Ολοκληρώθηκε η δράση κατά της βίας των γυναικών EVA-FEM, στον δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Με την εθελοντική συνδρομή επιχειρήσεων του Δήμου ολοκληρώθηκε η δράση κατά της βίας των γυναικών EVA-FEM
To πρόγραμμα κατά της βίας των γυναικών EVA-FEM υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τις 24 έως τις 30 Σεπτεμβρίου στoν δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Συμμετείχαν 47 κορίτσια και γυναίκες από έξι ευρωπαϊκές χώρες με σοβαρό σωματικό ή και ψυχικό τραύμα και προβλήματα ψυχικής υγείας, εκ των οποίων οι τρεις μετακινούνταν με αναπηρικά αμαξίδια.

Υπεύθυνοι για την υλοποίηση του προγράμματος ήταν η Ομοσπονδία IKKAIDO της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Σκοπίων και ο Αθλητικός Σύλλογος Οκινάουα Καράτε «Λεύκαρος» με την αρωγή του δήμου.

Μέρος της χρηματοδότησης της δράσης ήταν από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Erasmus» αλλά η κύρια πηγή ήταν η δωρεάν εθελοντική προσφορά των επαγγελματιών του Δήμου οι οποίοι ανέλαβαν συνολικά τη σίτιση των κοριτσιών, τους χώρους εκπαίδευσης ενώ συνέδραμα στα έξοδα διαμονής και μετακίνησης τους.

H Ομοσπονδία της Ikkaido (http://ikkaido.com/) είναι μια μη κερδοσκοπική, διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση η οποία σκοπό έχει να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων.

Η Ikkaido δημιούργησε ένα έργο για την ανάπτυξη μιας σειράς βίο-ψυχοκοινωνικών ενοτήτων με βάση τις πολεμικές τέχνες και την αυτοάμυνα, προκειμένου να ενισχυθούν οι γυναίκες και τα κορίτσια και το ονόμασε EVA-FEM.

Το EVA-FEM ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2018 για πάνω από 120 γυναίκες και κορίτσια από 6 χώρες, που υπέστησαν σωματική ή σεξουαλική βία, με αναπηρία (ειδικά τραυματισμό της σπονδυλικής στήλης), παιδιά χωρισμένων γονιών, ορφανά, εκδιδόμενες γυναίκες και θύματα οικογενειακής βίας, ή θύματα από καταστροφές.

Όλες είναι ηλικίας μεταξύ 14 και 27 ετών και η καθεμία είχε αντιμετωπίσει ένα γεγονός που της άλλαξε τη ζωή.

Η πρωτοβουλία αυτή στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δεν θα μπορούσε να ευοδωθεί χωρίς την έμπρακτη στήριξή των τοπικών επιχειρήσεων. Η άμεση ανταπόκριση όλων των φορέων στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής, απέδειξε τον αλληλέγγυο, ανθρώπινο χαρακτήρα της τοπικής  κοινωνίας και ανέδειξε το υψηλό αίσθημα φιλοξενίας που διακρίνει τον δήμο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.