Δήμος Αλίμου: Η Ζωή είναι Ωραία – Το πρόγραμμα Νοεμβρίου 2018




Ο ∆ήµος Αλίµου συνεχίζει το Πρόγραµµα “Η ζωή είναι ωραία”, ένα πρόγραµµα µε ποικίλες δράσεις
Τέχνης, Πολιτισµού και Ψυχαγωγίας.
Το Πρόγραµµα αυτό φιλοδοξεί να δώσει στις δηµότισσες και τους δηµότες του Αλίµου µια ευκαιρία, για να ξεφύγουν από τη δύσκολη καθηµερινότητα και να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά της
επαφής µε την Τέχνη, τη Γνώση, το Φυσικό Περιβάλλον… τη χαρά της επαφής µε τον Άνθρωπο.
Στόχος των δράσεων είναι η καλλιέργεια του πνεύµατος, της ψυχής και του σώµατος, παράλληλα µε τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση.
Παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, µουσικών συναυλιών, επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, εκπαιδευτικές εκδροµές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, φιλανθρωπικές
δράσεις, εξορµήσεις στη φύση, διαλέξεις και επιµορφωτικά σεµινάρια – εργαστήρια, οργανώνονται από τον δήµο και προσφέρονται στο κοινό µε δωρεάν µεταφορά και µειωµένες τιµές, προσιτές σε όλους.

Σάββατο 10 Νοεμβρίου

Εκδρομή στο «Κουτούκι», το περίφημο Σπήλαιο της Παιανίας!  

Το «Κουτούκι» είναι το μεγαλύτερο και το ωραιότερο από τα εξήντα περίπου σπήλαια της Αττικής. Βρίσκεται στις ανατολικές παρυφές του κυρίως ορεινού όγκου του Υμηττού, σε υψόμετρο 510 μέτρων, περίπου 35 χλμ. από την Αθήνα.

Μια… κατσίκα θεωρείται υπεύθυνη για την ανακάλυψη του σπηλαίου «Κουτούκι», στην Παιανία. Έπεσε το 1926 από την ύψους 38 μέτρων φυσική είσοδό του και ο βοσκός, που πιασμένος από μια τριχιά κατέβηκε να την πιάσει, ήταν ο πρώτος που αντίκρισε το πανέμορφο σπήλαιο.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι πρόκειται για ένα σπήλαιο ηλικίας 2.000.000 ετών και λόγω της ανυπαρξίας άλλης εισόδου δεν είχε ποτέ πριν παρατηρηθεί από τον άνθρωπο!

Οι καταπληκτικοί σταλακτίτες και σταλαγμίτες του δημιουργούν σχηματισμούς μοναδικούς, που εύκολα στη φαντασία ενός ζωηρού μυαλού μπορούν να πάρουν γνωστές μορφές διάσημων έργων τέχνης. «Αρχαίες στήλες», «Καρυάτιδες», το «Άγαλμα της Ελευθερίας», αλλά και το «Λιοντάρι» και ο «Πύργος της Πίζας» θα ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια μας σ’ αυτή τη συναρπαστική περιπλάνηση.

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στις 11:30 π.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Ερεχθείου.

Επιστροφή: Aναχώρηση από την Παιανία περίπου στις 16:30.

Τιμή Εισόδου: 1€ το άτομο, παιδιά κάτω των 18 ετών δωρεάν.  

Δηλώσεις Συμμετοχής έως την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου

Θεατρική παράσταση

«Τζάσμιν» του Γούντυ Άλλεν    

Θέατρο Διάνα

Βασισμένο στο σενάριο Βlue Jasmine του Γούντυ Άλλεν!

Η Ελένη Ράντου συναντά την Τζάσμιν του Γούντυ Άλλεν και εξασφαλίζει τα αποκλειστικά δικαιώματα της θεατρικής διασκευής του οσκαρικού αριστουργήματος, που ανεβαίνει στο Θέατρο Διάνα σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.

Η υπόθεση αφορά σε μια πλούσια χρεωκοπημένη Νεοϋορκέζα, την Τζάσμιν (Ελένη Ράντου), η οποία μετά τη διάλυση του γάμου της και την οικονομική καταστροφή του άντρα της Αλ (Μάξιμος Μουμούρης), προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της από την αρχή. Αναγκάζεται, άφραγκη πλέον, να μετακομίσει στην αδερφή της Τζίντζερ  σε μια λαϊκή συνοικία του Σαν Φρανσίσκο, τη στιγμή που η αδερφή της ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Τσίλυ. Η απέχθεια της Τζάσμιν προς τον Τσίλυ είναι κεραυνοβόλα και οι συγκρούσεις ανάμεσά τους πυροδοτούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Στην προσπάθεια τής Τζάσμιν να επαναπροσδιορίσει τη ζωή της, σ’ ένα εχθρικό περιβάλλον, το παρελθόν στοιχειώνει το παρόν με απρόβλεπτες συνέπειες.

Παίζουν: Ελένη Ράντου, Μάξιμος Μουμούρης, Παντελής Δεντάκης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος κ.ά.
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, στις 18:15 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας(μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου: 12€.

