Βόλτα με τα καινούρια ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα του δήμου Αλίμου (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Είναι μικρό, οικολογικό, φθηνό, παρκάρει πανεύκολα, δεν πληρώνει τέλη, κυκλοφορεί πάντοτε στον δακτύλιο και καίει μόλις 1 € ηλεκτρικό ρεύμα για κάθε 100 χιλιόμετρα.

Παράγεται στην Κίνα και έχει «νονά» την ελληνική εταιρεία Eco-Sun. Είναι λιλιπούτειο, με μήκος 2,245 μέτρα, αλλά αρκετό για τη μεταφορά δύο ατόμων.

Διατίθεται σε δύο εκδόσεις, χαμηλής και υψηλής ισχύος οι οποίες οδηγούνται με δίπλωμα μοτοποδηλάτου, από 16 ετών, ή αυτοκινήτου από 18 ετών αντίστοιχα.

Το κόστος του δεν ξεπερνά τα 6.700€ στην έκδοση χαμηλής ισχύος και τα 7.700€ στην έκδοση υψηλής ισχύος.

Ο δήμος Αλίμου απέκτησε δύο τέτοια αυτοκίνητα και το NOTIA.GR, έκανε μια βόλτα στους δρόμους της πόλης με οδηγό τον δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη.

“Τα οχήματα αυτά έχουν αντικαταστήσει συμβατικά οχήματα που είχαμε βενζινοκίνητα και μηχανάκια και επιπλέον κινούμαστε με έναν τρόπο ο οποίος είναι πολύ φιλικός προς το περιβάλλον” λέει ο Ανδρέας Κονδύλης.

“Δεν εκπέμπουν καθόλου καυσαέριο και είναι σχεδόν δωρεάν για το δήμο μας, δηλαδή γλιτώνουμε όλα τα καύσιμα που πληρώναμε για τα συμβατικά οχήματα.

Ετοιμάζουμε τώρα σε συνεργασία με την εταιρεία που τα έχει κατασκευάσει, που είναι εταιρεία ελληνική και συνεργάζεται με εταιρείες του εξωτερικού, μια τροποποίηση πάνω στην οροφή.

Θα μπει ένας ηλιακός συλλέκτης και θα φορτίζει το αυτοκίνητο με ηλιακή ενέργεια. Έτσι θα αποδεσμευτούμε σε έναν μεγάλο βαθμό και από την πρίζα.

Αυτή η φόρτιση που γίνεται τώρα από το δίκτυο του ηλεκτρικού ρεύματος, δεν θα χρειάζεται ή θα χρειάζεται ελάχιστα.

Είναι μια καινοτομία που έχει τραβήξει το ενδιαφέρον κι άλλων δήμων και άλλων φορέων και με χαρά βλέπω ότι ξεκινάνε σιγά σιγά πολλοί δημόσιοι φορείς και πολλοί δήμοι να μπουν στη διαδικασία να προμηθευτούν και να χρησιμοποιήσουν ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Σκεφτείτε αν 325 Δήμοι στην Ελλάδα αντικαθιστούσαν μέρος του στόλου τους με τέτοια ηλεκτροκίνητα οχήματα τι μεγάλη ωφέλεια θα ήταν για το περιβάλλον, πόσο καυσαέριο θα γλιτώναμε σε όλη τη χώρα”.

Καλοτάξιδα!

 

 

 

Θα μπει ένας ηλιακός συλλέκτης και θα φορτίζει το αυτοκίνητο με ηλιακή ενέργεια. Έτσι θα αποδεσμευτούμε σε έναν μεγάλο βαθμό και από την πρίζα

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.