Παλαιό Φάληρο: Τα παιδιά από το “ΑΛΜΑ” άνοιξαν την παρέλαση (ΕΙΚΟΝΕΣ)




28η Οκτωβρίου γιορτάζουμε το «ΟΧΙ» του ΄40. Το ΟΧΙ στον κατακτητή της ελευθερίας, το ΟΧΙ στον κατακτητή της πατρίδας, του σπιτιού και της οικογένεια. Ανέμιζε η γαλανόλευκη και δίπλα στην παραλιακή η θάλασσα άλλαζε χίλια χρώματα, ενώ για άλλη μια χρονιά το ΑΛΜΑ άνοιξε την παρέλαση του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.
Όμως αυτή τη φορά η παρουσία μας ήταν διαφορετική. Αυτή τη φορά όχι μόνο οι παιδαγωγοί, αλλά και οι γονείς συνόδευαν τα παιδιά τους.
Δάκρυσα! Τα καταφέραμε! Εδώ σ΄ αυτήν τη πόλη, δεν κρύβουμε τη διαφορετικότητα των παιδιών μας, παρελαύνουμε περήφανοι δίπλα τους!
Δεξιά αριστερά χειροκροτήματα, χειραψίες! Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία…
Θέλει εμψύχωση και δύναμη ο γονιός να δεχθεί ότι το παιδί του είναι το δώρο ζωής, να ανακαλύψει τη μοναδικότητά του. Είναι η καθημερινή υπενθύμιση να δίνει σημασία στα ουσιώδη και να αφήνει στην άκρη τα μικρά και ανούσια…
Αυτή η παρέλαση ήταν η πιο δυναμική από όλες. Γιατί η παρουσία των γονιών φώναζε ΟΧΙ στην απόρριψη, ΟΧΙ στο περιθώριο, ΟΧΙ στη διάκριση και βροντοφώναζε ΝΑΙ σε ότι μας ενώνει, θυμίζοντας σε όλους ότι τα παιδιά μας με αναπηρία ανήκουν σε οικογένειες σαν όλες τις άλλες, που νιώθουν περήφανες για τα παιδιά τους.
Φέτος ένιωσα περήφανη για τα παιδιά μου, αλλά πιο πολύ για τους υπέροχους γονείς και παππούδες των παιδιών μου…

Κατερίνα Γιαννακοπούλου
Πρόεδρος ΔΣ ΑΛΜΑ

28η Οκτωβρίου γιορτάζουμε το «ΟΧΙ» του ΄40. Το ΟΧΙ στον κατακτητή της ελευθερίας, το ΟΧΙ στον κατακτητή της πατρίδας,…

Gepostet von ΑΛΜΑ Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων am Montag, 29. Oktober 2018

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.