Πάνω από 3.500.000 ευρώ ζητά η Εστία Νέας Σμύρνης από τον Δήμο!




Ανακοίνωση της Εστίας Νέας Σμύρνης:

«Ο ανώτερος άνθρωπος σκέφτεται μόνο τη δικαιοσύνη. Ο κατώτερος άνθρωπος σκέφτεται μόνο τα συμφέροντά του»
Κομφούκιος, 551-479 π.X., Κινέζος φιλόσοφος

Βαθύ αίσθημα δικαίωσης διακατέχει το Σωματείο μας, την 88χρονη Κιβωτό Πολιτισμού ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης μετά την τελεσίδικη απόφαση Νο 3120/2018 του Εφετείου Αθηνών, με την οποία απορρίπτεται η έφεση του Δήμου Νέας Σμύρνης κατά της 5432/2013 οριστικής απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και με την οποία κρίθηκε ότι το σχολικό συγκρότημα πλησίον του Μεγάρου της ΕΣΤΙΑΣ αποτελεί ιδιοκτησία-κυριότητα του Σωματείου μας.

Δηλαδή, με την τελεσίδικη απόφαση Νο 3120/2018 του Εφετείου Αθηνών ΔΕΝ μεταβάλλεται το ισχύον ιδιοκτησιακό καθεστώς του σχολικού συγκροτήματος, το οποίο και παραμένει στην κυριότητα – ιδιοκτησία της ΕΣΤΙΑΣ.

Υπογραμμίζουμε ότι, το μη κερδοσκοπικό Σωματείο «ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ» είχε στραφεί εναντίον του Δήμου Νέας Σμύρνης τόσο όσον αφορά τα ανείσπρακτα μισθώματα που πλέον υπερβαίνουν τα τρεισήμισι εκατομμύρια (3.500.000,00) ευρώ, όσο και όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του σχολικού συγκροτήματος.

Μέχρι και την 31.12.2010 η Νομαρχία Αθηνών κατέβαλλε ανελλιπώς στην ΕΣΤΙΑ τα μισθώματα για τη μίσθωση του σχολικού συγκροτήματος ιδιοκτησίας της, πλην όμως από την 01.01.2011 και εντεύθεν και μετά την μεταφορά της σχετικής αρμοδιότητας από τις Νομαρχίες στους οικείους Δήμους -επί τη βάσει του άρθρου 94 του ν. 3852/2010 [«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»] -, ο Δήμος Νέας Σμύρνης, που υπεισήλθε στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της Νομαρχίας Αθηνών που απέρρεαν από τη σχετική σύμβαση μισθώσεως, δεν καταβάλλει στην ΕΣΤΙΑ μισθώματα για την εκ μέρους του χρησιμοποίηση του σχολικού συγκροτήματος, ισχυριζόμενος ότι το σχολικό συγκρότημα είναι ιδιοκτησίας του – κάτι που τελικά δεν ισχύει βάση της προαναφερόμενης τελεσίδικης απόφασης του Εφετείου Αθηνών.

Για τα ανείσπρακτα μισθώματα του σχολικού συγκροτήματος, (περίοδος 1/1/2011- 31/12/2017) έχει προσδιορισθεί να εκδικασθεί σχετική αγωγή της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης εναντίον του Δήμου Νέας Σμύρνης, ‪στις 24/10/2018‬.
Είμαστε βέβαιοι ότι το αρμόδιο δικαστήριο θα δεχθεί την αγωγή της ΕΣΤΙΑΣ, αφού έχει ήδη κριθεί τελεσίδικα το ιδιοκτησιακό καθεστώς του σχολικού συγκροτήματος, και θα δώσει οριστικό τέλος στους επταετείς αγώνες του Σωματείου μας να αποφύγει τον οικονομικό στραγγαλισμό που ο Δήμος Νέας Σμύρνης τόσο επίμονα προσπαθεί να του επιφέρει. Η δικαίωση είναι επιτέλους προ των πυλών και σας θέλουμε όλους δίπλα μας!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.