Χωρίς ταξί σήμερα όλη η χώρα – Ποιες ώρες «τραβούν χειρόφρενο»
Χωρίς ταξί θα είναι σήμερα όλη χώρα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων να ζητά «πιστή εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας απ’ όλους, είτε πρόκειται για μεμονωμένο ταξιτζή, είτε για δίκτυο, είτε για διαμεσολαβητική εταιρεία».

Συγκεκριμένα, η στάση εργασίας έχει ξεκινήσει από τις 4 τα ξημερώματα και θα διατηρηθεί έως τις 4 το μεσημέρι.

Η Ομοσπονδία, μάλιστα, αναφέρει πως «Η συνήθεια κάποιων διαμεσολαβητικών εταιρειών (με την βοήθεια ή την ανοχή προηγούμενων κυβερνήσεων) να νοθεύουν τον ανταγωνισμό, πότε με παράνομες προσφορές, πότε με παραβιάσεις του Κανονισμού Λειτουργίας, πότε με την τεχνική των τριγωνικών συναλλαγών με κατάληξη την φοροαποφυγή, σκοντάφτει πλέον στο νέο νομοθετικό πλαίσιο του Υπουργείου Μεταφορών».

Οι οδηγοί προχωρούν στη στάση εργασίας για να συμπαρασταθούν στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Θύμιο Λυμπερόπουλο, καθώς σήμερα εκδικάζεται στην Ευελπίδων η μήνυση που του έχει ασκήσει η εταιρεία Beat. Στην 70 σελιδη μήνυσή της, με την οποία ζητά 260.000 ευρώ, η εταιρεία υποστηρίζει πως ο κ. Λυμπερόπουλος είχε δηλώσει ψευδώς με αποτέλεσμα η εταιρεία να δυσφημιστεί, πως φοροδιαφεύγει, δεν έχει νομική υπόσταση στην Ελλάδα, λειτουργεί παράνομα χωρίς να τηρούνται οι κανόνες της αγοράς ταξί και διατηρεί offshore στην οποία καταλήγουν τα έσοδά της.

Τέλος, οι οδηγοί ζητούν από τους δημόσιους φορείς να δημιουργήσουν ένα υγιές πεδίο ανταγωνισμού.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.