Ο Γιάννης Σμαραγδής στο πλευρό του Ανδρέα Κονδύλη, για την ίδρυση της δημοτικής πινακοθήκης (VIDEO)




Με το μέρος του δημάρχου Αλίμου, στον πόλεμο που δέχεται για την δημοτική πινακοθήκη, τάχθηκε ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο zougla.gr.

O Γιάννης Σμαραγδής μιλώντας για τον “Καζαντζάκη” και τη μεγάλη αποδοχή και τις διακρίσεις στο εξωτερικό, αλλά και τη νέα του ταινία “Καποδίστριας”, τόνισε ότι ο πολιτισμός είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας. Αναφέρθηκε στην περίπτωση του δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη και στον πόλεμο που δέχεται επειδή ο δήμος επενδύει σε έργα τέχνης, για να έρχονται οι άνθρωποι σε επαφή με τον πολιτισμό.

“Δεν επιτρέπεται σε μια χώρα σαν και αυτή ένας δήμαρχος, όπως είναι ο Ανδρέας ο Κονδύλης στον Άλιμο, να βάζει μπροστά τον πολιτισμό, να κάνει πινακοθήκες για να έρχονται οι άνθρωποι σε επαφή με τα έργα τέχνης, με τον πολιτισμό ευρύτερα και να βγαίνουν να τον καταδικάζουν. 

Σημαίνει ότι είμαστε πολύ πίσω. Ο πολιτισμός είναι η βαριά βιομηχανία αυτής της χώρας. Αν δεν συμφιλιωθούμε με αυτό για να αναδείξουμε τα καλύτερά μας πράγματα, θα μείνουμε μικροί. Και δεν αξίζουμε να είμαστε μικροί” είπε ο Γιάννης Σμαραγδής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΤΟ 16:25

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1034&v=rBf-KhnKmhc

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Ο Γιάννης Σμαραγδής στο πλευρό του Ανδρέα Κονδύλη, για την ίδρυση της δημοτικής πινακοθήκης (VIDEO)

  • 01/10/2018 at 2:17 μμ
    Permalink

    ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ ΣΜΑΡΑΓΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.
    ΣΑΝ ΗΛΙΟΣ ΒΓΗΚΕΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΣΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ Τ’ ΑΛΩΝΙ ΚΙ ΕΛΑΜΨΕΣ ΚΙ’ HΛΘΕΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ Σ’AΓΑΠΑΜΕ ΟΛΟΙ.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.