡΙΖΑ. Και αποδεικνύεται ότι η νέα επικεφαλής της κυβερνητικής παράταξης «Συνεργασία Πολιτών» μαθαίνει γρήγορα στα κόλπα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Καισαριανής ούτε παρέλειψε, όπως είναι καθήκον του να πράξει σε μια συνοικία που έχει δώσει βαρύ φόρο αίματος στην πάλη ενάντια στο φασισμό, να τον καταδικάσει, ούτε υποβάθμισε την σοβαρότητα του θέματος. Όπως όμως έχει κάνει στο παρελθόν, δε συμμετέχει στην προσπάθεια εξαπάτησης του λαού στην οποία έχουν γίνει μάστορες οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι στην πόλη μας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.