Αξιέπαινη πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων του 4ου Γυμνασίου Αλίμου




Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Αλίμου θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ”Δημιουργική Ανακύκλωση RE:THINK” που για πρώτη φορά στην Αττική θα λάβει χώρα στις 6 Δεκεμβρίου στο σχολείο.

Η δράση αφορά ένα ολοήμερο εργαστήριο δημιουργίας χριστουγεννιάτικων διακοσμητικών αντικειμένων από επαναχρησιμοποιημένα υλικά μέσω της Δημιουργικής Επανάχρησης.

Τα παιδιά θα κληθούν να κατασκευάσουν εικαστικά έργα από ανακυκλώσιμα υλικά που για άλλους θεωρούνται ” σκουπίδια ” αποδεικνύοντας έτσι τις εικαστικές χρήσεις και όψεις των αντικειμένων, με μεικτές τεχνικές βασισμένες σε κανόνες φυσικής και μαθηματικών τα οποία θα εκθέσουν στο χριστουγεννιάτικο Bazaar του σχολείου στις 15/12.

Πρόκειται για καινοτόμο πρόγραμμα με την καθοδήγηση της RE:TΗINK ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Στόχος η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση των παιδιών, μέσω μιας διαδικασίας αυτοοργάνωσης και συνεργατικότητας που θα τους παράσχει εφόδια απέναντι στο καταναλωτικό πολιτισμό και θα τα μάθει ότι η δημιουργική ανακύκλωση αποτελεί μονόδρομο για την ποιότητα στο πολιτισμό μας.

Ο σύλλογος γονέων ευχαριστεί θερμά τη Δευτ/βαθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Αλίμου που στηρίζουν οικονομικά την προσπάθεια μας καθώς και τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Παγώνη και το Σύλλογο διδασκόντων, που από τη πρώτη στιγμή αγκάλιασαν αυτό το εγχείρημα και μας στηρίζουν έμπρακτα στην υλοποίηση του.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.