Τροπολογία για επιτάχυνση των έργων στο Ελληνικό




Την επιτάχυνση των έργων για τη μεγάλη επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Οι νέες ρυθμίσεις είναι τεχνικού χαρακτήρα και διευκολύνουν την έκδοση των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) για την πολεοδομική ωρίμανση του ακινήτου στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε από τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών που αφορά το Θριάσιο εμπορευματικό κέντρο και ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια, το Γραφείο Ελληνικού της Γενικής Γραμματείας Δημοσίας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών εκδίδει τις οικοδομικές άδειες όλων των κατηγοριών εντός του Ελληνικού σύμφωνα με τα οριζόμενα, όπου απαιτείται.

Παράλληλα εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι εφαρμογής του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης όπως και των έργων που εξυπηρετούν τη συνολική λειτουργία του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά.

Σκοπός των ρυθμίσεων μεταξύ άλλων είναι κυρίως η αντικατάσταση των αναφορών του ν. 4062/2012 σε περιγράμματα κτηρίων και εγκαταστάσεων με περιγράμματα κτηριακών ενοτήτων.

Η τροπολογία κρίθηκε επιβεβλημένη αφενός για την προσαρμογή των σχετικών διατάξεων του ν. 4062/2012 με το νέο καθεστώς οικοδομικής αδειοδότησης του ν. 4495/17 και αφετέρου για την απρόσκοπτη εκτέλεση των οικοδομικών εργασιών στο Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού-Αγίου Κοσμά σε μεταγενέστερες φάσεις υλοποίησης του έργου.

Κατεβάστε εδώ την τροπολογία.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.