Δήμος Αλίμου: Καπηλεύονται τον θάνατο του οδηγού του απορριμματοφόρου οι συνδικαλιστές!




Χωρίς να περιμένουν το πόρισμα της Τροχαίας, για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό δυστύχημα, με θύμα τον 53χρονο οδηγό, πατέρα τεσσάρων παιδιών, στη διαδρομή για τη χωματερή, οι συνδικαλιστές του Μετώπου Ταξικής Ανατροπής Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, έβγαλαν από μόνοι τα συμπεράσματά τους. Φταίει λένε, η σκληρή, αυταρχική και ανάλγητη στάση της Διοίκησης του Δήμου Αλίμου απέναντι στους εργαζόμενους η συνεχής εντατικοποίηση της εργασίας και η ανεπαρκής και ελλιπής συντήρηση του πεπαλαιωμένου μηχανικού εξοπλισμού για λόγους οικονομίας.

Ο άτυχος οδηγός, Πέτρος Χατζημιχαηλίδης, ήταν έμπειρος και εκτελούσε το δρομολόγιο μέσα στα πλαίσια του ωραρίου του.

Είχε πάει στη δουλειά στις 4 τα ξημερώματα, φόρτωσε το απορριμματοφόρο – νταλίκα και ξεκίνησε για τη χωματερή. Το δυστύχημα έγινε στις 04:50. Αν όλα πήγαιναν κανονικά, θα επέστρεφε στο εργοτάξιο της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Περιβάλλοντος και θα σχολούσε στις 10:25, χωρίς να κάνει δεύτερο δρομολόγιο. Για ποια εντατικοποίηση μιλούν οι συνδικαλιστές; 

Η τροχαία επέστρεψε το απορριμματοφόρο – νταλίκα στον δήμο, αφού έκανε τους απαραίτητους ελέγχους και εξακρίβωσε ότι όλα λειτουργούσαν άψογα. Αν υπήρχε έστω και μια υπόνοια ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, θα έστελναν το όχημα στο ΚΤΕΟ. Για ποια ελλιπή και ανεπαρκή συντήρηση του μηχανικού εξοπλισμού μιλούν;

ΔΕΙΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΝΩΣΗ:

Μία εβδομάδα μετά εργατικό δυστύχημα που αφαίρεσε την ζωή του εργάτη καθαριότητας του Δήμου Ασπροπύργου και άφησε τραυματισμένο έναν άλλο, σήμερα το πρωί, Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 ένα νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στοίχησε την ζωή σε συνάδελφο οδηγό του Δήμου Αλίμου, πατέρα τεσσάρων παιδιών, όταν το όχημα που οδηγούσε προς την χωματερή της Φυλής ανατράπηκε.
Έχουμε πολλές φορές καταγγείλει στο παρελθόν την σκληρή, αυταρχική και ανάλγητη στάση της Διοίκησης του Δήμου Αλίμου απέναντι στους εργαζόμενους. Η συνεχής εντατικοποίηση της εργασίας οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού για την οποία και η τωρινή Δημοτική Αρχή ευθύνεται, γιατί έχοντας κατά νου την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας Καθαριότητας, σκόπιμα καθυστέρησε τις διαδικασίες και δεν συμμετείχε στην προκήρυξη(3Κ) πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.
Η ανεπαρκής και ελλιπής συντήρηση του πεπαλαιωμένου μηχανικού εξοπλισμού για λόγους οικονομίας, καθώς και η μη χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας στους δικαιούχους, είναι αιτίες που οδηγούν τους συναδέλφους μας στον τραυματισμό αλλά και στον θάνατο.
Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες συμπιέζουν το κόστος της εργασίας για δημοσιονομικά οφέλη προκειμένου να πετύχει τα αιματηρά πλεονάσματα που έχει συμφωνήσει με την τρόικα, αδιαφορώντας προκλητικά αν αυτό καταργεί δικαιώματα των εργαζομένων, τους οδηγεί στην εξαθλίωση, αλλά πρωτίστως κοστίζει την ίδια τους την ζωή.
Το ΜΕΤΑ Αλίμου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου που έχασε την ζωή του κατά την ώρα της εργασίας μετά το τραγικό δυστύχημα.
Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη. Απαιτούμε να διερευνηθεί σε βάθος το τραγικό εργατικό δυστύχημα, και να αποδοθούν επιτέλους ευθύνες σε αυτούς που τις έχουν.
Συνεχίζουμε μαζί με τους εργαζόμενους να αγωνιζόμαστε για ανθρώπινες συνθήκες σε όλους τους χώρους εργασίας, που θα παρέχουν την απαραίτητη υγιεινή και ασφάλεια στους εργαζόμενους.
Δηλώνουμε πως δεν θα σταματήσουμε μέχρι να εξαλειφθούν τα εργατικά δυστυχήματα – ατυχήματα που συμβαίνουν διαρκώς μακραίνοντας ακόμη περισσότερο τη λίστα των νεκρών και τραυματισμένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Να σταματήσουμε να πληρώνουμε φόρο αίματος για την αναλγησία και ανευθυνότητα των κυβερνήσεων και των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ 16-11-2018

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Δήμος Αλίμου: Καπηλεύονται τον θάνατο του οδηγού του απορριμματοφόρου οι συνδικαλιστές!

  • 16/11/2018 at 2:51 μμ
    Permalink

    Οι συνδικαλιστές του “Μετώπου Ταξικής Ανατροπής Εργαζομένων” Δήμου Αλίμου!!!

    Αλήθεια τώρα;; Ούτε στο Αστερίξ τόσο ευφάνταστοι τίτλοι! Γι’ αυτό έχουμε πιάσει πάτο.

    Απαντήστε
  • 16/11/2018 at 3:02 μμ
    Permalink

    Οι συνδικαλιστές δεν ειμαστε αλλο από εργαζόμενοι που δεχόμαστε άμεσα τις συνέπειες όλων αυτών οπότε όταν μιλάτε για καπήλευση καλό θα ήταν να το σκέφτεστε λίγο καλύτερα και να μας επισκεφθείτε στους χώρους εργασίας για μια αυτοψία στον απαρχαιωμένο εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι.Δεν καταγγείλαμε κάτι καινούριο.Επανειλημμένα και στο δικό σας σάιτ έχουμε καταγγείλει τα κακώς κείμενα και αυτό είναι καθήκον μας.Είναι τουλάχιστον ντροπη να μας καταλογίζετε καπήλευση της μνήμης του αδικοχαμένου συναδέλφου.Εκτός αν τελευταία εκτελείτε χρέη γραφείου τύπου…

    Απαντήστε
  • 16/11/2018 at 8:19 μμ
    Permalink

    Η φαιδρότητα του φαινομένου της ανωνυμίας, δἐν μειώνει τη:ν τοξική επικινδυνότητα της.Γι αυτό προσπαθήστε να γράψετε επώνυμα Κυρία από τα Αμπελάκια.
    Κώστας Σιακαβέλλας

    Απαντήστε
    • 21/11/2018 at 11:39 πμ
      Permalink

      Όχι, κύριέ μου, δεν πρόκειται να γράψω επώνυμα γιατί έχω οικογένεια και αίσθημα αυτοσυντήρησης και οι τραμπούκοι καραδοκούν. Οι επωνυμίες είναι για όσους κάνουν πολιτική.

      Η ιστοσελίδα προφανώς έχει διαχειριστή για να κρίνει αν θα επιτρέψει την ανάρτηση των σχολίων.

      Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.