Αποκαλυπτήρια του γλυπτού «ΑΝΘΟΣ ΠΛΟΙΩΝ» στις 14 Νοεμβρίου στο Άλσος Νέας Σμύρνης
Ο δήμος της Νέας Σμύρνης, η Πρεσβεία του Μεξικού στην Ελλάδα, η Σχολή Καλών Τεχνών και η Μ.Κ.Ο. Za’atar διοργανώνουν τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού «ΑΝΘΟΣ ΠΛΟΙΩΝ» του καλλιτέχνη Alfredo “Libre” Gutierrez και Μεταναστών στην Ελλάδα, στις 14 Νοεμβρίου του 2018, στις 13:00, στο Άλσος Νέας Σμύρνης.

O Alfredo “Libre” Gutierrez, αρχιτέκτονας και γλύπτης, γεννήθηκε το 1982 στην Τιχουάνα του Μεξικού. Ξεκίνησε την καλλιτεχνική του καριέρα στον κόσμο του γκράφιτι στους δρόμους της πατρίδας του. Ανήκει στον σύλλογο Hecho En Mexico, που ιδρύθηκε στην Τιχουάνα το 1989 και φιλοτέχνησε πολύ γνωστές συλλογές γκράφιτι και αστικής τέχνης στο Μεξικό. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις τόσο στο Μεξικό όσο και στις ΗΠΑ, στη Βραζιλία, στην Κούβα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία κ.α.

Το δωριζόμενο γλυπτό συμβολίζει ένα λουλούδι διαστάσεων 3,00 Χ 4,20 μέτρα που κάθε φύλλο του είναι και ένας πρόσφυγας που γυρεύει να ριζώσει μακριά από την πατρίδα του, την οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Η κατασκευή του αποτελείται από μεταλλικό σκελετό πάνω στον οποίο επικολλώνται ανακυκλωμένα τεμάχια ξύλου διαφόρων χρωμάτων από βιομηχανικές παλέτες.

Προσφέρθηκε ως δώρο στο Δήμο μας ως δείγμα ευγνωμοσύνης των μεταναστών προς τη χώρα που τους υποδέχτηκε και τους φιλοξενεί.
Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα τοποθετηθεί εντός του Άλσους, στη γωνία Πατριάρχου Ιωακείμ και Ελευθερίου Βενιζέλου αμέσως μετά τον πρώτο περιμετρικό διάδρομο και θα φωτιστεί κατάλληλα.

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Αποκαλυπτήρια του γλυπτού «ΑΝΘΟΣ ΠΛΟΙΩΝ» στις 14 Νοεμβρίου στο Άλσος Νέας Σμύρνης

  • 07/11/2018 at 10:58 πμ
    Permalink

    Να ειναι καλα οι ανθρωποι που μας βραβευουν για την βλακεια μας

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.