Κρατήσεις θέσεων έως την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου.

 

Κυριακή 18 Νοεμβρίου

Περίπατος!

Αισθητικό Δάσος και Μονή Καισαριανής

Μια Κυριακάτικη φθινοπωρινή βόλτα… εκεί ψηλά στον Υμηττό!

Το Αισθητικό Δάσος της Καισαριανής είναι μια έκταση 4.660 στρεμμάτων που αναδάσωσε η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών πάνω από την Μονή Καισαριανής.

Πεύκα, πλατάνια, κέδροι, βελανιδιές κι ευκάλυπτοι, συνθέτουν μια όαση πράσινου που δεν χορταίνεις να απολαμβάνεις με όλες σου τις αισθήσεις.

Πολλά όμορφα σημεία για να ξαποστάσεις ή να απολαύσεις ένα πικ νικ έχοντας στα πόδια σου ολόκληρη την Αθήνα. Αλλά και μικρά ξέφωτα, ιδανικά για να τρέξουν και να κυλιστούν τα παιδιά, και άπειρα μονοπάτια για να περπατήσεις και να νιώσεις σαν να βρίσκεσαι πολύ μακριά από τη βουή της πόλης.

Είναι σίγουρο πως το δάσος της Καισαριανής θα σας μαγέψει!

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, στις 08:45 π.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Επιστροφή: Aναχώρηση από την Καισαριανή περίπου στις 13:30.

Τιμή Εισόδου στη Μονή: 2€ το άτομο.

Δηλώσεις Συμμετοχής έως την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου.

 

Σάββατο 24 Νοεμβρίου

Θεατρική παράσταση

«Βυσσινόκηπος» του Άντον Τσέχωφ   

Θέατρο Δημήτρης Χορν  

Ο Βυσσινόκηπος αφηγείται την ιστορία ενός κόσμου που χάνεται ανεπιστρεπτί. Είναι ένας αποχαιρετισμός σε μια εποχή που τελειώνει και δίνει τη θέση της σε μια καινούργια. Η ζωή αλλάζει, χωρίς να υπολογίζει τους ανθρώπους που βιώνουν την απώλεια. Κι εκείνοι με τη σειρά τους, αρνούνται να αποδεχτούν την αλλαγή, ζούνε με τις μνήμες του παρελθόντος, κλείνοντας τα μάτια στο μέλλον που έρχεται ταχύτατα κατά πάνω τους.

Κι έτσι, ο Βυσσινόκηπος παραμένει ένα έργο σύγχρονο και απολύτως σημερινό. Γιατί είναι γνώρισμα των ανθρώπων σε κάθε εποχή -το ζούμε και στη δική μας- να θέλουμε να μείνουν όλα όπως τα μάθαμε και τα αγαπήσαμε, δεδομένα κι οριστικά. Κι εκείνα να αλλάζουν γύρω μας και να μας παρασέρνουν σ’ ένα μέλλον για το οποίο θα είμαστε πάντα απροετοίμαστοι κι ανέτοιμοι.

ΠαίζουνΘέμις ΜπαζάκαΔημήτρης ΛιγνάδηςΚόρα ΚαρβούνηΑθηνά Μαξίμου κ.ά.
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, στις 16:30 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Ερεχθείου.

Τιμή Εισιτηρίου: 14€.

Κρατήσεις θέσεων έως την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου.

Κυριακή 25 Νοεμβρίου

Ξενάγηση

Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά

Είχαν τεχνολογία οι αρχαίοι Έλληνες;

Η απάντηση, σε ένα μοναδικό ιστορικό αρ νουβό κτήριο στο Κολωνάκι, όπου οι επισκέπτες έχουν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν μια σχετικά άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού.

Η έκθεση «Οι Hi-Tech Εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων» περιλαμβάνει  περισσότερα από 100 εκθέματα-αντίγραφα αρχαιοελληνικών μηχανών και άλλων εφευρέσεων.

Στο μουσείο παρουσιάζονται, μεταξύ άλλων, η αιολόσφαιρα του Ήρωνος (η πρώτη ατμομηχανή της ανθρωπότητας), ο αστρολάβος του Πτολεμαίουο αυτόματος πωλητήςτου Ήρωνος (αυτόματο αγγείο με κερματοδέκτη, όπου οι πιστοί έριχναν τον οβολό τους για να πάρουν αγιασμό), αλλά και η πρώτη αυτόματη ανθρωποειδής σερβιτόρα (ένα είδος ρομπότ) από τον Φίλωνα τον Βυζάντιο. Επίσης, το αυτόματο όχημα-κουκλοθέατρο του Ήρωνα, το αυτόματο υδραυλικό ρολόι του Κτησίβιου και, ασφαλώς, ένα αντίγραφο του μηχανισμού των Αντικυθήρων, του θεωρούμενου πρώτου υπολογιστή της ανθρωπότητας.

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, στις 11:15 π.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Γενική Είσοδος με ξενάγηση: 5€.

Κρατήσεις θέσεων έως την Τρίτη 20 Νοεμβρίου.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.